Kontakta kundservice:
08-525 031 90

Allt du behöver för konfirmationsfesten och festbordet

Vi har allt du behver för att skapa en personlig och komplett konfirmationsfest och ett tjusigt dekorerat festbord. Starta förberedelserna nu.

Det är mycket att hålla odning på när man ska planera en konfirmationsfest. Och även om det fortfarande är gott om tid till den stora dagen, är det aldrig för tidigt att börja förbereda konfirmationsfesten - tiden går ju snabbare än man tror. Ju tidigare du får översikt över alla praktiska sysslor kring konfirmationen, desto mer kan du koppla av under dagarna fram till festen. Här får du inspiration och kreativa tips på de konfirmationsförberedelser du kan börja med redan nu, och som hjälper dig att göra konfirmationsfesten helt unik.

Skicka snygga och personliga inbjudningar till gästerna

En av de första sakerna att tänka på är konfirmationsinbjudningar. Ingen fest utan gäster - därför är det bra om du och konfirmanden redan nu börjar fundera på vilken typ av kort med foto som passar för festen. Om konfirmationsfesten har ett speciellt tema, en färg eller en speciell look, kan ni låta det återspeglas i inbjudningarna. Ni kan enkelt göra konfirmationsinbjudningarna snygga och personliga genom att designa dem helt själv. Vi har även många olika designmallar som ni kan använda.

Här är en liten checklista på vad ni kan tänka på när ni skapar inbjudningarna:

  • Vad bjuder ni in till?
  • Vem är inbjudan för?
  • När ska evenemanget äga rum?
  • Var hålls festen?
  • Vem kommer inbjudan från?

Leta upp en passande bild att ha på framsidan av inbjudningskorten. Fråga gärna konfirmanden om vilken bild hen helst vill ha på ibjudningarna. Kanske en instagram bild, eller en facebook bild? Så här skapar ni sedan personliga inbjudningskort:

  1. Välj vilken typ av inbjudan du vill göra: Ska det vara ett enkelt eller dubbelt kort? Vilken papperskvalitet ska inbjudan tryckas på? Du kan också välja mellan stående eller liggande format.
  2. Ladda upp bilden, och justera den lite om du vill.
  3. Lägg till text. Kom ihåg att få med allt - även ett svara-senast-datum. Välj ett snyggt typsnitt och någon passande färg.
  4. Dekorera med cliparts, skuggor, färger och allt annat du tycker är snyggt.

Så enkelt är det. Resultatet kommer att bli superfint, personligt och proffsigt.

Få ett komplett festbord med fina placeringskort

När ni har listan på alla gäster klar, är det dags att designa placeringskorten. Precis som med inbjudningarna kan du tillsammans med konfirmanden välja vilket tema, färg eller uttryck som ska gå igen i placeringskorten. Bordsplaceringskort är inte bara praktiska eftersom de visar gästerna var de ska sitta – de hjälper även till att dekorera konfirmationsbordet. En oumbärlig del för en vacker, personlig och komplett konfirmationsfest!

Dekorera konfirmationsbordet med personliga menyer

Konfirmationsfesten bjuder på många härliga överraskningar – och maten är definitivt en av dem. Gör det enkelt för konfirmationsgästerna att se vad som står på menyn genom att placera fina menykort på bordet. Du kan till exempel välja att placera en meny på varje sittplats tillsammans med placeringskortet så att varje gäst har ett eget menykort, eller så kan du lägga några menykort lite här och där på bordet och göra dem till en del av bordsdukningen. Då kan gästerna enkelt se vad de kommer att bjudas på under dagen och se fram emot de utsökta rätterna. Du kan designa menyer som passar just den stil som konfirmanden önskar sig och som utseendemässigt stämmer överens med både inbjudningar och placeringskort. Det skapar en fin röd tråd.

Dekorera festbordet på konfirmationsfesten med vackra Art Prints

Bildremsor är roliga och passar väldigt bra som dekoration. Gör bildremsor med bilder på konfirmanden från bebis till tonåring och dekorera festbordet till konfirmationen med olika bilder. Du kan skapa olika bildremsor som var och en berättar olika historier om konfirmanden – en berättelse i tre bilder om när huvudpersonen tappade sin första tand, hade sin första dag i skolan eller från fotbollskarriären. Det är både underhållande och trevligt att titta på för gästerna.

Förutom snygga bordsdekorationer och massor av flaggor kan du skapa en söt och rolig tidslinje med bilder på festens huvudperson. Med retro prints kan du framkalla utvalda bilder och på det vita fältet under själva bilden kan du lägga till en kort beskrivande text. Det kan till exempel vara ett år eller en specifik händelse. Efteråt kan du hänga upp bilderna på ett snöre med clips, sätta upp dem på väggen med dekortejp eller dekorera festlokalen med heliumballonger, där du låter retrobilderna hänga i änden av de snören som sitter fast i ballongerna. Då får du en extra festlig, vacker och personlig konfirmationsfest!

Använd dina fina bilder på tonåringen i den ultimata presenten till konfirmanden!

Designa en kärleksfull och personlig gästbok till konfirmationsfesten

Konfirmationsfesten är en speciell dag som både gäster, föräldrar och inte minst konfirmanden själv kommer att minnas resten av livet. Då passar det perfekt med en kärleksfull hälsning från alla gäster som är med och firar. Designa en CEWE FOTOBOK som gästbok till den stora dagen, och låt alla gäster få möjlighet att skriva några ord, ett roligt citat eller en liten hälsning till konfirmanden. Istället för en vanlig gästbok kan ni designa en unik fotobok tillsammans, där ni sätter ihop en fin blandning av bilder och tomma ytor där gästerna kan skriva sina hälsningar. Designa gärna boken med bilder på konfirmanden ända från bebisåren och fram till nu.

Tips: Den bästa papperstypen att skriva på med en penna är digitaltryck matt.

Behöver du mer inspiration för konfirmationen, läs här.

Vi önskar dig och konfirmanden stort nöje med förberedelserna och en fantastisk konfirmationsfest!

Kom igång med förberedelserna

Med dessa produkter kommer du lätt igång med förberedelserna inför konfirmationen