Kontakta kundservice:
08-525 031 90

Julkort

Tre tips för dina julkort 2022

Det är självklart att du ska ha personliga bilder på dina julkort, men vi har även lite andra tips.

Det är både lite magiskt och underbart att få ett personligt julkort i brevlådan under vinterhalvåret. Vi uppskattar verkligen att någon har skrivit och skickat kortet till oss, och många av oss har korten framme under hela julen för vänner och familj att läsa.

Vill du ha något mer personligt än det vanliga julkortet som går att köpa i vilken bokhandel som helst? Här får du tre tips på hur du kan göra ett superfint julkort. Givetvis med dina egna bilder, men vi har även fler tips på hur du kan göra dina julkort 2023.

Visste du det här?

Julkortet kommer från England, där det första julkortet skrevs av Sir Henry Cole. Han hade för vana att skriva massor av hälsningar till vänner och bekanta under julen. 1843 fick han idén att skapa det traditionella förtryckta julkortet, där man enkelt skriver in in mottagarens namn och sitt eget namn.

På 1880-talet kom de första julkorten till Sverige och julkorten har utvecklats mycket sedan dess. Idag finns de i otaliga varianter, från traditionellt, sött, roligt, humoristiskt – och såklart det personliga julkortet med din egen bild på.

Använd bilder istället för text

Längtar du efter att få skicka personliga julkort, men behöver inspiration på vad du ska skriva på dem? Designa insidan av dina julkort med bilder från vintermånaderna. Det kommer garanterat att uppskattas av mottagaren.

Använd ditt favoritrim

Vill du ha något mer unikt än klassikern "God Jul" på framsidan av ditt julkort? Leta upp eller hitta på ett roligt julrim, eller ta en favoritvers från en julsång istället. Det finns så många stämningsfulla budskap. Några exempel kan vara "Hej tomtegubbar", "Jul, jul, strålande jul", "Det strålar en stjärna" eller "Nu har vi jul, här i vårt hus".

Lite extra glans på dina kort

Ge ditt kort en superfin och läcker finish genom att använda effektlack i guld, silver eller roséguld på utvalda element. Det kan till exempel vara på text, ramar eller cliparts, som du kan använda på både fram- och baksidan av dina julkort. Du kan också välja en av våra många fina designmallar med jultema.

Designa dina julkort

sprid glädje till nära och kära med personliga och egendesignade julkort

Ännu mer julmys

Vill du ha ännu fler mysiga julstunder hemma? Kolla här!

Välkomstförmån

Prenumerera på nyhetsbrevet och få 20% på CEWE FOTOBOK, förstoringar och kort och inbjudningar
  • Unikt erbjudande för din första beställning av CEWE FOTOBOK, förstoringar och kort och inbjudningar
  • Kreativa idéer och inspiration
  • Fototips och spännande produktnyheter
  • Roliga fototävlingar
  • Passa på att använda erbjudandet till att skapa vackra och personliga presenter - snabbt och smidigt!
* Du får värdekoderna när du har anmält dig till nyhetsbrevet. Koderna gäller för din första beställning av CEWE FOTOBOK, förstoringar och kort och inbjudningar. Genom att registrera dig godkänner du vår dataskyddspolicy, som du hittar längst ner på sidan. Du kan när som helst avregistrera dig via länken i nyhetsbrevet.

Tack så mycket :)

Bekräfta din prenumeration i e-posten vi har skickat till dig*

Av säkerhetsskäl får du inom kort ett bekräftelsemeddelande på e-post. Du aktiverar din registrering genom att klicka på länken i e-postmeddelandet.

Ursäkta!

Det uppstod tyvärr ett fel!

Det gick tyvärr inte att registrera dig för vårt nyhetsbrev, försök igen senare.