CEWE app CEWE FOTOBOK, fotopresenter och mer

Prenumerera på nyhetsbrevet och få 20% på CEWE FOTOBOK, förstoringar och kort och inbjudningar

Kontakta kundservice:
08-525 031 90
Gör din släktbok som en vacker fotobok
Släktbok

Släktbok

Gör din släktbok som en vacker fotobok

 • Skanna dina gamla värdefulla familjebilder
 • Se till att de inte gulnar och försvinner
 • Samla dem i din egen släktbok - få smarta tips längre ner

Beställ gärna flera exemplar av din släktbok - det blir en riktigt fin present som kan glädja andra familjemedlemmar och släktingar.

699,00 kr *

Hur vill du beställa?

Produktinformation

Format

Omslag:

 • Hårt omslag
 • Mjukt omslag
 • Häfte
 • Skinn
 • Canvas

Papperskvalitet:

 • Digitaltryck standard, standard (100% återvunnet papper), blankt eller matt
 • Fotopapper blankt, halvmatt eller premiummatt

Gör din släktbok som en fotobok

Gläd dig själv och framtida generationer i din familj med en fotobok som berättar historien om din familj. Samla alla upptäckter från din släktforskning i en släktbok som du skapar med dina egna foton i den design du önskar.

Har du också kastat dig ut i släktforskningsprojekt för att ta reda på mer om dina förfäder och deras historia? Du har kanske redan kommit långt och behöver ett ställe där du kan samla all information och alla viktiga och fina bilder du har hittat under projektet. Vore det inte bra att samla alla bilder och information i en släktbok? Det kan vi hjälpa dig med, så läs mer här om hur du gör en släktbok för din familj som fotobok.

Hitta rätt fotobok till din släktbok

Människor gräver olika djupt när de letar efter sina rötter. En del jobbar med det i flera år och blir aldrig färdiga, medan andra nöjer sig med att snabbt kartlägga sina far- och morföräldrars historia. Ju mer information och bilder du vill ha med i släktboken, desto större format och fler sidor måste du välja. Börja med att titta på vår fotobok i formatet Stor. Det är kundernas favorit och den används vid många olika tillfällen. Om du behöver lite inspiration kan du läsa om olika tillfällen till att skapa fotoböcker. Här kan du se hur böckerna används och vilka möjligheter som finns med de olika formaten.

Så här gör du din släktbok online

Börja med att ladda ner vårt fotoprogram. Det är gratis och ger det oändligt många design- och anpassningsmöjligheter till din släktbok, så att den kan bli i stor sett som du vill. Skapa sedan en mapp på datorn till de bilder du vill ha med i fotoboken – sen är du faktiskt redo att börja. Designa din fotobok, dra in bilder från mappen och skriv texter. Välj färger och bakgrund och granska allt med förhandsgranskningen. Du kan spara släktboken och arbeta med den vid olika tillfällen och du kan ändra och dekorera tills du är nöjd.

Vad kan du skriva i släktboken?

 • Du kan eventuellt börja med en beskrivning av vad som gjorde att du blev intresserad av att göra en släktbok, hur du har arbetat med det och hur lång tid det har tagit.
 • Du kan förstås kommentera bilderna du lägger in. Hur detaljerat det ska vara bestämmer du själv. En del nöjer sig med ett namn på personen på bilden och ett årtal, medan andra gärna skriver en liten berättelse om vem personen är, hur han eller hon bodde och arbetade och så vidare. Du kan också ha hela sidor bara med text i din fotobok.
 • Ta också bilder av spännande dokument och papper som du eventuellt har hittat. Du kanske har hittat gamla dopattester eller vigselbevis. Eller kanske har fått lov att ta en bild ur kyrkboken där dina föräldrar är registrerade.

Tänk på att vårt program, trots de många fantastiska funktionerna, inte kan förbättra dåliga bilder. Det innebär att om dina bilder är suddiga så blir de också suddiga när de trycks i släktboken. Det gäller både foton av dokument och äldre bilder du har hittat och skannat in. Därför är det viktigt att du förhandsgranskar fotoboken innan du skickar beställningen.

Hur sätter jag in analogt framkallade bilder i min fotobok?

I ditt sökande får du troligtvis tag på bilder tagna med gammeldags kameror, i alla fall de flesta av dem. Och hur får du in de bilderna i fotoboken som ju ska göras online?

Om du har flera analoga bilder, kan du antingen ta bilder av dem med din telefon eller skanna in dem med exempelvis Google Fotoscanner. Samma sak kan du göra med födelseattester, resehandlingar och andra spännande papper och bilder som du har hittat. Överför bilderna till en mapp på datorn, så blir det enklare när du börjar med boken.

Se andra metoder för att digitalisera dina gamla bilder och få många fler tips för att göra en släktbok för all framtid.

Bevara din släkthistoria för framtida generationer

Med din släktbok som fotobok garanterar du att informationen om din släkt bevaras till kommande generationer. Framöver kan du göra en årsbok för de kommande generationerna där du berättar om familjens år i bild och text. På så sätt sparar du dem från en hel del jobb och gläder dina barn och barnbarn.

Mycket nöje med släktforskningen och med att göra fotoböcker.