Kontakta kundservice:
08-525 031 90

Framkalla engångskamera och film

Är du också en av dem som har hållit fast i användningen av engångskameror? Då är du inte ensam och hos CEWE:s partnerbutiker kan du framkalla bilder och filmrullar.

Så här framkallar du engångskamera, filmrullar och analoga bilder

När använder man engångskameror?

Idag har de flesta en telefon som tar riktigt bra bilder, därför är det inte så vanligt med engångskameror. Men ibland händer det att det, vid vissa särskilda festligheter, ligger en engångskamera vid varje plats. Med det hoppas värden eller värdparet att gästerna tar massor av bilder under festen som de kan glädja sig över senare. Dessa festliga händelser kan t.ex. vara:

  • Bröllop. Vid bröllop tas det väldigt många bilder. Det fotograferas under förberedelserna, svensexan och möhippan, när den kommande bruden och brudgummen prövar sin brudklänning eller kostym med vännerna och när det är provsmakning av menyn. Det fotograferas vid högtiden i kyrkan och när brudparet kommer ut ur kyrkan. Dessutom tas det en massa bilder under middagen, när det är tal och när brudparet ska dansa. Och så är det ju ofta en lång och härlig fest som varar hela natten.
  • Konfirmation. Vid konfirmation är det också vanligt att det tas många bilder. Även dagens konfirmander uppskattar engångskameror och tycker säkert också att det är en bra idé att lägga fram en kamera för varje person.
  • Babyshower. Det blir mer och mer populärt att ha babyshower, då den kommande mamman firas av vänner och familj. Det är en mysig tradition med en liten fest och man ger presenter till den lille som är på väg. Dessutom brukar det bjudas på god mat. Be gästerna att ta varsin engångskamera och ta bilder på festen. Alla kommer att tycka det är kul och lite spännande.

En av de största fördelarna med att använda engångskameror är att varje bild tänkts igenom mer än när man kan tar en massa bilder med sin mobil.

Framkalla bilder från engångskamera

När du har använt din engångskamera ska bilderna framkallas och det kan du göra CEWE:s partnerbutiker.

Där lämnar du in din engångskamera, och även eventuella filmrullar du har, så kommer butiken att framkalla din engångskamera, eller skicka den för framkallning, och sedan får du ett meddelande när dina bilder är klara för upphämtning i butik.

Bilder från engångskamera, vad kan man använda dem till?

Du kan rama in dem och använda dem som inredning i ditt hem. Då kan du njuta av alla härliga minnen varje gång du kastar en blick på bilderna. Du kan också göra en CEWE FOTOBOK av bilderna. Scanna in dem till digitalt format, så kan du göra hela boken direkt på vår hemsida. Du kan lätt ladda ner en fotoscanner-app för ändamålet.

Framkalla analoga och digitala foton

Hos CEWE:s partnerbutiker kan du självklart även framkalla dina digitala foton och du kan även framkalla analoga bilder. Analoga bilder är de som är fotograferade med en gammaldags kamera med en filmrulle i, och dessa framkallar du på samma sätt som bilderna från en engångskamera. Digitala bilder kan du framkalla direkt på vår hemsida, i vårt fotoprogram eller i vår app - eller hos CEWE:s partnerbutiker.

Gör förstoringar, väggdekorationer och fotopresenter av dina bilder

Kom ihåg att du alltid kan scanna dina analoga bilder och bilder från engångskameror. Det kan du göra enkelt och snabbt med din telefon. När du har bilderna digitalt kan du ladda upp dem på vår hemsida. Då har du precis samma möjligheter med dem som om du hade tagit digitala bilder från början.

Sedan kan du göra fina och roliga fotopresenter till hela familjen, förstoringar med din egen bild eller foto i många storlekar och kvaliteter samt många andra väggdekorationer som exempelvis ett fotocollage eller en bild i svartvitt för väggen. Alla med dina bästa motiv.