Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få 75 kr till CEWE FOTOBOK

Kontakta kundservice:
08-525 031 90

Så enkelt överför du dina bilder från mobilen

Så här enkelt gör du en fotobok på datorn när bilderna finns i mobilen

För över dina bilder från mobilen till datorn

Har du alla dina bilder i din mobil, men vill skapa din fotobok i vår programvara i din dator? Då behöver du inte krångla med kablar eller andra former av överföring av dina foton. Istället kan du använda CEWE myPhotos, som löser både nedladdningsproblem och format (HEIC eller andra) som inte kan läsas in direkt i beställningsprogrammet. Du undviker en krånglig process och kan istället snabbt och enkelt påbörja din fotobok direkt. Installera vår app via App Store eller Google Play.

Så här enkelt är det:

1.

Installera vår kostnadsfria app CEWE myPhotos via App Store eller Google Play.

2.

Logga in med samma e-postadress som du använder för ditt CEWE-konto, om du har gjort beställningar hos oss tidigare. Annars skapar du enkelt ett konto som du också loggar in på i programvaran på din dator.

3.

Öppna appen i din mobil så ser du alla bilder du har i telefonen. Klicka på bocken i det övre högra hörnet och markera sedan alla bilder du vill ha uppladdade (upp till 10 GB).

4.

Du kan välja alla bilder från en viss tidsperiod genom att välja "händelser" i menyn, eller så kan du gå igenom bilderna på din enhet och välja ut just de du vill ladda upp till CEWE myPhotos.

5.

Skapa en "händelse" och namnge den t.ex. enligt temat i din fotobok. Lägg sedan till de bilder du vill ha med i fotoboken under denna händelse.

6.

Välj CEWE myPhotos som fotokälla när du designar din fotobok, så kan du visa och använda dina uppladdade bilder under "händelsen" du lade till dem i.

Undvik problem med HEIC-formatet när du överför från iPhone till din dator

Att överföra dina mobilfoton till din dator via en kabel kan vara lite klurigt. Till exempel om du har en iPhone-modell som fotograferar i ett ovanligt bildformat som inte är kompatibelt med alla datorer och bildprogram. Speciellt vanligt är HEIC-formatet om du har tagit bilder med en iPhone där det finns rörelse i bilden, eller om du har sparat bildsekvenser. Dessa bilder sparas i Apples eget format HEIC, som vår programvara och många andra program inte kan läsa utan att du konverterar dem till jpg-format först.

Genom att använda CEWE myPhotos slipper du tänka på detta, eftersom HEIC-bilder automatiskt konverteras för att kunna användas i fotoboken.

Enkel delning av foton

Ska du göra en fotobok om semestern med din familj? Eller kanske från en svensexa med dina vänner? Då kan du enkelt dela ett album med de andra, så att var och en av er kan lägga till bilder för samma fotobok.

Förbered din nästa fotobok löpande

Om du vill göra en årsbok om året som gått, i slutet av året, kan det lätt bli ett stort projekt. På CEWE myPhotos kan du kontinuerligt under hela året välja ut bilder varje månad och lägga till i en egen mapp ("Händelse" eller album) för din fotobok. När det sedan blir december eller januari är du redo att skapa din årsbok. Om du dessutom använder vår fotoboksassistent kommer beställningsprogrammet att lägga in dina bilder i fotoboken automatiskt, klart på ett ögonblick! Läs mer om hur du förbereder din årsbok under året.

Detsamma gäller om du gör en barnets bok om ditt barns första år. Som småbarnsförälder har man sällan flera timmar över för stora fotoprojekt – men om du kan avsätta en halvtimme här och där under året, så blir det plötsligt enkelt. Slutligen kan du också välja ut alla årets bilder medan du ligger i soffan på kvällen, så blir det dessutom en avslappnande stund.

Vi har vunnit pris för vår användarvänliga app

Vår app CEWE Fotovärld har vunnit ett EISA-pris. CEWE får utmärkelsen tack vare den snabba processen från bilder till en färdig CEWE FOTOBOK.

I appen CEWE Fotovärld kan du designa dina fotoböcker snabbt och enkelt, och du kan även designa många av våra övriga fotoprodukter. Om du laddar upp dina bilder till vår kostnadsfria molnlagring CEWE MyPhotos kan du dessutom komma åt dem direkt i appen. EISA framhäver bland annat att appen automatiskt kan sammanställa ett färdigt förslag, när du väl har valt ut de bilder du vill ha med. Appen lägger in bilderna i lämplig ordning och komponerar sidorna med hänsyn till stora och små bilder, och med en automatisk bildförbättring. Du kan självklart ändra i designförslaget precis som du vill.

Vi gör det enkelt att skapa en fotobok. Starta med att ladda ner appen CEWE Fotovärld på din mobil i App Store eller Google Play

15 GB gratis lagring av dina foton

CEWE myPhotos ger dig 15 GB för att lagra dina bilder. Det räcker för cirka 5000 bilder, så du kan göra många fotoprojekt utan att behöva oroa dig för brist på utrymme.

Läs mer