Kundservice
08-525 031 90

Så digitaliserar du dina gamla bilder

Vi har alla gamla bilder som ligger i en låda på vinden, i källaren eller längst bak i garderoben. De har legat där i flera år, kanske till och med i årtionden! Det är dags att ta fram de gamla skatterna och ta en tur längs Memory Lane. De gamla bilderna kan ta oss tillbaka i tiden och låta oss återuppleva platser, människor och händelser som annars skulle ha glömts bort för evigt.

Vi guidar dig så att du kan blåsa nytt liv i de gamla vackra bilderna.

Från analogt till digitalt

När du väl har hittat de gamla bilderna är det lyckligtvis superlätt att få bilderna digitaliserade. Det finns flera sätt att göra det på. Här får du fyra alternativ:

1. Låt oss hjälpa dig

Ta med dina pappersbilder in i en av våra butiker , så kan vi hjälpa dig att digitalisera dem. Du får tillbaka dina original, och alla bilder som digitala kopior som du sedan kan dela med nära och kära, förstora, framkalla papperskopior, eller samla i en nostalgisk CEWE FOTOBOK.

2. Fotografera av bilderna

Ett annat väldigt smidigt sätt att få dina gamla bilder digitaliserade är genom att fotografera av bilderna med din digitalkamera eller mobiltelefon. På det sättet har du dina bilder i digitalt format supersnabbt. Nackdelen med denna metod är att det kan vara svårt att ta bra bilder utan reflektioner och med rätt färgåtergivning. Det är bäst att prova sig fram med några bilder först - helst i naturligt ljus och utan att någon lampa lyser direkt mot bilden. Ta några bilder och granska dem på en större skärm innan du fotograferar av resten av bilderna.

3. Ladda ner en fotoscanner-app till din smartphone

Det finns ett stort urval av fotoscanner-appar som du kan ladda ner till din smartphone. Gemensamt för de allra flesta sådana appar är att du tar en bild med telefonen, och sedan tar appen bort saker runtomkring bilden och förbättrar den på andra sätt. Kvaliteten beror givetvis på hur bra kamera du har i din mobil. Prova även här med några bilder först så att du ser att du är nöjd med kvaliteten innan du går igenom de många bilderna du har.

4. Har du tillgång till en fotoscanner?

Om du äger en fotoscanner eller känner någon som har en scanner du kan låna är detta ett enkelt sätt att digitalisera dina foton med hög kvalitet. De flesta skannrar är enkla att använda, men de finns med olika funktioner. Vissa skannrar låter dig inte bara skanna pappersbilder, utan även gamla negativ och diabilder. Om du har det gamla negativet kvar till en pappersbild, kan det ge bättre resultat än att skanna bilden. Testa och jämför.

En fotobok full av minnen

När du väl har digitaliserat alla fina minnen ska de naturligtvis inte bara samla damm i kameran eller en dator! Samla de fantastiska bilderna i en fotobok och kom ihåg att skriva in år, platser och små berättelser för bilderna. På så sätt kommer alla gamla minnen inte bara att glädja dig här och nu, utan kan också fortsätta att fascinera framtida generationer.

Hitta ett lämpligt format för din fotobok