Kontakta kundservice:
08-525 031 90

En fotobok med barnbilder som ligger på ett soffbord medan ett barn tittar i den

Hur gör jag min egen fotobok?

Din första CEWE FOTOBOK är något alldeles speciellt. Här kan du se hur du bäst kommer igång med att göra din egen fotobok, och hur hela designprocessen går till.

Det är en fin idé att förbereda sig lite innan man börjar göra sin fotobok. Bra förberedelser underlättar när du väl sitter och designar fotoboken, och i slutändan får du ett finare resultat när du sitter med din första fotobok i händerna. Först och främst behöver du samla ihop dina bilder, men du behöver också fundera över hur du vill göra din fotobok. Vi guidar dig genom alla olika saker du bör tänka på.

Vi är nöjda när du är nöjd

Kom ihåg att du alltid kan dra nytta av vår 100% nöjdhetsgaranti. Om du är missnöjd med något efter att du fått din produkt, eller om du har gjort fel, kan du alltid få tillbaka pengarna. Vi är bara nöjda när du är nöjd.

Tänk på detta innan du gör din fotobok

Om du funderar på detta innan du påbörjar projektet, blir resultatet ännu bättre.
Fotobok med sommarbilder från 2021

Ska fotoboken byggas upp kring ett tema?

Du kan enkelt göra en fotobok med slumpmässigt utvalda bilder, men du kan också bygga upp den kring ett tema. Det kan vara en resa, en stor fest som bröllop eller din hobby. Du kan också göra en personlig kokbok, en årsbok, en släktbok eller varför inte ta bilder på barnens teckningar, som du samlar i en fotobok? Det är bara fantasin som sätter gränsen!

Bilderna ligger i kronologisk ordning i CEWE myPhotos

Vilka bilder ska vara med i fotoboken?

Det är en riktigt bra idé att sortera dina bilder och samla dem i en mapp så att du har en fin överblick över dem. Om bilderna kan sorteras i kronologisk ordning* kommer det att underlätta arbetet när du behöver dem i fotoboken.

Med ett CEWE myPhotos-konto får du 15 GB kostnadsfritt lagringsutrymme för dina bilder, filmklipp och utvalda CEWE-fotoprojekt som då även samlas på ett ställe. Smart!

Dator, surfplatta och smartphone ligger sida vid sida och visar var du kan göra din fotobok

Hur vill du designa din fotobok?

Du kan designa din fotobok i vårt fotoprogram, online eller i vår app.

När du skapar din fotobok online eller i designprogrammet gör du klart hela boken på samma ställe. Men om du påbörjar din fotobok i appen kan du fortsätta med den i designprogrammet om du har ett CEWE MyPhotos-konto. Du laddar enkelt upp fotoboken till myPhotos och laddar ner den i designprogrammet.

 • Om dina bilder inte visas i kronologisk ordning kan du namnge dem på ett smart sätt. Vi rekommenderar att du namnger den första bilden "0001", den andra bilden "0002" osv.

Mer om våra olika beställningsmöjligheter

Hos CEWE har du tre möjligheter för att göra din fotobok. Läs vidare och bli ännu bättre på vårt fotoprogram, onlineredigerare och vår app.

Vårt kostnadsfria fotoprogram är till för dig som älskar att vara kreativ i designprocessen, då det är i fotoprogrammet du har tillgång till de flesta funktionerna. Programmet måste vara installerat på din dator, och det innebär att du sparar ditt fotoprojekt lokalt på din dator och även kan öppna ditt projekt igen flera månader efter att du har beställt det, om du vill använda samma layout i en ny fotobok - eller beställa om en fotobok du redan har beställt. Du behöver inte ha tillgång till internet för att arbeta i fotoprogrammet, men när du ska lägga din beställning behöver du vara online.

 • Du hittar hela det stora utbudet av format, papperstyper, designmallar, layouter, bakgrunder, ramar och cliparts.
 • Många funktioner: Lägg in filmklipp med hjälp av QR-koder. Projekten lagras på din hårddisk och kan designas offline.
 • Du kan låta CEWE FOTOBOK-assistenten skapa ett designutkast åt dig, eller så kan du designa boken från grunden.

Du kan designa din fotobok online direkt på vår hemsida. Det kräver att du har tillgång till internet och dessutom är det viktigt att du skapar ett användarkonto så att du kan spara ditt projekt. Om du inte gör det kommer ditt projekt att gå förlorat när du stänger sidan. När du sparar ett fotoboksprojekt på ditt användarkonto ligger det kvar i molnet i 6 månader. Därefter raderas det. När du designar din fotobok online är kan du arbeta med den nästan var du än är.

 • Snabbt och enkelt: Skapa din fotobok direkt på vår hemsida.
 • Du kan använda någon av alla fina designmallar, men det finns inget snabbt sätt att infoga alla bilder i fotoboken på en gång.
 • Färre valmöjligheter när det gäller designmöjligheter.

Om du vill designa en väldigt enkel och stilren fotobok som blir klar snabbt kan du designa den i vår foto app CEWE FOTOVÄRLD. Den stora fördelen med att designa i appen är att du kan göra det precis när och var du vill.

 • Designa och beställ när du är på språng: Använd dina bilder direkt från din mobil. Designa och beställ på din telefon.
 • Du kan välja ett album eller en händelse – och använda dig av 'Smart urval' som väljer ut dina bästa bilder – som sedan infogas automatiskt i din fotobok. Du har självklart möjlighet att justera urvalet i efterhand.
 • Färre alternativ. Å andra sidan går det snabbt om du har dina bilder på mobilen eftersom du då har direktåtkomst till dem via appen.

11 olika fotoboksformat

Vilket format är din favorit?

Det finns 9 olika CEWE FOTOBOK-format. Från den minsta CEWE FOTOBOK Kompakt kvadratisk på 15 x 15 cm, till den stora CEWE FOTOBOG XXL Panorama på 38 x 29 cm. Vårt mest populära format är CEWE FOTOBOK Stor, som har ett praktiskt A4-format. Du bestämmer själv vilket format som passar dina bilder, men det är värt att tänka på att när du väl börjar designa ett bokformat i höjdformat kan du inte ändra formatet till ett liggande format utan att börja om. Du kan dock alltid skala upp eller ner din fotobok, t.ex. från CEWE FOTOBOK Kvadratisk till CEWE FOTOBOG XL, som också är kvadratisk.

Sex olika papperskvaliteter

Våra sex typer av papper kan generellt delas in i två kategorier: digitaltryck och fotopapper.
Fotobokens rygg monteras som en klassisk häftad bokrygg med ett veck i mitten

Digitaltryck

Det finns tre typer av digitaltryck: standard, blankt och matt.

När du väljer digitaltryck binds fotobokens sidor som en klassisk bok. Det innebär att det blir ett veck i mitten av boken.

Uppslagen fotobok som ligger helt platt, så man kan se hela bilden

Fotopapper

Det finns tre typer av fotopapper: blankt, matt och premiummatt.

När du väljer fotopapper i din fotobok syns hela motiven på sidorna tack vare layflat-bindningen. Det gör att du kan låta dina bilder fylla ett helt uppslag, det vill säga låta en panoramabild gå över mitten utan att det döljs något i mitten.

Nu är du klar

Här kan du påbörja din CEWE FOTOBOK

Du är kanske även intresserad av detta?

Här finns lite mer inspiration och fin kunskap för dig som vill göra din första fotobok

Välkomstförmån

Prenumerera på nyhetsbrevet och få 20% på din första order
 • Kreativa idéer och inspiration
 • Fototips och spännande produktnyheter
 • Roliga fototävlingar
 • Passa på att använda erbjudandet till att skapa vackra och personliga presenter - snabbt och smidigt!
* Du får värdekoden när du har anmält dig till nyhetsbrevet. Koden gäller på hela din första beställning av fotoprodukter. Genom att registrera dig godkänner du vår dataskyddspolicy, som du hittar längst ner på sidan. Du kan när som helst avregistrera dig via länken i nyhetsbrevet.

Tack så mycket :)

Bekräfta din prenumeration i e-posten vi har skickat till dig*

Av säkerhetsskäl får du inom kort ett bekräftelsemeddelande på e-post. Du aktiverar din registrering genom att klicka på länken i e-postmeddelandet.

Ursäkta!

Det uppstod tyvärr ett fel!

Det gick tyvärr inte att registrera dig för vårt nyhetsbrev, försök igen senare.