Julvykort 2018 - Gör egna personliga julkort med foto

CEWE FOTOBOG

Personlig julkort

Designas enkelt med dina bilder


 • Många designmallar
 • Fås i set med 10 st inkl. kuvert
 • 100 % nöjdhetsgaranti

från 74,00 kr/st.

Designa här

Skicka personliga julkort

Julen närmar sig med hastiga steg! Det är den tiden på året då många – både verksamheter och privatpersoner – väljer att skicka julhälsningar med posten. Gläd din familj, dina vänner, dina kollegor, affärsförbindelser eller andra bekanta med en kärleksfull tanke till jul. Önska ”God Jul” och visa att du tänker på dem genom att skicka ett personligt julvykort med foto – det värmer i kalla vintern.

Framkalla julkort
Du har möjligtvis redan tittat på färdigproducerade julvykort i butikerna men tycker inte att de är personliga nog till din julhälsning. Har du övervägt att göra dina egna personliga julkort och framkalle dem hos CEWE?

Kort

från 74,00 kr*

Format: 10 x 18,5 cm

▶ Designa här

Vykort

fråm 69,00 kr*

Format: 10,4 x 14,8 cm

▶ Designa här

Vykort XL

från 149,00 kr*

Format: 10,5 x 21 cm

▶ Designa här

Dubbla kort

från 139,00 kr.*

Format: 10 x 14 cm

▶ Designa här

Dubbla kort

från 184,00 kr.*

Format: 14 x 14 cm

▶ Designa här

Dubbla kort XL

från 179,00 kr*

Format: 13 x 18 cm

▶ Designa här

Dubbla kort XL

från 184,00 kr*

Format: 10,5 x 21 cm

▶ Designa här

Dubbla kort XL

från 184,00 kr*

Format: 21 x 10,5 cm

▶ Designa här

Skicka julkort med dina egna bilder


 • • Skicka personliga julkort som gläder både avsändaren och mottagaren
 • • Välj mellan flera olika designmallar
 • • Levereras i set om 10 st. inklusive kuvert

Julen närmar sig med stora steg och plötsligt är det dags att skicka julkort till familj och vänner. Har du också provat att skynda iväg till matbutiken och i all hast köpt ett gäng färdiga julkort av bara farten? för att sedan komma hem och medan du sitter och skriver dem inse att de är lite tråkiga? Och är de inte likadana som korten du skickade förra året? Detta kan du undkomma i år – designa dina egna julvykort hos CEWE eller i vår fotoapp.


Gör egna personliga julkort


Det är enkelt att undkomma matbutikens färdiga julvykort. Gör istället personliga julvykort med dina egna, speciellt utvalda bilder på här. Vår prisbelönta designsoftware erbjuder flera julkortsmallar, så att du kan göra din julhälsning så fin och personlig som möjligt.

De flesta tar nya bilder att använda till sina julkort. Andra tänker mer otraditionellt och använder bilder som de redan har. Vad sägs exempelvis om ett roligt julvykort med en bild från familjens solsemester? Du kan dekorera med lite snöflingor och tomteluvor för den rätta stämningen. Annars är de flesta ganska duktiga på att ta bilder nu för tiden, så samla familjen och utbyt lite idéer och ta några roliga bilder till årets julkort.


Idéer till dina julvykort i 2018 innan du kan beställa


Leta fram de bästa bilderna och ladda upp dem på vår hemsida och beroende på vilken mall du väljer har du möjlighet att dekorera dina kort med olika typer av clipart:

 • • Dekorera dina julkort med ramar och skuggor
 • • Lägg till färger
 • • Infoga text

Det finns flera designmöjligheter, men försök att ’keep it simple’. Låt färgerna passa ihop, det blir snyggt. Grönt, vitt och rött är ju traditionella julfärger, men även lila och silver ser tjusigt ut. Prova dessutom vår prisvinnande designeffekt där du kan dekorera dina julkort med guld, silver eller strukturlack. Genom att exempelvis framhäva God jul med hjälp av denna effekt får du ett elegant och annorlunda uttryck på ditt kort. På så sätt kan du vara säker på att ditt personliga julvykort med foto kommer att få en framträdande plats på kylskåpsdörren under julmånaden. .

Du kan välja mellan flera olika korttyper när du gör julkort. Både enkla och dubbelvikta kort kan användas som julkort, så välj det som passar dig.


Att skicka julkort är en tradition


Att skicka tryckta julkort är en över 100 år gammal tradition som ursprungligen härstammar från England. Som många andra traditioner från utlandet tog svenskarna den till sig och idag skickas stora mängder kort och brev 14 dagar före jul. Det finns även ett urval elektroniska, skojiga julkort som beroende på vilken sida du hittar dem på kan innebära en risk för virus som kan skada din dator. Dessutom försvinner dessa lätt i mängden av andra mejl man får kring jul. Och i ärlighetens namn, är det inte extra trevligt att få ett fysiskt, personligt julkort? Då kan man ju även ställa fram eller hänga upp det som vissa har som tradition.


Vem ska du glädja med at beställa och skicka ett fint, hemgjort julkort?


De flesta har som tradition att skicka julkort till vänner och familjemedlemmar man inte har möjlighet att träffa under julen. Man skriver och berättar hur det är och vad som hänt under året och avslutningsvis önskar man en riktigt god jul.

Men kom ihåg att även företag skickar julvykort. Har du ett företag och vill skicka en julhälsning som tack för gott samarbete under det gångna året? Skicka ett företagsjulkort. Det framställer ditt företag i positiv dager och dina samarbetspartner och affärsförbindelser kommer att känna sig uppskattade.

Dessutom är det även runt jul vi ibland tänker på dem vi inte träffat eller haft kontakt med på länge. Att man inte ses betyder inte nödvändigtvis att man glömt, och kanske tänker du ibland på en gammal vän eller bekant och funderar på hur han/hon har det? Skicka en julhälsning, det kan man som gammal vän bara bli glad av.


Vad ska du skriva på julkortet?


Texten på julkortet är naturligtvis viktig. Hur mycket plats det finns för text beror på vilken mall du valt. När du ska skriva dina julkort är det några saker du ska ta ställning till:

 • • Ska det bara vara en liten hälsning för att önska en god jul? Då är det ju ganska enkelt.

 • • Eller ska det vara mer fördjupande, med mer detaljer om året som gått? Då kan du antingen välja att skiva kronologiskt om vad ni haft för er under året och var ni är nu. Eller så kan du välja att skriva om en familjemedlem åt gången. Berätta lite om hur det går för barnen i skolan, med sambons hobby eller ditt nya jobb. Skriv i slutet om ändringen av trädgården eller den nya kattungen.

 • • Avslutningsvis ska det naturligtvis stå att du önskar hela familjen en god jul och ett gott nytt år. Avsluta eventuellt med att önska gott nytt år och en förhoppning om att ni ska ses snart


Gör en årsbok över det gångna året


Juletider är även tiden då man kan samla årets minnen i en årbok. Gör en fotobok med familjens stora och små betydelsefulla händelser under året som gått. Det kan vara nya familjemedlemmar, en flytt eller utbyggnad av huset, eller kanske har det skett något spännande på jobbfronten. Och barnens milstolpar är självskrivna till familjens årsbok. Har Clara tappat sin första tand? Har Fredrik börjat skolan eller Mille konfirmerat sig? Samla minnena i en vacker och personlig CEWE FOTOBOK med plats för text, så kan du berätta lite om familjens viktigaste ögonblick.


Kundservice - Frågor om att göra julkort?


Vi har en utmärkt kundservice som sitter redo att svara i telefon eller via mejl för att hjälpa dig. Ring eller skriv till oss om du har frågor om utformningen och designen av dina julkort med foto eller om det är något annat du undrar över.

CEWE önskar dig och dina nära och kära en riktigt god jul och ett gott nytt år! Kom ihåg att föreviga de fina stunderna genom att ta en massa bilder som du kan använda när du ska göra fotoböcker, fotopresenter och andra spännande produkter. Du hittar många presentidéer här hos CEWE.

Kontakta oss:

Kan du inte hitta ett svar på din fråga? Kontakta oss!

Telefon:

(0)852-503190