Prenumerera på nyhetsbrevet och få 20% på CEWE FOTOBOK, förstoringar och kort och inbjudningar

Kontakta kundservice:
08-525 031 90

Analog framkallning & digitalisering

Framkalla analog film och digitalisera video, negativ, bilder med mera.

Framkalla och digitalisera

Vi hjälper dig att framkalla analoga filmrullar och engångskameror, och att digitalisera och föra över befintliga videoband, smalfilmer, negativ, dia och pappersbilder.

Analog film

Har du analog film att framkalla? Vi framkallar 135-film, 120-film, dia, svartvitt och färg.

Diabilder

Har du en bildskatt i form av diabilder? Lämna in dem hos oss så digitaliserar vi dem åt dig!

Negativ

Låt oss göra bilder från dina negativ, eller scanna in dem till digitalt format så att du bevarar dem för framtiden.

Pappersbilder

Vi kan kopiera dina gamla släktbilder, eller digitalisera dem så att du kan dela dem med släkt och vänner.

CD-skiva på köpet

När du lämnar in din färgfilm eller engångskamera hos oss för framkallning, så får du bilderna på CD-skiva på köpet!

Har du en analog kamera?

Då behöver du självklart framkalla dina filmrullar eller negativ ibland.

Det kan du göra i våra CEWE-fotobutiker. Där hittar du även våra CEWE Fotostationer där du kan framkalla digitala bilder.

Använder du en gammaldags kamera?

Du är faktiskt inte den enda! Det finns många som fortfarande använder analoga kameror och framkallar negativ på ´traditionellt vis´. Och även om vi fotograferar mer och mer digitalt, kan du som tur är fortfarande framkalla analoga filmrullar och negativ. Besök en av våra CEWE-fotobutiker och lämna in din film för framkallning, eller dina negativ för efterbeställning, digitalisering eller för att beställa förstoringar.

Kommer du från en annan tidsålder?

Det behöver du inte göra bara för att du tycker om en suverän och gammaldags kamera som tar analoga bilder. Kanske är du en nostalgiker som tycker om att fota med din gamla kamera och skicka in filmen till framkallning? Eller kanske har du inte fått upp ögonen för alla möjligheter som finns i de digitala kamerorna och möjligheten att fota med din telefon?

Analog fotografering har flera härliga egenskaper. Läs mer om analoga kameror och fotografering här under.

Analoga foton har flera charmiga fördelar

Det är fascinerande att framkalla sina foton analogt. Det är bland annat det att man inte vet vad man får förrän man står med bilderna i handen. Med en modern digital kamera kan du se bilden som du har fotat direkt på skärmen och du kan snabbt ta bort den om den inte blev så bra som du hade hoppats på. Det kan du inte med den analoga kameran och därför är det oftast en överraskning hur bilderna blivit. Så se med förväntan fram emot att få hem bilderna från framkallningen. För vad var det nu du fotade? Och hur bra har bilderna blivit? Det finns även en charm i att de misslyckade bilderna inte är bortsorterade i förhand. Du kanske får något att skratta åt.

En annan sak som är typiskt för analoga bilder är att man fotograferar lite mer sparsamt. När man inte kan ta bort en bild med ett enkelt tryck, slösar man inte lika mycket med antalet bilder. Istället väntar man ofta ett ögonblick för att vara säker på att motivet är helt perfekt. Det är detta många ser som charmen med analog fotografering.

Har du hittat en gammal filmrulle? Eller en gammal engångskamera?

Håller du på att rensa i lådorna? Kanske har du gamla negativ liggande som ska framkallas? Eller har du hittat engångskameran du hade med dig när du tågluffade? Framkalla engångskameran och negativen och se med förväntan fram emot att se vilka motiv som dyker upp. En del av charmen med analoga filmframkallningar är ju just det att man inte vet vad man kan förvänta sig. Gläd dig, förhoppningsvis blir du positivt överraskad.

Framkalla även dina digitala bilder hos CEWE

Tycker du bättre om digitala bilder? Se här hur lätt det är att framkalla dina bilder online. Du kan göra allt hemifrån i lugn och ro när det passar dig.

Här på vår hemsida har du möjlighet att använda dina bilder på nya och kreativa sätt. Du kan t.ex. göra personliga väggdekorationer till hemmet, t.ex. fotoposter eller fotocanvas av dina egna bilder.

Gör en CEWE FOTOBOK av dina egna bilder

Visste du att du kan scanna in dina analoga bilder och göra en CEWE FOTOBOK online? Det kan du, det är lätt att komma igång och du får ett helt nytt sätt att använda dina analoga bilder på. På detta sätt gör du enkelt ett modernt fotoalbum med dina analoga bilder - där bilderna trycks direkt på fotobokens sidor. Därmed kan du t.ex. göra en årsbok eller en fotobok för en särskild händelse, som t.ex. bröllop, konfirmation eller en personlig barnbok.

Ha det så kul när du framkallar och gläder dig över dina foton – både de analoga och de digitala.