Prenumerera på nyhetsbrevet och få 20% på CEWE FOTOBOK, förstoringar och kort och inbjudningar

Kontakta kundservice:
08-525 031 90
Babykort Slider Babykort Slider

Dop

Berätta om den stora glädjen med egendesignade kort

TILL PRODUKTÖVERSIKTEN

Efter födseln eller för dopet

Skapa personliga kort för din bebis stora ögonblick

Utforma eleganta babykort

Storslagen effektlack i silver eller blank effektlack gör dina babykort till blickfång

Hur vill du designa dina tackkort och inbjudningar?

Skillnaderna mellan att beställa i vår app, på vår hemsida eller i vårt fotoprogram.

CEWE-appen

 • Enkel åtkomst till dina mobilbilder
 • Designa dina kort när och var du vill
 • Skicka fysiska vykort direkt från appen
VI REKOMMENDERAR

På vår hemsida

 • Stort utbud av kort och papperskvaliteter
 • Välj mellan många designmallar och layouter
 • Lägg till kartor och arbeta på olika enheter

CEWE Fotoprogram

 • Skapa din egen design
 • Stort utbud av kort och papperskvaliteter
 • Stort utbud av designmallar och layouter

Dopinbjudningar - Gör inbjudan personlig

Bjud in till dop med unika dopinbjudningar

Grattis till er nya familjemedlem! Det är ett mirakel varje gång ett barn kommer till världen och man blir överväldigad av känslor.

Har ni kommit in i era nya roller som föräldrar och har ni lärt känna det lilla barnet? Då börjar de praktiska sakerna dyka upp i tankarna, bland annat tankar om dopet. För många är det en tradition att fira det lilla barnet med ett dop eller en namngivningsfest. Det är en glad och trevlig händelse och er familj och era vänner ska självklart bjudas med till denna stora dag. Bjud in till dop med fina och personliga kort med foton av det lilla barnet och i er egen design.

Många föredrar fortfarande att skicka ut ”riktiga” inbjudningar till barndopet med posten. Du kan välja att köpa de vita, vanliga och lite opersonliga korten som många butiker säljer, eller kan du välja en vacker och stämningsfull dopinbjudan från CEWE. Om du designar dina egna inbjudningar kan du göra dem unika med en eller flera bilder av ert lilla barn.

Med era egna inbjudningar gör ni ert barns dop unikt och minnesvärt – anpassat till er, er familjekultur och era traditioner.

Behöver du inspiration till dopinbjudan? Läs här

Behöver ni inspiration till designen av dopsinbjudningarna? När ni beställer här kan ni välja att designa hela inbjudan själv, eller kan ni använda en av våra mallar. Vi har ett stort sortiment av olika designmallar och layoutmöjligheter som kan vara som en ram runt er fest. Sätt in er egen bild av dopbarnet och skriv er egen text. Texten kan stå utanpå kortet, inuti eller bakpå beroende på vilket kort ni har valt. Testa dig fram med olika typsnitt, storlekar och färger och skapa er helt egen design.

Dessutom kan ni bestämma om ni vill designa både utsidan och insidan eller bara en av dem. Ni kan också välja om ni vill göra fotokort, dubbla kort eller vykort. När ni gör era dopinbjudningar kan ni redigera till de ser ut som ni vill ha dem. Testa er fram och skapa fina, kreativa och personliga inbjudningar till dopet. Alla kan designa inbjudningar här, det krävs inga särskilda förutsättningar och vi guidar er igenom hela design- och beställningsprocessen.

Se hur du gör:

 • Klicka på ’Välj korttyp’.
 • Välj den design ni tycker bäst om i baby- eller dopskategorin eller fortsätt utan designmall.
 • Sätt in bilden av det lilla dopbarnet som trycks direkt på kortet.
 • Lägg korten i varukorgen när ni är nöjda med designen.
 • Slutför beställningen.

Ni mottar era inbjudningar inom 3-5 arbetsdagar.

Det blir inte lättare att beställa era egna specialdesignade dopsinbjudningar med foto och kom ihåg att ni har 100 % nöjdhetsgaranti på våra kort och inbjudningar. Alla våra kort levereras med kuvert.

När inbjudningarna till barndopet har skickats ut är det tid att tänka på de andra delarna av festen. Tänk på om festen ska ha ett bestämt tema eller om en bestämd färg ska genomsyra dekorationerna och korten. Det kan t.ex. göras med placeringskort och menyer i samma design och färg som inbjudningarna.

Dopinbjudningar – ett litet kort till en stor dag

Att få barn kan vara det största som hänt i livet. Men dop är också en stor händelse som väcker känslor i oss och det är något fint när den lilla får sitt namn. Barndopet är en speciell fest och därför vill vi som föräldrar gärna göra något extra av detta.

Dopinbjudningar ska skickas ut i god tid så att gästerna kan planera in händelsen i sina kalendrar. Många hänger upp sina inbjudningar på kylskåpet eller anslagstavlan hemma och kanske hamnar även ditt dopkort där. I så fall ska det vara ett vackert kort och här får du lite inspiration till hur du kan göra fina och personliga dopinbjudningar. Läs mer och få idéer på vad du kan skriva i kortet och vad du kan göra om du ska ha namngivning istället för dop.

Vad skriver man i en dopinbjudan?

Har du inte hållit i ett dop tidigare? Då kanske det är lite klurigt att veta vad det ska stå i inbjudan. Men ta det bara lugnt, vi har här gjort en liten kom ihåg-lista med de viktigaste uppgifterna som ska vara med på kortet:

 • Precis som på alla andra inbjudningar ska det även i dopinbjudan stå var och när dopet äger rum. Skriv datum, klockslag och plats, alltså kyrkan, där dopet ska hållas. Det är även en bra idé att skriva hela adressen till kyrkan och inte bara Ekshärads kyrka. Då gör du dina gäster en tjänst.
 • Dessutom ska det stå vad som händer efter själva dopet i kyrkan. Här bjuder de flesta in till fika eller dylikt, och då ska det i inbjudan framgå var detta äger rum. Även här bör du skriva ut adressen och inte bara Församlingshemmet eller liknande.
 • Sist men inte minst ska det stå vem inbjudan är från samt ett datum för när ni senast önskar svar och även hur ni vill ha svar, via telefon, sms eller e-post.

Ni kan även i dopinbjudan ange om ni önskar något särskilt till barnet. Många får äventyrsböcker, barnbestick och fina kläder i doppresent, men en söt presentidé till barnet skulle kunna vara en nalle med foto av den lilla babyn på t-shirten eller andra mjuka kramdjur.

Ska du inte ha dop utan bjuda in till namngivning?

Om ni inte tänkt ha dop med dopinbjudningar kanske ni istället tänkt ha namngivning för den lilla. Här är det lite mer fritt när ni ska anordna festen och kan göra på det sätt som passar er bäst. Men även till denna fest ska familj och vänner ha inbjudningar. Inte dopinbjudningar men inbjudan till namngivning. Dessa inbjudningar gör du på samma sätt som dopinbjudningarna, men istället för dop skriver du att ni bjuder in till namngivning.

Dop och konfirmation

Kom ihåg att om du väljer att bjuda in till namngivning istället för dop, kommer barnet att behöva döpas om han eller hon senare önskar konfirmeras. Många unga som konfirmeras idag är inte döpta och behöver därför döpas innan konfirmationen. I regel sker dop av unga eller vuxna i samband med en gudstjänst. Vissa firar dopet efteråt med en liten sammankomst medan andra inte lägger så mycket vikt vid det annat än att det är något som ska göras innan man konfirmeras.

Om många, många år, när barnet blivit tonåring, är det kanske dags att göra konfirmations inbjudningar till konfirmationsfest. Dessa gör du naturligtvis också här hos oss, på samma sätt som du gjorde dopinbjudningarna.

Gör en fotobok med bilder av dopbarnet

Runda av festen med en fotobok, som både barnet och ni själva kan ha glädje av i många år fram. Istället för de förtryckta böckerna som många har stående i deras bokhyllor, kan ni göra er egen barnets bok, där bilder och text trycks direkt på sidorna. Det kan t.ex. vara en bok med bebisbilder och små berättelser från barnets första år. Den kommer inte bara att dekorera i bokhyllan, men den kommer att tittas i många gånger under åren.

Frågor?

Har du frågor på din beställning av dopsinbjudningar, dopkort eller på andra av våra fotoprodukter, kontakta vår duktiga kundservice på telefon eller mail.

Mycket nöje med att designa era egna inbjudningar till dopet och ha en trevlig fest!