Prenumerera på nyhetsbrevet och få 20% på CEWE FOTOBOK, förstoringar och kort och inbjudningar

Kontakta kundservice:
08-525 031 90
Ett barn hänger upp hjärtformade magneter med foto på, som en personlig present på mors dag Ett barn hänger upp hjärtformade magneter med foto på, som en personlig present på mors dag

Fira mamma med en gåva från hjärtat

Berätta hur mycket du älskar henne och visa din kärlek med en unik och personlig gåva från hjärtat

Få inspiration

Gör mamma glad med en unik present

Vi har ett stort sortiment av fina fotoprodukter som du kan designa till mors dag. Här får du mer inspiration.

Tips på personliga morsdagspresenter

Är du osäker på vad du ska ge bort i present till mamma? Här får du flera fantastiska idéer och inspiration till den perfekta morsdagspresenten.

Så skapar du din fotobok – fem enkla steg

Det är lätt att designa en fotobok. Följ stegen nedan för att skapa din personliga CEWE FOTOBOK.

1. Ladda ner vårt program

Ladda ner vårt kostnadsfria och populära design- och beställningsprogram, som finns för både dator och som app.

2. Ladda upp dina bilder

Välj ut och ladda upp bilder från din dator, smartphone eller vår kostnadsfria molntjänst CEWE myPhotos.

3. Välj format och stil

Se vårt stora utbud av olika slags fotoböcker och hitta det perfekta formatet för just din fotobok.

4. Designa och anpassa

Du kan justera varje element för att få en fotobok med din egen personliga stil.

5. Produktion och leverans

När du har slutfört din beställning går din fotobok direkt till produktion. Snart kan du njuta av din personliga fotobok!

Gör fina morsdagspresenter på CEWE

En hand håller en hjärtformad fotomagnet med en bild av en mamma och ett barn på som mors dags present

Fina och personliga presenter till mors dag

I många familjer får mamma en vacker bukett blommor eller lite god choklad på mors dag. Och vem skulle inte också uppskatta en vacker bukett till vardagsrummet och något sött att knapra på? Men skulle det inte också vara härligt att överraska henne med något hon inte brukar få? Tänk om du kunde hitta en perfekt, personlig present som hon kommer uppskatta i många år framöver. Letar du efter en present till mors dag? Då har du kommit till rätt ställe! Här hos CEWE kan du göra de vackraste och mest personliga presenterna med dina egna bilder

Mor och barn tittar på en fotobok

Den bästa morsdagspresenten - en fotobok till mamma

Mamma är bäst i världen för alla barn. Därför har hon förtjänat den mest perfekta presenten! Gör en fotobok med text till din mamma som visar henne hur mycket du uppskattar att hon alltid finns där för dig. Fotoboken trycks i den bästa kvaliteten och färgerna är vackra och strålande. Designen står du för så den får stilen du tycker bäst om. En fotobok med bilder av mamma och barn är en vacker och personlig fotopresent, och den kommer ge både leende på läpparna och kanske även en liten tår i ögonvrån på varje mamma.

En vuxen och ett barn sitter och bläddrar i en fotobok full av familjebilder

Idéer till mors dag fotoboken

Vilka bilder är bra att ha med i fotoboken till mors dag? Ska det stå något i den, och hur sätter man in text i fotoboken? Det är kanske något av det du tänker på när du ska påbörja din bok. Här får du ett par tips till din present till henne:

  • Hitta det rätta formatet och storleken till din bok. Den kommer nog få en framträdande plats på hyllan tillsammans med de bra böckerna och familjens fotoalbum, så den ska ha den rätta storleken och en vacker bild på framsidan. Läs mer om hur fotografen och tvåbarnsmamman Leonora Grigat skapar sina fotoböcker och använder dem som en del av sin inredning.

  • Sätt in bilder som betyder något för din mamma. Det är nog först och främst bilder av familjen, både er barn men också barnbarn, om det finns sådana, och andra familjebilder. Gör plats åt både de roliga och lite knasiga bilderna, så fotoboken blir både mysig och rolig att titta i. Hitta bilder från din barndom och ungdom där din mamma också är med, så hon kan se hur mycket hon har betytt för dig genom hela ditt liv.

  • Skriv gärna lite text i fotoboken. Du kan till exempel skriva en fin hälsning till din mamma längst fram i boken, du kan sätta in roliga pratbubblor till några av bilderna eller så kan du skriva ett par linjer till varje bild eller till några av dem.

Bra mors dag presenter är dem du själv gör!

Idéer till mors dag present

Har du gjort en fotobok till din mamma, eller är du bara ute efter några andra presentidéer till henne? Då kan du också hitta inspiration till mors dag och bra mors dag present tips här. Presenter som du gör i vårt beställningsprogram med dina egna, fina bilder.

Visa hur mycket din mamma betyder för dig i bilder. Vi har många olika produkter som du kan göra med dina egna foton, så presenten till mors dag blir personlig och något särskilt. Gör till exempel en söt och stämningsfull fotokalender med dina egna bilder tryckt direkt på sidorna. Vi har många slags kalendrar, och ett förslag kan vara en planeringskalender, som fås i många olika utgåvor. Med en kalender får din mamma bra överblick över aktiviteter och arrangemang samtidigt som hon får några vackra bilder av er tillsammans, av barnbarnen och vad du annars har av fina och stämningsfulla bilder.

Kanske är det också en idé att göra en vacker väggbild i mors dag present? Behöver hon något nytt på väggarna där hemma? Är du trött på att titta på den bara fläcken över hennes soffa eller den tomma väggen i hallen? Gör en vacker bild som hon kan hänga på väggen.

Ta en härlig bild av hela familjen och gör en stämningsfull väggdekoration. Du kan använda en bild som du tar till just mors dag, en du redan har eller så kan du gå en promenad och ta en vacker naturbild. I vårt fotoprogram kan du göra allt från svart-vita väggbilder till fotocollage. Det enda du ska göra är att ladda ner det gratis programmet och ladda upp din bild. Sedan är du redo att leka med designer, färger och dekorationer för att göra den bästa mors dag presenten.

Du kan också helt enkelt framkalla bilder. Sätt dem i en vacker ram och ge det till din mamma i mors dag present istället för den vanliga chokladasken. Använd till exempel ett par favoritbilder av barnen eller av dig och din mamma tillsammans i en härlig stund, om du har det.

Vi har också en unik presentask som definitivt kommer att imponera på din mamma. Välj mellan två olika typer av bildpresentaskar med två av dina bästa bilder på kartongen och antingen choklad eller egna presenter i asken.

Mors dag

Det finns alltid tillfällen att berätta för dem vi tycker om hur mycket de betyder för oss. Men mors dag är något helt speciellt för både barn och mammor i alla åldrar.

Traditionen med att hylla sin mamma härstammar från USA, och är över 100 år gammal. Dagen firas i många olika länder runt omkring i världen och faller på lite olika tidpunkter. I Sverige är mors dag alltid den sista söndagen i maj. Traditionen tro har blomsterbutiker fullt upp denna dagen, eftersom en vacker bukett nästan alltid har använts som den perfekta mors dag presenten.

Men blommor vissnar, så ge istället din mamma ett varaktigt minne om era fina stunder tillsammans. En fotobok är den bästa presenten och hon kan titta i den när det passar henne, och ni kan även tillsammans titta på bilderna och minnas och prata om de roliga och mysiga stunderna och händelserna som ni har på bild.

Kom också ihåg presenten till pappa

Pappa ska inte glömmas bort, så kom också ihåg att berätta för din pappa hur mycket du uppskattar honom när det är hans tur att firas. Fars dag är alltid andra söndagen i november. Vi har också många fina presenter till fars dag, som till exempel musmattor med bild på av barnen, fotomuggar med en bild på av hela familjen.