Kontakta kundservice:
08-525 031 90

Idéer till väggdekoration

Visste du att du kan göra dina egna väggbilder? Läs med här och få tips och idéer på hur du kan göra de bilder du själv har fotat, till dina egna personliga väggbilder.

Kreativa idéer och inspiration till dina väggbilder

Är du redo att dyka ner i vår kreativa värld? Här kan du få tips och idéer till dina väggdekorationer. Om du har en bra bild, så har vi resten. Leta fram ditt motiv och tryck bilden på en väggdekoration. Välj bland annat mellan:

  • Svartvita bilder till väggen
  • Posters: Gör förstoringar av dina egna bilder
  • Fotocanvas: Få tryckt din egen bild på fotocanvas
  • Fotocollage: Alla dina favoritbilder på en gång. Leta fram de bilder som matchar varandra med motiv/färger eller komposition och sätt ihop dem till ett dekorativt collage.
  • Studentskylt

Leta fram bilden du vill ha upp på väggen. Se till att den passar in i inredningen med färger och stil eller anpassa den i vårt prisvunna beställningsprogram. Alla bilder kan göras i många olika varianter, storlekar och på olika material. Hitta bilden som passar dig och din inredning bäst.

Ge ditt hem en personlig prägel med väggdekorationer

Vita väggar avspeglar ofta ett modernt hem och gör rummet stort med rena linjer, men de vita väggarna kan också medverka till att göra bostaden kall och tråkig, om de inte dekoreras med till exempel bilder eller posters. Med ganska enkla medel kan du lätt sätta en personlig prägel på ditt hem och slippa alla vita, tråkiga väggar.

Kunde dina väggar må bra av lite dekoration, så fyll dem med förstoringar av dina bästa bilder. Med utvalda bilder kan du visa fram din personlighet och skapa ett hem, som utstrålar hemtrevnad och charm.

Beställ en väggdekoration till dig själv eller som present

När du har valt de bilder som ska pryda dina väggar, så handlar det om att välja rätt placering. Du kan välja att hänga upp bilderna enkeltvis eller skapa en fotovägg, vilket är en god idé, om du har en större vägg, som behöver utsmyckas.

Det är också viktigt att tänka på vilka ramar som ska omsluta dina snygga bilder. En snygg ram fungerar som pricken över i:et till din bild, eftersom den inramar och fulländar bildens utryck och stil. Med en snygg trä- eller metallram blir motivet mycket snyggare att se på.

Dekorera ditt hem med canvastryck

Ett alternativ som utstrålar både personlighet och värme är ett canvastryck med ditt bästa foto. Bilden trycks på högkvalitets canvas som är uppspänt på en träram. Istället för de vanliga 3 färgerna används här 12 färger, vilket ger verkligt strålande färger och ditt foto blir till ett rent konstverk.

Få en fantastisk struktur med tryck på trä

Inget tillför mer värme i ett hem än användandet av naturmaterial, och en vit vägg får absolut ett helt nytt liv med ett vackert foto tryckt på trä. Bilden framträder mycket vackert och man kan fortfarande ana träets årsringar och struktur genom den. Välj din absoluta favoritbild och vilket format trycket ska ha - du kan få det helt upp till 80 x 80 cm.

Fantastiska färger med ditt foto på aluminium

Du kan också välja att gå i helt motsatt riktning, och få ditt foto tryckt direkt på en aluminiumplatta. Materialet gör att färgerna framstår extra starkt och resultatet är enastående. Denna form av väggdekoration är så snygg i sig själv att det inte ens behövs någon ram. Ett mycket passande alternativ till exempel köket.

Akrylglas ger din bild ett otroligt djup

Om du har ett fantastiskt foto, som du gärna vill göra rättvisa och visa fram, så är den kanske bästa lösningen att välja att få den tryckt på akrylglas. Här trycks fotot direkt på 4 mm tjockt akrylglas, som medverkar till att ge bilden ett fantastiskt djup och nästan en tredimensionell känsla. Du kan välja bland otroligt många olika format, så om det ska vara en mindre dekoration till barnrummet eller ett jättestort konstverk till att hänga över soffan, är helt upp till dig.

Det bästa av två världar för perfektionisten

Vill du verkligen ha en bildförstoring som är helt unik och personlig, och som inte går av för hackor, så ska du överväga ett galleritryck. Det innebär att ditt foto trycks i hög kvalitet direkt bakom 4 mm tjockt akrylglas. Sedan förseglas den med en aluminiumplatta. Här får du stabiliteten hos aluplattan och samtidigt djupet och den tredimensionella effekt som akrylglaset ger.

Flerdelad väggdekoration

Ett snyggt och personligt foto som förstorats och presenteras i ditt hem på något av tidigare nämnda material, är helt klart ett blickfång. Men vill du göra något helt extra eller kanske saknar något att fylla en större väggyta med, så är en flerdelad väggdekoration en fantastisk möjlighet. Här kan du välja upp till sex olika bilder, eller att dela upp en bild i flera delar, hänga dem sida vid sida och få en mycket snygg effekt. Denna variant kan bl.a. fås som tryck på canvas, hård skumplatta, aluminiumplatta, akrylglas och galleritryck.

Inramningen fulländar konsten

För att ge din bild det lilla extra och skapa ett snyggt helhetsintryck, kan du välja att få en galleriinramning. Här kan du välja ramar i en rustik, modern eller klassisk stil och i varje stil finns ett hav av material att välja mellan. Till alla inramningar följer en snygg passepartout, som medverkar till att ge bilden djup och ett professionellt utseende. Även dessa finns i många olika färger för att kunna passa till just din bild och inramning. Som kronan på verket medföljer en mineralglasskiva för att skydda din bild.

Bli först i stan med Hexxas!

Nu blir det verkligen unikt och mycket speciellt. Hexxas innebär att dina foton trycks som en hexagonform på en hård skumplatta. Hexagoner har den fördel, att de kan sättas ihop i ett oändligt mönster, titta bara på en bikupa! Så du kan t.ex. köra ett semestertema, där det tillkommer en ny hexagon för varje sommar, eller varför inte en serie som visar hur barnen växer? Möjligheterna är oändliga, så det är helt upp till din fantasi.

Stor, större, störst

När du letar efter idéer till att dekorera dina vita väggar, så är det viktigt att tänka på storleken och formatet på de väggdekorationer du väljer. En liten hall mår kanske inte så bra av en jätteförstoring på canvas, medan en jättevägg i ett vardagsrum faktiskt nästan kräver det. CEWEs stora urval av förstoringar fås på många olika material och i många, många olika format. Ditt favoritfoto får nämligen ett helt nytt liv och utseende när det förstoras, och står knivskarpt.

Designa din nya väggdekoration online eller på mobilen

När du ska börja designa din väggdekoration så har du tre möjligheter. Du kan antingen ladda upp dina bilder och designa allt online, ladda ner vår mjukvara på datorn eller vår app till mobilen eller surfplattan. Det är mycket enkelt och man behöver inte vara någon IT-expert för att göra det. Det är speciellt till stor hjälp när du ska designa en flerdelad väggdekoration eller se hur du ska beskära dina bilder till hexagoner.

Presentkort - så mottagaren själv kan välja

En väggdekoration är också en fin present. När det gäller större väggdekorationer, så är det inte alltid att mottagaren har helt samma smak som givaren och kanske själv vill välja vilket motiv som ska pryda väggen i hemmet.

Med ett presentkort får mottagaren en användbar och fin present, men kan själv bestämma hur den ska se ut. Våra presentkort finns i sex olika belopp och gäller för alla våra produkter. Läs mer om våra presentkort här.

Låt oss pynta dina väggar

Hos oss kan du göra väggbilder som passar in överallt i ditt hem. Alla väggar kallar på en vacker och stämningsfull väggdekoration och med alla de möjligheter vi erbjuder och alla dina bilder, finns det garanterat en fin väggbild till dig.

Du kan göra en väggdekoration av dina egna bilder. Ladda ner vårt gratis beställningsprogram och låt idéerna flöda fritt i vår kreativa CEWE-värld. Här blir dina bästa bilder och våra design- och stylingsmöjligheter till något fantastiskt.

Nöjdhetsgaranti och hjälpsam kundservice

Vi hoppas att du hittat den väggdekoration som passar i just ditt hem! Skulle det råka sig så, att du stöter in i några problem under designandet eller vill veta lite mera om någon av produkterna, så tveka inte att kontakta vår alltid vänliga kundservice, som står redo att hjälpa dig!

Lycka till!