Kontakta kundservice:
08-525 031 90

Gör-det-själv: Flagglina med bilder

Så här skapar du personliga dekorationer till nästa fest

Inget kalas är komplett utan massor av fina dekorationer. Och här får du en smart idé på hur du kan göra dina festdekorationer ännu mer personliga - oavsett om det är dop, konfirmation, födelsedag eller bröllop. Du kan använda dina egna bilder för att skapa en söt och personlig flagglina.

Flagglinor är populära på fester eftersom de skapar ett blickfång och en festlig stämning i ett rum. De är dekorativa och kan användas år efter år. Och det kan även den flagglina som vi visar här!

Innan du börjar

Fundera på detta innan du börjar.

Hur lång ska din flagglina vara?

Du kan bäst bedöma om du vet var du vill hänga upp den. Om du till exempel vill hänga den över ett presentbord räcker det förmodligen med 2 meter. Men om du vill hänga den från ett hörn till ett annat behöver den förmodligen vara någonstans mellan 5 och 10 meter lång. Det bästa är att bestämma sig för var du vill hänga den och sedan ta mått.

Hur många bilder vill du använda?

När du vet längden på din flagglina kan du fundera över hur många bilder du vill hänga på den och hur nära varandra du vill att de ska sitta.

Hur stora ska flaggorna vara?

Välj hur stora dina flaggor ska vara. Vi rekommenderar att du använder förstoringar i storleken 15x20 cm, men du kan även använda bilder i storleken 10x15 cm, om du vill ha lite mindre flaggor.

Vilken form ska flaggorna ha?

Det enklaste sättet är att behålla bilderna i det format som du framkallade dem i - men om du vill kan du klippa dem till vimplar eller delade flaggor för en mer festlig look.

Så här skapar du en flagglina med egna bilder

När du har funderat igenom ovanstående punkter är du redo att skapa din flagglina. Så här gör du:

  1. Beställ dina bilder. Du kan göra detta här på cewe.se, antingen som förstoring eller som framkallning. Du kan också besöka en av våra partnerbutiker och få dina bilder utskrivna medan du väntar.
  2. För att skapa vackra, enhetliga flaggor bör du göra en mall för att klippa ut dina flaggor efter.
  3. Gör ett hål i två hörn på dina flaggor.
  4. Fäst flaggorna längs med ett snöre, sidenband eller presentband. Välj det som passar bäst till resten av din festdekoration.
  5. Tadaa - nu behöver du bara hänga upp dina flaggor!
Vill du skapa en flagglina med egna bilder?
Vill du hellre skapa en flagglina med mindre bilder?

Vi har mycket mer festinspiration!

Få inspiration till allt du behöver för den stora dagen - och den mest personliga presenten