Prenumerera på nyhetsbrevet och få 20% på CEWE FOTOBOK, förstoringar och kort och inbjudningar

Kontakta kundservice:
08-525 031 90
Pussel med personliga familjebilder på Pussel med personliga familjebilder på

Pussel med egen bild

Gör ditt eget pussel med bild på. Den perfekta presenten!

Se mer

Stort utbud av pussel

Nedan kan du se alla pussel du kan välja mellan. Från 40 bitar, perfekt för barn, hela vägen upp till 2000 bitar.

Många anledningar till att skapa ditt eget pussel här på CEWE

Pussel som du själv har skapat med bilder på bebis, bebisfötter och familj

Gör pussel online med ditt eget foto

Gör ditt eget pussel med bild på CEWE! Här kan du göra ditt eget pussel, som garanterat har ett motiv som ingen har sett tidigare. Leta upp ditt favoritmotiv och beställ vårt pussel med din egen bild online. Pusslet tillverkas i hög kvalitet med vackra, strålande färger, och din bild trycks även på framsidan av lådan. Du kan välja mellan att göra olika typer av pussel och i olika storlekar. Det finns roliga och söta utmaningar för både stora och små.

Pussel som du själv har skapat med bilder på bebis, bebisfötter och familj

Pussel med upp till 2000 bitar

Du kan till exempel göra ditt eget pussel med 1000 bitar, vilket är en av de mest populära varianterna. Det är ett riktigt bra pussel för dem som vill utmanas lite lagom, men ändå inte för mycket. Det har en storlek som gör att du förmodligen inte bara lägger klart allt på ett ögonblick, utan istället kan du spendera många spännande timmar på att lägga det, eventuellt fördelat på flera dagar. Så stäng av TV: n och lägg ifrån dig surfplattan några kvällar och spendera tiden på något som tränar hjärnan. Det är hälsosamt och utmanande!

Det som är extra bra med ett pussel med 1000 eller 2000 bitar är också att du kan lägga dem många gånger och utmanas varje gång. För det är nästan omöjligt att komma ihåg hur du la det senast.

Förutom pussel med 1000 bitar kan du också göra ditt eget pussel med 500 bitar, eller de lite mindre med 112 eller 266 bitar. Dessutom kan du beställa ett vackert Ravensburger pussel med upp till 2000 bitar. Alla våra pussel är av riktigt bra kvalitet.

Pussel från Ravensburger med eget motiv som present

Pussel som gåva

Är du på presentjakt? Ett pussel med en egen bild på är en riktigt fin presentidé för både stora och små. Till exempel kan du ge dina mor- och farföräldrar ett pussel med en söt bild av alla barnbarn på. Något de kan glädjas av att lägga, kanske kan det till och med vara något de kan göra tillsammans med barnbarnen. Hos oss kan du göra pussel i många storlekar, titta bara här:

 • Litet pussel med 112 bitar
 • Stort pussel med 266 bitar
 • Ravensburger pussel med antingen 500, 1000, 1500 eller så många som 2000 bitar

Vanliga frågor om pussel

Kanske har du också några av dessa frågor? I så fall kan du hitta svaren nedan.

Tänk på att stora pussel kräver en bild med bra upplösning så att bilden inte blir suddig när den förstoras. Om du ser en röd varningstriangel ovanför bilden beror det på att bilden har för låg upplösning. I vårt fotoprogram kan du också slå på en smiley-funktion så att upplösningen bedöms med en grön, gul eller röd smiley. En röd smiley är detsamma som en varningstriangel. Om du får en röd smiley/triangel bör du därför antingen välja en annan bild eller välja flera och placera dem bredvid varandra så att de inte behöver förstoras lika mycket.

Världens största pussel blir större och större. År 2017 var det 48.000 bitar och tillverkades av tillverkaren Grafika. Senare, 2020, överträffade de detta och gjorde ett med 54.000 bitar och måtten 864 x 204 cm.

Ja, pussel är bra för både barn och vuxna. Det hjälper barn att utvecklas och hjälper vuxna att hålla hjärnan skarp. Och inte minst, att lägga pussel tillsammans hjälper till att skapa samhörighet mellan barn och vuxna i familjen.

När du skapar personliga pussel med din egen bild på, här på CEWE, trycks och tillverkas de antingen i vår egen produktion eller hos Ravensburger om du väljer en av dessa varianter. CEWE fokuserar på hållbarhet.

För barn är pussel bra för att träna finmotoriken och förståelsen. Dessutom ger pussel mysiga stunder borta från skärmen för både barn och vuxna. För vuxna är det också viktigt att ge hjärnan en paus och använda den på ett annat sätt för att träna hjärnan och minska stressen.

Som vuxen tränar pussel hjärnan - lite som sudoku. Du utmanar din hjärna på ett annat sätt än med alla rutinuppgifter i vardagslivet och på jobbet. Du tränar också ditt tålamod, särskilt ju större pusslet är och ju längre tid du lägger på det. När du skapar ett fotopussel kan du inte bara göra det personligt, utan även anpassa svårighetsgraden: Välj t.ex. en bild med mycket gräs, mycket vatten eller mycket himmel om du vill utmana dig själv extra mycket.

Ravensburger är en sydtysk stad som också gett namn åt denna leksakstillverkare. De är särskilt kända för sina högkvalitativa pussel. CEWE har ingått partnerskap med Ravensburger så att du kan beställa ett personligt Ravensburger-pussel med din egen bild på.

Gör ditt eget pussel

Läs mer om våra personliga pussel för vuxna och barn

Här på CEWE kan du göra ditt eget pussel. Du bestämmer design, beställer pusslet och vi trycker och skickar det till dig.

Pussel för barnen med egen bild på

Gör ett pussel till dina barn med en bild du har tagit av dem tillsammans. Ofta är det pussel med Disney och roliga och detaljerade pussel av Jan van Haasterens samt andra välkända och älskade karaktärer och motiv från filmer som är populära motiv på barnpussel. Men nu kan du designa dina egna personliga pussel själv, med motiv som också kommer att skapa glädje och få de små att le. Ladda upp den bild du valt på vår hemsida så har du snart ett unikt pussel tryckt och på väg till dig.

Du kan också skapa ett pussel till ditt barn med en bild på honom, henne eller hen på, med sin bästa vän, hela familjen, ett husdjur eller ett av barnets favoritmotiv. Du väljer motiv helt själv.

Pussel är perfekta leksaker

Att lägga pussel är både lärorikt och roligt. Tillsammans med de obligatoriska Legobitarna och gosedjuren måste det finnas ett pussel i varje barns leksaksortiment. Och det som är bra är att när du skapar ditt eget pussel kan du anpassa pusslet efter barnets ålder och förmåga. För ett mindre barn kan ett pussel med 112 bitar vara ganska utmanande, medan ett äldre barn säkert kan uppskatta ett större pussel på hela 1000 bitar. Så det finns pussel för både stora och små fingrar.

Dessutom är pussel:

 • En avkopplande och avstressande aktivitet som hela familjen kan ta del av
 • Utmanande för hjärnan och finmotoriken
 • Pedagogiskt för barnet, som lär sig se hur detaljer passar ihop och bildar en helhet
 • Stärkande för minnet

Vissa barn är väldigt stolta när de har avslutat sitt pussel och vill inte ta isär det igen. Att lägga ditt eget pussel och sedan ta isär det igen, är det inte alla barn som tycker om. I så fall kan du skaffa några fina ramar, limma pusslet på en tunn skiva och rama in det med glas. Det kan då inte plockas isär igen, men i gengäld har du en fin och hemmagjord väggbild för barnrummet. Det kan också vara så att barnen vill ta fram färgpennor och kritor och rita ett motiv på pusslet som nu förvandlats till en väggbild. Andra barn tycker att det är helt ok och faktiskt riktigt roligt att ta isär bitarna igen och sedan lägga sitt eget pussel om och om igen.

Bjud in familjen till en mysig stund med pussel

Alla älskar att lägga pussel, både stora och små. Det är kul och avkopplande. Om du lägger de stora pusslen kan det till och med bli ett helt familjeprojekt som ni kan arbeta med i flera dagar när det finns tid och lust. Samla familjen för en mysig stund, där ni tillsammans får bilden av pusslet att träda fram bit för bit. Skapa en mysig stund av pusslandet där ni kan samarbeta och ha en trevlig pratstund under tiden. Ordna en kanna te och ställ fram en skål med kakor på bordet, så kommer nog barnen att vilja varar med, även de stora.

Kom ihåg att ha tillräckligt med utrymme tillgängligt på matbordet eller var ni väljer att lägga ert pussel. Det tar ofta mer plats än du kanske tror. Kanske kan det vara en idé att skaffa dig en pusselmatta som du enkelt kan rulla ihop och lägga undan om du inte är klar med pusslet. Sedan kan den enkelt och snabbt rullas ut och avslutas vid ett senare tillfälle.

Pussel som gåva

Alla pussel tillverkas i riktigt bra och hållbar kvalitet och bilderna trycks i fina, klara färger. Det är perfekt med pussel som present och leveranstiden är ca 3 till 9 arbetsdagar. Hela beställningsprocessen sker helt automatiskt genom att du väljer det pussel du vill ha och laddar upp den bild du vill ha tryckt som motiv på det. Sedan produceras det direkt helt automatiskt, så du behöver bara beställa ditt pussel och se fram emot att få pusslet levererat.

Gör ditt pussel online på CEWE

Allt du behöver göra är att bestämma vilket pussel du vill skapa, hitta din favoritbild, ladda upp den på vår hemsida och genomföra beställningen. Du kan också välja att ladda ner vårt kostnadsfria design- och beställningsprogram eller skapa pusslet i vår app. Det blir inte lättare!

Motiv på ditt pussel

Motivet på ditt pussel är helt valfritt. Snart behöver du inte lägga pussel med Disney-motiv, standardiserade naturmotiv eller en bild från en storstad, som alla kan se ganska likadana ut. Eftersom det är din egen bild som blir motiv på pusslet, kan du välja fritt. Till exempel kan du göra pussel med följande motiv:

 • Ett vackert foto av hela familjen
 • En bild från trädgården eller andra vackra bilder från en plats du har besökt
 • En av dina vackra och dekorativa reseupplevelser
 • Familjens husdjur, ett alltid populärt motiv som barnen kommer att tycka är roligt att lägga

Om du inte redan har den perfekta bilden att få som motiv på ditt pussel kan du alltid ta några nya. Gå ut och ta några roliga, söta och vackra bilder, och se om du kan fånga ett passande motiv för ditt personliga pussel med egen bild på.

Letar du efter andra spel eller andra leksaker?

Kolla även in våra andra spel som du kan göra med dina egna foton. Till exempel våra memo-spel med egna bilder eller de alltid populära spelkorten, som du också kan få dina egna bilder och foton tryckta som motiv på. Du designar alla våra produkter själv i vårt kostnadsfria design- och beställningsprogram eller direkt här på vår hemsida, och alla skapas med dina egna favoritbilder tryckta på dem. Dessutom kan du göra många andra fotopresenter med dina egna foton, till exempel en mjuk och utsökt kudde med foto, en T-shirt med tryck eller den alltid populära och personliga CEWE FOTOBOK.

Oavsett om det är till dig själv eller för en present till någon i familjen, en god vän eller din partner, kan du alltid hitta vackra, dekorativa och personliga presenter, som du kan göra med dina bästa bilder på, tryckta här på CEWE.se.

Mycket nöje!