CEWE app CEWE FOTOBOK, fotopresenter och mer

Prenumerera på nyhetsbrevet och få 20% på CEWE FOTOBOK, förstoringar och fotokalender

Kontakta kundservice:
08-525 031 90
Gör en CEWE FOTOBOK för varje år Årsbok

Årsbok

Gör en CEWE FOTOBOK för varje år. Med en årsbok får du en personlig årsberättelse som skildrar året i text och bild.

 • Stort urval av format
 • Många designmöjligheter
 • Effektlack för de flesta format
från 99,00 kr *

Hur vill du beställa?

Produktinformation

Format

Omslag:

 • Hårdpärm
 • Mjukt omslag
 • Häftad
 • Konstläder
 • Canvas

Papperskvalitet:

 • Digitaltryck standard, blankt eller matt
 • Fotopapper blankt, matt eller premiummatt

Gör en CEWE FOTOBOK som en årsbok

Det finns alltid en bra anledning att göra en fotobok, inte minst när ännu ett händelserikt år har avslutats. Skapa en årsbok med dina egna bilder och texter till dig själv eller ge bort fotoboken till någon du vill glädja med en personlig present.

Du känner säkert igen oss för våra klassiska och alltid populära fotoböcker, som många gör om sitt bröllop med sina bröllopsfoton, eller med bilder på sitt barn i en personlig barnbok. Det är också populärt att göra en bok om konfirmanden och ge bort fotoboken i konfirmationspresent till den unga mannen, kvinnan eller konfirmanden.

Visste du att du också kan göra din egen personliga årsbok? Här kan du spara minnena från ditt år, oavsett om det har präglats av stora eller små händelser och upplevelser. På det sättet kan du berätta din egen historia.

Förbered din årsbok löpande under året

Det kan verka överväldigande att gå igenom alla dina foton på din mobiltelefon eller kamera i slutet av året. Speciellt om du är en av dem som tar massor av bilder. Du kan göra det mycket lättare genom att använda vår app CEWE myPhotos: Skapa ett evenemang/händelse eller album och lägg kontinuerligt till de bästa bilderna i den här mappen. Då är du nästan redo att börja skapa fotoboken i slutet av året.

Välj helt enkelt CEWE myPhotos som fotokälla, så hittar du alla bilder i din mapp - oavsett om du skapar årsboken i programvaran på din dator eller i appen. Det är också ett enkelt sätt att arbeta med dina mobilfoton på datorn.

Se här hur du enkelt kan använda CEWE myPhotos och överföra dina foton från din mobil till dator. Få fler tips om hur du förbereder din årsbok under året.

Vad är en årsbok?

En årsbok är en personlig bok, en minnesbok, som berättar om ditt år med hjälp av texter och bilder. Du kanske hellre vill kalla den en dagbok. Du kan bygga upp boken precis som du vill och med det tema du vill.

Tips och idéer til din årsbok

Gör din egen foto-årsbok – en personlig historia i bilder och ord som handlar om ditt år. Vi vill nästan garantera att du blir glad för boken och att du ofta kommer att titta i den.

Självklart bestämmer du själv vad din årsbok ska handla om och hur boken ska se ut. Du har säkert många idéer till din nya årsbok. Har du redan bestämt dig för ett tema och en stil? Eller vill du ha lite inspiration för att komma igång med din årsbok? Lyckligtvis är hjälpen nära: Vi har sammanställt fem fina idéer för din årsbok!

Så här gör du din egen personliga årsbok

Här kan du läsa om hur du steg-för-steg gör årsboken.

 • Ladda ner och öppna vårt fotoprogram. Då får du en hel värld av möjligheter att designa och dekorera din fotobok så den blir precis som du vill ha den.
 • Välj format, inbindning och antal sidor i boken. Nu kan du komma igång med allt det roliga.
 • Dra in dina bilder på sidorna i boken och lägg till text.
 • Lägg till ev. sidnummer och en innehållsförteckning.
 • Dekorera ditt fotoalbum. Vårt program erbjuder massor av möjligheter att dekorera din årsbok så den blir vacker och precis i din stil.
 • Lägg din bok i varukorgen när du är nöjd och slutför din beställning.

Din bok skickas direkt till tryck och är färdig efter 5 – 10 vardagar, beroende på vilket format du har valt.

Gör en foto-årsbok varje år

Kanske blir det en fast tradition att göra en årsbok med dina egna bilder och berättelser om årets händelser? Att göra boken kan bli en mysig stund då du tittar igenom och sorterar årets händelser och alla bilder du har tagit under året. Du får en spännande bok till många år fram, både till dig själv, dina familjemedlemmar och kanske till gäster som vill titta i de vackra böckerna.

Årsbok om barnen

Leonora Grigat, som är en frilansande fotograf och innehållsskapare, har en underbar familj som betyder mycket för henne. Hon älskar att samla alla fina minnen i egna fotoböcker för att glädja sin familj med fotoböcker som är unika och som blir en väldigt personlig present. Med två barn är det nu en tradition att göra en årsbok över året som gått, som visar barnens utveckling till glädje för hela familjen. Läs mer om vad Leonora tycker är det bästa med att göra fotoböcker, och ta reda på vad hennes första fotobok handlade om.

Vi har fotoböcker i alla storlekar och för alla tillfällen

Vet du vad du ska tänka på när du ska välja format på din fotobok? Här är en liten kom-ihåg-lista:

 • Vill du att de fina och stämningsfulla bilderna ska tala för sig själva? Eller vill du ha plats till text i fotoboken? Om du vill skriva små historier eller roliga kommentarer till bilderna, ska du välja en storlek som ger plats åt det. Du kan exempelvis skapa ditt digitala fotoalbum i formatet 'Stor' eller en som är större. Du kan också ha texter i de små fotoböckerna, men naturligtvis inte lika mycket.
 • Vill du ha med panoramabilder från bröllopet och landskapsbilder från resan i din fotobok? Då ska du nog ha ett av de större formaten så att bilderna kommer till sin rätt.
 • Ska foto-årsboken vara en liten fin bok till ditt barn som hon får det år hon börjar skolan? Eller vill du göra en bok som hon kan få till sin födelsedag med bilder av familjemedlemmarna, hunden och dagmamman? Då är det nog smart med en av de små fotoböckerna som passar bra för små fingrar.

Få mängder med inspiration till din årsbok, så att den blir snygg, personlig och unik. Den blir garanterat svårt att lägga ifrån sig!

Gör en annorlunda årsbok

Gör din årsbok som en fotokalender! Använd de härliga bilderna du har tagit under året och gör din egen personliga fotokalender. Med en fotokalender använder du dina bilder på ett spännande och kreativt sätt och får både en fin väggdekoration och överblick över dina inbokade tider. Välj mellan väggkalender eller bordskalender i många olika varianter. Det samma gäller för våra fotokalendrar som för våra fotoböcker: Det finns massa möjligheter att designa och göra din kalender som du vill ha den.

Maria Louises minnen finns förevigade på flera olika CEWE-fotoprodukter. Se hur influencern Maria Louise har skapat både en fotokalender och en årsbok om några av de viktigaste personerna i hennes liv.

Njut av din fotobok många år

När du samlar årets mitt-i-prick bilder i en foto-årsbok får du en bok att glädjas över i många år. Våra fotoböcker kännetecknas av bra kvalitet som ger dig en hållbar fotoprodukt. Med våra fotoböcker har du alltid minnena nära till hands så de kan upplevas igen och igen. Skäm bort dig själv med en stämningsfull och vacker fotobok eller gläd någon du tycker om. Följ Michelles tips och bli väl förberedd för att komma igång med din årsbok.

Ge bort en årsbok i present

Vilken gåva är mer personlig och värdefull än att få återuppleva ett år av sitt liv? Genom att ge bort en årsbok i present visar du mottagaren att du verkligen har tänkt på honom, henne eller hen. I samband med årsskiftet passar det perfekt att sätta ihop en fotobok som en årsbok, som lyfter fram alla unika ögonblick från året som gått. Dina favoritbilder kan även användas på andra fotopresenter, både stora och små.

Vem skulle älska en årsbok i present?

Det är nog lättare att fråga: Vem skulle inte bli glad av att få en årsbok? Här är våra förslag på vilka som kommer att bli överlyckliga av att få en årsbok:

 • Din bättre hälft: Han, hon eller hen kommer att bli varm i hjärtat och kommer verkligen att uppskatta att du har satt ihop minnen från det gångna året till en hel bok. Fyll boken med bilder på stort och smått och berätta om året som gått i bild och ord.

 • Morföräldrar och farföräldrar: De kommer att älska att se tillbaka på året i en årsbok. Leta upp alla fina bilder på det som har hänt i familjen. Lägg in bilder från evenemang och händelser där far- och morföräldrarna har deltagit och ta även med bilder på några saker de inte varit med på. Då blir det en lite intressantare fotobok, när de inte kan ana innehållet i förväg.

 • Din bästa vän eller väninna: Har det varit ett speciellt år för henne, honom, hen eller för er två tillsammans? Har ni haft flera fina upplevelser tillsammans som ni har bevarat i form av bilder? Ta fram bilderna ur kameran eller mobilen och gör en årsbok till din vän! Kom ihåg att årsboken inte bara är till för viktiga händelser och högtider, utan även upplevelser, speciella ögonblick och vardagsminnen som vittnar om året som har gått.

 • Din son eller dotter: Oavsett ålder älskar barn att se bilder på familjen och andra de känner, som vänner och klasskamrater. Och de är extra förtjusta i att se bilder på sig själva. En hel fotobok tillägnad Oscar, Kim eller Ella tillsammans med familjen kommer definitivt att vara spännande! Med årsboken har ni lagt grunden för många mysiga stunder i soffan, där ni kan sitta tillsammans och minnas året som gått.

En årsbok passar både som personlig julklapp, födelsedagspresent eller som en perfekt hemmagjord present för alla hjärtans dag. Men egentligen behöver det inte finnas en anledning att glädja någon du tycker om med en fotobok, eller hur?

100 % nöjdhetsgaranti

Vi ger dig 100 % nöjdhetsgaranti på dina CEWE FOTOBÖCKER. Om du mot förmodan inte skulle vara nöjd med din bok, kontakta vår kundservice. De hjälper dig.

Kundservicen är också redo att hjälpa om du har frågor medan du gör din fotobok. Kontakta dem på telefon eller mail här.