Bilder > Analoga bilder

Har du en analog kamera?


Då behöver du självklart framkalla dina negativ ibland. Det kan du göra hos våra CEWE fotopartner som t.ex. Elgiganten. I flera av deras butiker finns fotostationer där du kan framkalla dina analoga och digitala foton.


Använder du en gammaldags kamera?


Du är faktiskt inte den enda! Det finns många som fortfarande använder analoga kameror och framkallar negativ på ´gammaldags sätt´. Och även om vi är i den digitala tidsåldern kan man som tur är fortfarande det. Hitta en CEWE butik med en fotostation, släng ner din film i fotopåsen, fyll i uppgifterna på påsen och skicka dina negativ till analog framkallning. Allt du ska göra är att hitta en av våra CEWE-butiker.


Kommer du från en annan tidsålder?


Det behöver du inte göra bara för att du tycker om en suverän och gammaldags kamera som tar analoga bilder. Kanske är du en nostalgiker som tycker om att fota med din gamla kamera och skicka in filmen till framkallning? Eller kanske har du inte fått upp ögonen för alla möjligheter som finns i de digitala kamerorna och möjligheten att fota med din telefon?

Det finns många fördelar med en analog kamera. Läs om den charmiga gammeldags kameran och fördelarna med de ´gammeldags fotona´ härunder.


Analoga foton har flera charmiga fördelar


Det är fascinerande att framkalla sina foton analogt. Det är bland annat det att man inte vet vad man får förrän man står med bilderna i handen. Med en modern digital kamera kan du se bilden som du har fotat direkt på skärmen och du kan snabbt ta bort den om den inte blev så bra som du hade hoppats på. Det kan du inte med den analoga kameran och därför är det oftast en överraskning vad som finns på bilderna. Så se med förväntan fram emot att få hem bilderna från framkallningen. För vad var det nu du fotade? Och hur bra har bilderna blivit? Det finns även en charm i att de misslyckade bilderna inte är bortsorterade på förhand. Du kanske får något att skratta åt.

En annan sak som är typiskt för analoga bilder är att man sparar lite på klicken. När man inte kan ta bort en bild med ett enkelt tryck, trycker man inte bara loss. Däremot väntar man ofta ett ögonblick för att vara säker på att motivet är helt perfekt. Många uppfattar detta som något dåligt, andra tycker det är charmigt.


Har du hittat en gammal filmrulle? Eller en gammal engångskamera?


Håller du på att rensa ut i lådorna? Kanske har du gamla negativ liggande som ska framkallas? Eller har du hittat engångskameran du hade med dig när du tågluffade? Framkalla engångskameran och negativen och se med förväntan fram emot att se vilka motiv som dyker upp. En del av charmen med analoga filmframkallningar är ju just det att man inte vet vad man ska förvänta. Gläd dig, förhoppningsvis blir du positivt överraskad.


Framkalla även dina digitala bilder hos CEWE


Tycker du bättre om digitala bilder? Se här hur lätt det är att framkalla dina bilder online. Du kan göra allt hemifrån i lugn och ro när det passar dig.

Här på vår hemsida har du möjlighet att använda dina bilder på nya och kreativa sätt. Du kan t.ex. göra personliga väggdekorationer till hemmet, t.ex. fotoposter eller fotocanvas av dina egna bilder.


Gör en CEWE FOTOBOK av dina egna bilder


Visste du att du kan scanna in dina analoga bilder och göra en CEWE FOTOBOK online? Det kan du, det är rätt så enkelt och du får ett helt nytt sätt att använda dina analoga bilder. På detta sätt gör du ett nytt modernt album av dina analoga bilder - så de trycks direkt på fotobokens sidor. Därmed kan du t.ex. göra en årsbok eller en fotobok till en särskild händelse, som t.ex. bröllop, konfirmation eller en Barnets bok.

Ha det så kul när du framkallar och gläder dig över dina foton – både de analoga och de digitala.