Prenumerera på nyhetsbrevet och få 20% på CEWE FOTOBOK, förstoringar och kort och inbjudningar

Kontakta kundservice:
08-525 031 90
Gör julkort med dina egna bilder Gör julkort med dina egna bilder

Julkort

Skicka kärleksfulla hälsningar inför årets julfirande!

Beställ här

Topp 5: Dessa julkortsmotiv är våra kunders favoriter

Hitta din favorit och skapa vackra julkort med dina egna bilder och texter

#1 10-pack inkl. vita kuvert

378,00 kr*

#2 10-pack inkl. vita kuvert

378,00 kr*

#3 10-pack inkl. vita kuvert

378,00 kr*

#4 10-pack inkl. vita kuvert

348,00 kr*

#5 10-pack inkl. vita kuvert

378,00 kr*

Inspiration till dina julkort

Hemmagjorda julkort med ett personligt foto och en kärleksfull julhälsning skapar glädje som varar ända in i det nya året. Gör dina egna julkort som enkla eller dubbla kort.

Expresskort

Skapa vackra och personliga kort direkt på en CEWE Fotostation

Hur vill du designa dina tackkort och inbjudningar?

Skillnaderna mellan att beställa i vår app, på vår hemsida eller i vårt fotoprogram.

CEWE-appen

 • Enkel åtkomst till dina mobilbilder
 • Designa dina kort när och var du vill
 • Skicka fysiska vykort direkt från appen
VI REKOMMENDERAR

På vår hemsida

 • Stort utbud av kort och papperskvaliteter
 • Välj mellan många designmallar och layouter
 • Lägg till kartor och arbeta på olika enheter

CEWE Fotoprogram

 • Skapa din egen design
 • Stort utbud av kort och papperskvaliteter
 • Stort utbud av designmallar och layouter

Frågor om julkort

Vanliga frågor om julkort från våra kunder. Kanske har du haft liknande funderingar?

Texten i julkortet är naturligtvis viktig. Hur mycket utrymme du har för text beror på vilken designmall du har valt. När du börjar skriva dina julkort finns det en del saker att tänka på:

 • Ska det vara en kort hälsning för att bara önska god jul? Då är det ju ganska enkelt.
 • ... eller ska det vara lite mer utförligt, där du berättar om årets händelser i familjen? Då kan du antingen välja att skriva kronologiskt om vad du har gjort under året. Du kan också välja att skriva om en familjemedlem i taget. Berätta lite om hur det går med de äldre barnens skolgång, din partners fritidsintressen och ditt nya jobb eller den nya kattungen.
 • Slutligen bör du naturligtvis säga att du önskar en god jul och ett gott nytt år. Du kan avsluta din julhälsning med en önskan om ett framgångsrikt nytt år och "hoppas att vi ses snart".

Även många företag använder julen för att skicka en julhälsning till sina kunder, för att stärka samarbetet och relationen. Här på CEWE kan du skapa vackra och professionella julkort med din logga på och exempelvis en bild på alla dina medarbetare, företagsbyggnaden eller kanske en speciell produkt som du tillverkar.

Texten i ett kundjulkort är vanligtvis relativt kort, såvida du inte har en särskilt nära relation till kunden i fråga. Det kan t.ex. vara "Vi tackar för ett gott samarbete under 2023 och ser fram emot fortsatt samarbete 2024."

Eller: "Vi vill passa på att önska dig en god jul och ett gott nytt år. Vi vill också tacka för samarbetet under det gångna året och ser fram emot att fortsätta samarbetet nästa år." Ni kan välja att skriva "Tack för ert samarbete" i den tryckta texten på julkortets framsida och skriva en liten handskriven hälsning med era namn på baksidan.

Kära mamma, pappa, mormor och morfar

Vi önskar er en riktigt god jul och ett gott nytt år. Vi längtar efter att tillbringa julen med er och ser fram emot fler underbara stunder under det nya året!

Med kärlek,

Familjen Eskilsson, Asta, Nicole, Louise och Michael

Beställ personliga julkort med foto snabbt och smidigt direkt i din mobil. Du behöver bara ladda ner vår app, eller beställa julkorten direkt på vår hemsida i mobilen. Välj ut ett fint motiv, välj designmall och skriv in eventuell text - eller skriv den för hand senare. Inom kort har du sedan dina personliga julkort med eget foto på klara att skickas till nära och kära.

Att skicka förtryckta julkort är en mer än 100 år gammal tradition som har sitt ursprung i England. I Sverige började man skicka julkort på 1880-talet.

Som många andra traditioner från utlandet har vi tagit till oss den och än idag skickas det mängder med julkort inför julen. Det finns också en uppsjö av roliga digitala julkort, men tänk på att bara skicka från kända sidor, eftersom de annars kan utgöra en risk för att sprida virus som kan skada din och mottagarens dator. Dessutom försvinner de lite bland alla e-postmeddelanden som du får under julhelgen. Och visst är det extra mysigt att få ett fysiskt, personligt julkort? Då kan man dessutom låta det pryda kylskåpet.

Standardjulkort kan du köpa i många bokaffärer och stormarknader. Personliga julkort med eget foto kan du beställa här på CEWE. Du kan göra dem enkelt online, i vår app eller i vår programvara för din dator. Julkort går snabbast att beställa online eller i vår app eftersom de är väldigt enkla att göra.

Du har också möjlighet att göra dem i en av våra CEWE FOTOSTATIONER hos våra samarbetspartners. Här kan du få dem klara medan du väntar, vilket kan vara en fördel, speciellt om du är sent ute.

Kära Marie

God Jul från mig till dig!

Året har gått fort. Tänk att det redan luktar pepparkakor och att det dyker upp små tomtar överallt. I år har jag haft mitt 10-årsjubileum på jobbet, och jag ser fortfarande fram emot att komma till kontoret. Barnen har vuxit upp så mycket att de tillbringar det mesta av sin tid med sina vänner. Martin har konfirmerats och vi firade med en stor fest, det blev en fantastisk dag, även om det regnade en hel del. Anna har börjat på scouterna, så hon är både glad och trött när hon kommer hem efter långa dagar i naturen. I år har jag börjat lära mig att göra keramik, vilket är både utmanande och spännande. Kanske blir det några spännande vaser under julgranen i år. Vi köpte också en husvagn som vi körde till Öland med. Vi hade en härlig sommarsemester med blå vågor och långa, ljusa nätter.

Jag hoppas att ni har haft ett bra år och inte minst att ni får en underbar jul! Gott Nytt År och på återseende nästa år.

Varma julhälsningar, Din vän Pernilla

Tre olika unika hemmagjorda julkort med ett foto och en penna vid sidan

Unika hemmagjorda julkort med foto

Det är mycket att hålla reda på inför julen: man vill gärna ha smarta julklappstips och köpa julklapparna, planera julmiddagen och redan i november vill man hitta årets julkalender och adventskalender så att den är klar till 1 december... Då underlättar det att det är lätt att skicka årets julkort. Här på CEWE kan du enkelt göra dina egna julkort som är vackra, personliga och kärleksfulla. Skapa dina hemmagjorda julkort med ditt bästa foto och med en designmall du väljer. Vi har många designmallar som du kan använda för dina julkort, och det gör det enkelt för dig att beställa vackera julkort. Snart är du redo att skriva din julhälsning och skicka iväg dem till dina nära och kära. Därför ska du göra dina julkort med foto här på CEWE:

 • Skicka hemgjorda julkort som skapar glädje hos både avsändare och mottagare
 • Välj mellan många olika designmallar
 • Snabbt och enkelt att beställa
Julkort med vintermotiv gjort online

Designa dina julkort med foto online

Julen närmar sig med stormsteg och plötsligt är det dags att skicka julkort till familj och vänner. En enkel lösning är att svänga förbi och köpa några av de färdiga julkorten i matbutiken eller köpcentret, men känns de inte lite tråkiga? Och ser de inte nästan exakt likadana ut som de du skickade förra året? Det behöver de inte göra i år - gör dina egna julkort med foto online här på CEWE eller i vår app. Du också kan göra inbjudningar, tackkort och andra kort med foto för resten av årets högtider och fester!

Julkort med egen bild med effektlack på, ligger bredvid en julklapp

Gör personliga julkort med foto

Som tur är är det lätt att undvika stormarknadernas färdiga julkort. Istället kan du skapa personliga julkort med dina egna utvalda bilder som motiv, här på CEWE. Vårt prisbelönta fotoprogram har många julkortsmallar så att du kan göra din julhälsning så vacker och personlig som möjligt.

De flesta tar nya foton för att använda på sina julkort. Andra använder något av alla de bilder de redan har. Vad sägs till exempel om ett roligt julkort med en bild på hela familjen på en solig semester i somras? Dekorera med lite julsnö och tomteluvor i vårt fotoprogram så blir det extra fint. Om du vill ta nya bilder, samla familjen för att komma fram till några roliga idéer och ta några söta och roliga bilder till årets hemmagjorda julkort.

Skicka julkort med dina egna bilder

Skapa årets julkort här och skicka en personlig julhälsning till vänner och familj. Välj en snygg bild och en designmall så är du redo att beställa årets finaste julkort. Det blir fint på anslagstavlan eller kylen!

Idéer till dina julvykort i 2023 innan du kan beställa

Leta fram de bästa bilderna och ladda upp dem på vår hemsida. Beroende på vilken mall du väljer har du möjlighet att dekorera dina kort med olika typer av clipart och skapa fina julkort:

 • Dekorera dina julkort med ramar och skuggor

 • Lägg till färger

 • Infoga text

Det finns flera designmöjligheter, men försök att ’keep it simple’. Låt färgerna passa ihop, det blir snyggt. Grönt, vitt och rött är ju traditionella julfärger, men även lila och silver ser tjusigt ut. Prova dessutom vår prisvinnande designeffekt där du kan dekorera dina julvykort med guld, silver eller strukturlack. Genom att exempelvis framhäva "God jul" med hjälp av denna effekt får du ett elegant och annorlunda uttryck på ditt kort. På så sätt kan du vara säker på att ditt personliga julkort med foto kommer att få en framträdande plats på kylskåpsdörren under julmånaden.

Du kan välja mellan flera olika korttyper när du gör egna julkort online. Både enkla fotokort och dubbla kort kan användas som julkort, så välj det som passar dig.

Vem ska du glädja med at beställa och skicka ett personligt julkort med foto?

De flesta har som tradition att skicka personliga julkort till vänner och familjemedlemmar man inte har möjlighet att träffa under julen. Man skriver och berättar hur det är och vad som hänt under året och avslutningsvis önskar man en riktigt god jul.

Men kom ihåg att även företag skickar julvykort. Har du ett företag och vill skicka en julhälsning som tack för gott samarbete under det gångna året? Skicka ett företagsjulkort. Det framställer ditt företag i positiv dager och dina samarbetspartner och affärsförbindelser kommer att känna sig uppskattade.

Dessutom är det även runt jul vi ibland tänker på dem vi inte träffat eller haft kontakt med på länge. Att man inte ses betyder inte nödvändigtvis att man glömt, och kanske tänker du ibland på en gammal vän eller bekant och funderar på hur han/hon har det? Skicka en julhälsning, det kan man som gammal vän bara bli glad av.

God jul hälsningar - lång eller kort hälsning?

En god jul hälsning kan ta lång eller väldigt kort tid att skriva. Om du har många julkort att skicka kanske du inte hinner skriva en lång och detaljerad god jul hälsning till varje mottagare. Om du behöver skicka iväg några få julvykort kanske du har bättre tid att skriva en spännande hälsning på ditt julkort.

Vår rekommendation är att om du vill göra dina egna julkort, ta dig tid att skriva en god jul hälsning som innehåller viktiga händelser och roliga upplevelser från året som gått. Det brukar ge mottagaren den bästa upplevelsen av att läsa din julhälsning. Genom att ta dig tid att skriva en genomtänkt god jul hälsning får du också ut det mesta av att se tillbaka på årets händelser. Det kan faktiskt vara riktigt trevligt att skriva julhälsningar som innehåller mer än "God Jul"! Självklart ska din julhälsning inte vara så lång att den inte får plats på ditt julvykort, så tänk på vilka händelser du vill skriva om innan du sätter pennan mot pappret.

Julinspiration

När du skapar årets foto julkort kan du också kolla in våra andra julinspirerade sidor. Till exempel kan du få idéer för:

Se även CEWEs tips på julklappar med designtips för att göra de finaste och mest personliga julklapparna.

CEWE önskar dig och dina nära och kära en riktigt god jul och ett gott nytt år! Kom ihåg att föreviga de fina stunderna genom att ta en massa bilder som du kan använda när du ska göra fotoböcker, fotopresenter och andra spännande produkter. Du hittar många presentidéer här hos CEWE.

Gör en årsbok över det gångna året

Juletider är även tiden då man kan samla årets minnen i en årsbok. Gör en fotobok med familjens stora och små betydelsefulla händelser under året som gått. Det kan vara nya familjemedlemmar, en flytt eller utbyggnad av huset, eller kanske har det skett något spännande på jobbfronten. Och barnens milstolpar är självskrivna till familjens årsbok. Har Clara tappat sin första tand? Har Fredrik börjat skolan eller Mille konfirmerat sig? Samla minnena i en vacker och personlig CEWE FOTOBOK med plats för text, så kan du berätta lite om familjens viktigaste ögonblick.

Kundservice - Frågor om att göra egna julkort?

Vi har en utmärkt kundservice som sitter redo att svara i telefon eller via mejl för att hjälpa dig. Ring eller skriv till oss om du har frågor om utformningen och designen av dina egna julkort med foto eller om det är något annat du undrar över.

Mer inspiration inför julen och för dina bilder

Här får du ännu mer inspiration till dina julkort - och andra tips på vad du kan använda dina egna bilder till här på CEWE