Kontakta kundservice:
08-525 031 90

Framkalla engångskamera

Är du också en av dem som har hållit fast i användningen av engångskameror? Då är du inte ensam och här hos CEWE kan du framkalla bilderna.

När använder man engångskameror?

Idag har de flesta en telefon som tar riktigt bra bilder, därför är det inte så vanligt med engångskameror. Men ibland händer det att det, t.ex. till vissa särskilda händelser, ligger en engångskamera vid varje kuvert. Med det menar värden eller värdparet att de hoppas att gästerna tar massor av bilder av festen som de kan glädja sig över senare. Dessa festliga händelser kan t.ex. vara:

  • Bröllop. Särskilt vid bröllop tas det väldigt många bilder. Det fotas under förberedelserna, svensexan och möhippan, när den kommande bruden prövar sin brudklänning med vännerna och när det är provsmakning på menyn. Det fotas vid högtiden i kyrkan och när brudparet kommer ut ur kyrkan. Dessutom knäpper det loss under middagen när det är tal och när brudparet ska upp på stolarna för att kyssas. Och så är det ju ofta en lång och festlig fest som varar hela natten.
  • Konfirmation. Vid konfirmationer är det också vanligt att ta många bilder. Kanske känner nutidens konfirmander inte till engångskameror, men de kommer nog tycka att det är en rolig idé att det läggs en kamera vid varje kuvert.
  • Babyshower. Det blir mer och mer populärt att ha babyshower, då vänner och familj firar den kommande mamman. Och det är även en trevlig tradition med en liten fest och att man ger presenter till den lille som är på väg och man har det trevligt med prat och god mat. Om man snällt ber gästerna om att lägga bort sina telefoner och istället ta bilder med engångskameran som man har köpt till tillfället, ska de säkert ta emot det på ett bra sätt.

En av de största fördelarna med att använda engångskameror är att alla gäster fortfarande kan ta en massa bilder utan att de behöver ha deras telefoner framme. För de flesta värdar vill nog helst att gästerna lägger undan sina telefoner när de är inbjudna till fest.

Framkalla bilder från engångskamera

När du har använt din engångskamera ska bilderna framkallas och det kan du göra i våra CEWE butiker.

Här lägger du hela engångskameran i en påse och fyller i de relevanta uppgifterna på påsen. Din engångskamera skickas till framkallning och sedan får du ett meddelande när dina bilder är klara för upphämtning i butik.

Bilder från engångskamera, vad kan man använda dem till?

Du kan t.ex. sätta dem i en ram till inredningen i hemmet. Då kan du njuta av de härliga minnena varje gång du kastar en blick på bilderna. Du kan också göra en CEWE FOTOBOK av bilderna. Det kräver bara att du scannar in dem så de ligger elektroniskt, så kan du göra hela boken direkt på vår hemsida. Google har t.ex. gjort en fotoscanner-app.

Framkalla även analoga och digitala foton

Både hos CEWE och hos våra CEWE fotopartners kan du självklart även framkalla dina digitala foton och du kan faktiskt fortfarande framkalla analoga bilder. Dina analoga bilder är dem som är fotade med en gammaldags kamera med en filmrulle i och dem framkallar du på samma sätt som bilderna från en engångskamera. Digitala bilder kan du framkalla direkt på vår hemsida eller hos våra CEWE fotopartners.

Gör förstoringar, väggdekorationer och fotopresenter av dina bilder

Kom ihåg att du alltid kan scanna dina analoga bilder och bilder från engångskameror. Det kan du göra enkelt och snabbt med din telefon. När du har bilderna elektroniskt kan du ladda upp dem på vår hemsida. Då har du precis samma möjligheter med dem som om du hade tagit digitala bilder.

Nu kan du t.ex. göra fina och roliga fotopresenter till hela familjen, posters med ditt eget foto i många storlekar och kvaliteter samt många andra väggdekorationer som t.ex. ett fotocollage eller en bild i svartvitt till väggen. Alltihop med dina egna lyckade bilder.