Prenumerera på nyhetsbrevet och få 20% på CEWE FOTOBOK, förstoringar och kort och inbjudningar

Kontakta kundservice:
08-525 031 90

Överför dina bilder från mobil till dator, snabbt och enkelt

Så här enkelt gör du en fotobok på datorn när bilderna finns i mobilen

För över dina bilder från mobilen till datorn

Har du alla dina bilder i din mobil, iPhone eller Android, men vill skapa din fotobok i vårt fotoprogram på din dator? Då behöver du inte krångla med kablar eller liknande för att överföra bilder från mobil till dator. Istället kan du använda CEWE myPhotos, som löser både nedladdningsproblem och format (HEIC eller andra) som inte kan läsas in direkt i beställningsprogrammet. Du undviker en krånglig process och kan istället snabbt och enkelt påbörja din fotobok direkt. Installera vår app via App Store eller Google Play.

Att överföra bilder är så här enkelt:

1.

Installera vår kostnadsfria app CEWE myPhotos via App Store eller Google Play.

2.

Logga in med samma e-postadress som du använder för ditt CEWE-konto, om du har gjort beställningar hos oss tidigare. Annars skapar du enkelt ett konto som du också loggar in på i programvaran på din dator.

3.

Öppna appen i din mobil så ser du alla bilder du har i telefonen. Klicka på bocken i det övre högra hörnet och markera sedan alla bilder du vill ha uppladdade (upp till 10 GB).

4.

Du kan välja alla bilder från en viss tidsperiod genom att välja "händelser" i menyn, eller så kan du gå igenom bilderna på din enhet och välja ut just de du vill ladda upp till CEWE myPhotos.

5.

Skapa en "händelse" och namnge den t.ex. enligt temat i din fotobok. Lägg sedan till de bilder du vill ha med i fotoboken under denna händelse.

6.

Välj CEWE myPhotos som fotokälla när du designar din fotobok, så kan du visa och använda dina uppladdade bilder under "händelsen" du lade till dem i.

överför bilder från mobil till dator

Undvik problem med HEIC-formatet när du överför bilder från iPhone till dator

Att överföra bilder från mobil till dator via en kabel kan vara lite klurigt. Till exempel om du har en iPhone-modell som fotograferar i ett ovanligt bildformat som inte är kompatibelt med alla datorer och bildprogram. Speciellt vanligt är HEIC-formatet om du har tagit mobilbilder med en iPhone där det finns rörelse i bilden, eller om du har sparat bildsekvenser. Dessa bilder sparas i Apples eget format HEIC, som vår fotoprogram och många andra program inte kan läsa utan att du konverterar dem till jpg-format först.

Genom att använda CEWE myPhotos slipper du tänka på detta, eftersom HEIC-bilder automatiskt konverteras för att kunna användas i fotoboken.

Enkel delning av foton

Ska du göra en fotobok om semestern med din familj? Eller kanske från en svensexa med dina vänner? Då kan du enkelt dela ett album med de andra, så att var och en av er kan lägga till bilder för samma fotobok.