Prenumerera på nyhetsbrevet och få 20% på CEWE FOTOBOK och förstoringar

Kontakta kundservice:
08-525 031 90
Gör julkort med dina egna bilder Gör julkort med dina egna bilder

Julkort

Skapa julstämning med personligt utformade julkort

Beställ online
Julkort med foto Julkort med foto

Julkort med efterbehandling

Låt dina julkort skina ikapp med julbelysningen med guld- eller silvertryck.

Bli inspirerad
Personliga julkort Personliga julkort

Flera olika designmallar

Gläd din familj, vänner, kollegor, affärsassistenter eller andra bekanta med en kärleksfull tanke till jul.

Läs mer

Gör julkort med ditt eget foto

Fina julkort med ett personligt foto och en kärleksfull fin julhälsning gör ett fint intryck som varar långt in i det nya året. Gör dina egna julkort som dubbla eller enkla kort och köp ett paket med 10 stycken.

Så här beställer du julkort

Välj en designmall från våra julkortsmallar
Välj format och storlek
Anpassa julkortet med egna bilder och text
Slutför beställningen

Ska ditt julkort vara i klassisk, kreativ eller modern stil?

Vi har många vackra designmallar som du kan välja mellan när du gör ditt eget julkort online. Hitta den juldesign som passar dig bäst och lägg till din egen bild!

Utforma kort och inbjudningar lika personligt som ditt budskap!

Designa dina egna julvykort med guld, silver eller transparent lack och få en vacker effekt på dina kort. Lacket gör dina julhälsningar till något alldeles extra.

Hur vill du beställa dina kort?

Du har följande möjligheter
VI REKOMMENDERAR

CEWE Fotoprogram

 • Många designmöjligheter
 • Enkel installation på PC eller MAC
 • Spara projekt lokalt i din dator

CEWE-appen

 • Designa och beställ var du än är
 • Enkla designmöjligheter
 • Spara dina projekt i appen

Beställ online

 • Snabb och enkel beställning
 • Ingen installation nödvändig
 • Fungerar på alla enheter

Skicka julkort med dina egna bilder

Skapa årets julkort här och skicka en personlig julhälsning till vänner och familj. Välj en snygg bild och en designmall så är du redo att beställa årets finaste julkort. Det blir fint på anslagstavlan eller kylen!

Skicka unika julkort med foto

Det finns många saker att hålla reda på fram till jul: Du behöver komma på bra tips på julklappar och köpa presenterna, planera julmiddagen och redan i november behöver du hitta årets julkalender så den är klar till 1 december... Därför underlättar det om det är lätt att skicka årets julkort. På CEWE kan du enkelt göra dina egna julkort, som samtidigt är vackra och väldigt personliga. Här designar du dina julkort online med din bästa bild. Och snart är du redo att skriva din God Jul-hälsning och skicka iväg dem till de du bryr dig om. Det är därför det är en fin idé att göra julvykort här på CEWE:

 • Skicka unika julkort som gläder både avsändaren och mottagaren
 • Välj mellan flera olika designmallar
 • Levereras i set om 10 st. inklusive kuvert

Skapa dina julkort online

Julen närmar sig med stora steg och plötsligt är det dags att skicka julkort till familj och vänner. Har du också provat att skynda iväg till matbutiken och i all hast köpt ett gäng färdiga julvykort av bara farten? För att sedan komma hem och medan du sitter och skriver dem inse att de är lite tråkiga? Och är de inte likadana som korten du skickade förra året? Detta kan du undkomma i år – skapa dine egna julkort online hos CEWE eller i vår foto app. Kom ihåg att du även kan göra inbjudningar och kort med foto för resten av årets högtider och firanden.

Gör egna julkort med foto

Det är enkelt att undkomma matbutikens färdiga julvykort. Gör istället dina egna julkort online med dina personliga bilder på här. Vår prisbelönta designsoftware erbjuder flera fina julkortsmallar, så att du kan göra din julhälsning så fin och personlig som möjligt.

De flesta tar nya bilder att använda till sina julkort. Andra tänker mer otraditionellt och använder bilder som de redan har. Vad sägs exempelvis om ett roligt julvykort med en bild från familjens solsemester? Du kan dekorera med lite snöflingor och tomteluvor för den rätta stämningen. Annars är de flesta ganska duktiga på att ta bilder nu för tiden, så samla familjen och utbyt lite idéer och ta några roliga bilder till årets fina julkort.

Idéer till dina julvykort i 2022 innan du kan beställa

Leta fram de bästa bilderna och ladda upp dem på vår hemsida. Beroende på vilken mall du väljer har du möjlighet att dekorera dina kort med olika typer av clipart och skapa fina julkort:

 • Dekorera dina julkort med ramar och skuggor

 • Lägg till färger

 • Infoga text

Det finns flera designmöjligheter, men försök att ’keep it simple’. Låt färgerna passa ihop, det blir snyggt. Grönt, vitt och rött är ju traditionella julfärger, men även lila och silver ser tjusigt ut. Prova dessutom vår prisvinnande designeffekt där du kan dekorera dina julvykort med guld, silver eller strukturlack. Genom att exempelvis framhäva "God jul" med hjälp av denna effekt får du ett elegant och annorlunda uttryck på ditt kort. På så sätt kan du vara säker på att ditt personliga julkort med foto kommer att få en framträdande plats på kylskåpsdörren under julmånaden.

Du kan välja mellan flera olika korttyper när du gör egna julkort online. Både enkla fotokort och dubbla kort kan användas som julkort, så välj det som passar dig.

Att skicka julkort är en tradition

Att skicka tryckta julkort är en över 100 år gammal tradition som ursprungligen härstammar från England. Som många andra traditioner från utlandet tog svenskarna den till sig och idag skickas stora mängder kort och brev 14 dagar före jul. Det finns även ett urval elektroniska, skojiga julvykort som beroende på vilken sida du hittar dem på kan innebära en risk för virus som kan skada din dator. Dessutom försvinner dessa lätt i mängden av andra mejl man får kring jul. Och i ärlighetens namn, är det inte extra trevligt att få ett fysiskt, personligt julkort? Då kan man ju även ställa fram eller hänga upp det som vissa har som tradition.

Vem ska du glädja med at beställa och skicka ett personligt julkort med foto?

De flesta har som tradition att skicka personliga julkort till vänner och familjemedlemmar man inte har möjlighet att träffa under julen. Man skriver och berättar hur det är och vad som hänt under året och avslutningsvis önskar man en riktigt god jul.

Men kom ihåg att även företag skickar julvykort. Har du ett företag och vill skicka en julhälsning som tack för gott samarbete under det gångna året? Skicka ett företagsjulkort. Det framställer ditt företag i positiv dager och dina samarbetspartner och affärsförbindelser kommer att känna sig uppskattade.

Dessutom är det även runt jul vi ibland tänker på dem vi inte träffat eller haft kontakt med på länge. Att man inte ses betyder inte nödvändigtvis att man glömt, och kanske tänker du ibland på en gammal vän eller bekant och funderar på hur han/hon har det? Skicka en julhälsning, det kan man som gammal vän bara bli glad av.

Vad ska du skriva på julkortet?

Texten på julkortet är naturligtvis viktig. Hur mycket plats det finns för text beror på vilken mall du valt. När du ska skriva dina egna julkort är det några saker du ska ta ställning till:

 • Ska det bara vara en liten hälsning för att önska en god jul? Då är det ju ganska enkelt.

 • Eller ska det vara mer fördjupande, med mer detaljer om året som gått? Då kan du antingen välja att skriva kronologiskt om vad ni haft för er under året och var ni är nu. Eller så kan du välja att skriva om en familjemedlem åt gången. Berätta lite om hur det går för barnen i skolan, med sambons hobby eller ditt nya jobb. Skriv i slutet om ändringen av trädgården eller den nya kattungen.

 • Avslutningsvis ska det naturligtvis stå att du önskar hela familjen en god jul och ett gott nytt år. Avsluta eventuellt ditt julvykort med att önska gott nytt år och en förhoppning om att ni ska ses snart.

God jul hälsningar - lång eller kort hälsning?

En god jul hälsning kan ta lång eller väldigt kort tid att skriva. Om du har många julkort att skicka kanske du inte hinner skriva en lång och detaljerad god jul hälsning till varje mottagare. Om du behöver skicka iväg några få julvykort kanske du har bättre tid att skriva en spännande hälsning på ditt julkort.

Vår rekommendation är att om du vill göra dina egna julkort, ta dig tid att skriva en god jul hälsning som innehåller viktiga händelser och roliga upplevelser från året som gått. Det brukar ge mottagaren den bästa upplevelsen av att läsa din julhälsning. Genom att ta dig tid att skriva en genomtänkt god jul hälsning får du också ut det mesta av att se tillbaka på årets händelser. Det kan faktiskt vara riktigt trevligt att skriva julhälsningar som innehåller mer än "God Jul"! Självklart ska din julhälsning inte vara så lång att den inte får plats på ditt julvykort, så tänk på vilka händelser du vill skriva om innan du sätter pennan mot pappret.

Exempel på text för julhälsningar

Om du inte vet hur du ska påbörja din god jul hälsning har vi några exempel du kan inspireras av om du vill skicka en julhälsning till dina föräldrar, en syster eller en god vän.

Exempel på text för en kort julhälsning:

Kära mamma och pappa, farmor och farfar

Vi önskar er en god jul och ett gott nytt år. Vi ser fram emot att fira jul med er och ser fram emot flera härliga stunder under det nya året!

Kärleksfulla hälsningar,

Familjen Persson, Anna, Emilie, Adam och Mikael

Exempel på text för en lång julhälsning:

Kära Marie

God jul från mig till dig!

Året har gått fort och jag kan inte förstå att det redan doftar pepparkakor och att det poppar upp små nissar överallt. Nu har jag varit på mitt jobb i hela 10 år och jag blir fortfarande glad över att träffas på kontoret. Barnen har vuxit upp och tillbringar det mesta av sin tid med sina vänner. Martin har blivit konfirmerad vilket vi firade med en stor fest. Vi hade en jättehärlig dag, trots att det regnade mycket, vädret är väldigt omväxlande. Anna har börjat i scouterna och är både glad och trött när hon kommer hem efter att ha bakat bröd över lägerelden. I år har jag även börjat lära mig att göra keramik, vilket är både utmanande och spännande. Kanske landar några sneda vaser under granen i år. Vi har även köpt en husvagn som vi körde till Skåne i. Där hade vi en skön sommarsemester med blått hav och långa ljusa nätter.

Jag hoppas att du har haft ett fint år och inte minst att du får en underbar jul! Gott nytt år, och vi ses på det nya året.

Kärleksfulla julhälsningar, Din vän Pernilla

Julinspiration

När du skapar årets foto julkort kan du också kolla in våra andra julinspirerade sidor. Till exempel kan du få idéer för:

Se även CEWEs tips på julklappar med designtips för att göra de finaste och mest personliga julklapparna.

CEWE önskar dig och dina nära och kära en riktigt god jul och ett gott nytt år! Kom ihåg att föreviga de fina stunderna genom att ta en massa bilder som du kan använda när du ska göra fotoböcker, fotopresenter och andra spännande produkter. Du hittar många presentidéer här hos CEWE.

Gör en årsbok över det gångna året

Juletider är även tiden då man kan samla årets minnen i en årsbok. Gör en fotobok med familjens stora och små betydelsefulla händelser under året som gått. Det kan vara nya familjemedlemmar, en flytt eller utbyggnad av huset, eller kanske har det skett något spännande på jobbfronten. Och barnens milstolpar är självskrivna till familjens årsbok. Har Clara tappat sin första tand? Har Fredrik börjat skolan eller Mille konfirmerat sig? Samla minnena i en vacker och personlig CEWE FOTOBOK med plats för text, så kan du berätta lite om familjens viktigaste ögonblick.

Kundservice - Frågor om att göra egna julkort?

Vi har en utmärkt kundservice som sitter redo att svara i telefon eller via mejl för att hjälpa dig. Ring eller skriv till oss om du har frågor om utformningen och designen av dina egna julkort med foto eller om det är något annat du undrar över.