CEWE app CEWE FOTOBOK, fotopresenter och mer

Prenumerera på nyhetsbrevet och få 20% på din första beställning

Kontakta kundservice:
08-525 031 90

Skapa din egen kokbok, fylld med goda recept!
Cewe

Kokbok

Skapa din egen kokbok, fylld med goda recept!

 • Leta upp dina bästa recept och bilder på maträtterna
 • Lägg in bilderna i en fotobok med receptet bredvid
 • Ge bort din kokbok i present - eller behåll den själv

Få tips och inspiration till din egen kokbok - börja designa den redan idag.

från 399,00 kr *

Hur vill du beställa?

Produktinformation

Format

Omslag:

 • Hårt omslag
 • Mjukt omslag
 • Häfte
 • Skinn
 • Canvas

Papperskvalitet:

 • Digitaltryck standard, standard (100% återvunnet papper), blankt eller matt
 • Fotopapper blankt, halvmatt eller premiummatt

Skapa den bästa kokboken med dina egna matfoton

Gillar du att laga mat? Drömmer du om att samla alla dina favoritrecept i din egen kokbok? Gör din egen fotobok här som en kokbok. Använd dina egna bilder och skapa den mest personliga kokboken.

Den bästa kokboken måste utan tvekan vara den som du själv har gjort med alla dina favoritrecept och med fina bilder på rätterna. Gör en egen kokbok som en CEWE FOTOBOK med texter och dina egna vackra bilder och designa den så att den blir precis så som du vill ha den.

Ska du göra en egen kokbok? Läs mer här för att ta reda på hur du gör din egen kokbok.

Gör din egen kokbok som fotobok med recept och bilder

Vi har alla våra favoriträtter och några av recepten kan vi utantill. Men vad gör vi när barnen flyttar hemifrån eller när väninnan gärna vill ha receptet på den goda lasagnen? Samla de bästa recepten i kokbok med bilder som du själv har tagit och med dina egna recept.

Att göra en fotobok som kokbok är inte alls besvärligt. Det är faktiskt en ganska trevlig process, där du verkligen får användning för din kreativa förmåga. Men som med allt annat är det förarbetet som kräver den största insatsen. Läs våra kreativa idéer och goda råd här innan du börjar.

Vilken typ av kokbok vill du göra?

Det finns många olika slags kokböcker, och det är en bra idé att fundera över hur din personliga kokbok ska se ut innan du börjar. Du kan självklart kombinera maträtter och recept som du vill men en liten röd tråd ger en fin struktur i fotoboken. Det kan exempel handla om att dela in kokboken i kapitel eller att börja med förrätter och avsluta med efterrätter eller nattmat. Glöm inte att ge din kokbok en beskrivande titel. Här är några förslag på kokbokstitlar som återspeglar innehållet:

 • Mina favoriträtter
 • Enkla och snabba middagsrätter för en hektisk vardag
 • Sunda och goda mellanmål till barnfamiljen
 • Utvalda klassiker anpassade efter den moderna livsstilen
 • Familjemat som far- och morföräldrar kan göra tillsammans med barnbarnen
 • Min kokbok från A till Ö

Bestäm också vilket syfte din kokbok ska ha. Ska den vara till dig själv så att du inte glömmer hur du gör dina favoriträtter? Eller ska den vara till dina barn när de blir stora nog att själva laga mat ibland och gärna vill laga mammas goda köttbullar? Det kan exempelvis vara en bra och praktisk konfirmationspresent. Eller ska du ge bort kokboken till någon du tycker om och som uppskattar din goda mat? Möjligheterna är många och du gör dig själv en tjänst om du bestämmer detta innan du börjar.

Vi rekommenderar att du laddar ner vårt gratis fotoprogram som du kan designa kokboken i. Då får du tillgång till massor av designmöjligheter och olika sätt att skapa och anpassa kokboken. Du kan också välja olika typer av papper som den ska tryckas på, och på Youtube finns det många videor som visar hur du kommer igång med din fotobok och många andra saker. Sök på CEWE FOTOBOK och se vad du får upp.

Matbilder med mobiltelefonen

Tar du många av dina matbilder med din mobil? Då kan du fortfarande använda datorn och de många designalternativen i programvaran superenkelt. Se här hur du enkelt överför bilder från mobil till dator. Läs även mer om hur du tar riktigt bra mobilbilder.

Hur gör jag min egen kokbok?

Det tar lite tid att göra en egen kokbok med bilder på de härliga rätterna. Det är en bra och trevlig process där du både ska bestämma vilka recept som du vill ha med i fotoboken och om du ska laga alla rätterna så att du kan ta bra bilder på dem till boken. Du kan börja redan nu.

 • Välj ut de recept du vill ha med i kokboken. Det kan vara svårt om du har många favoriträtter. Om du är osäker och har svårt för att bestämma dig kan du göra rätten några gånger. Känn efter noga om den förtjänar en plats i världens bästa kokbok. Fråga eventuellt familjen eller ta tillfället i akt att bjuda in gäster och fråga vad de tycker. Kanske måste du laga rätten några gånger innan den blir helt perfekt. Glöm inte att anteckna om du ändrar något så att du kan lägga in helt rätt recept när du börjar skapa fotoboken.
 • Bestäm dig för vilken typ av kokbok du vill göra. Ska det vara snabba och enkla vardagsrätter, de godaste efterrätterna eller bra recept på förrätter eller nattmat?
 • Du ska också välja rätt design och layout till din kokbok. Den ska inte vara så liten att det är svårt att se bilderna och läsa recepten. Gör dig själv en tjänst och välj ett bra format, där bilderna på maten kommer till sin fulla rätt. Du har förmodligen lagt mycket tid på att lägga upp maten fint och ta fina matbilder som ska visas upp på bästa sätt. Det ska förstås också gå att läsa receptet korrekt, så att du inte tar tio matskedar salt istället för en. Därför måste du också vara noga med vilket typsnitt och vilken teckenstorlek du använder i kokboken. Det ska både vara vackert och praktiskt. Du kan antingen sätta in texten i din fotobok eller ta en bild av ditt handskrivna recept och sätta in det.
 • Hämta inspiration till kokbokens layout genom att titta i andra kokböcker. Vad tycker du ser fint ut? Vad fungerar rent praktiskt, och vad duger inte alls?

Få mer inspiration på hur du gör din egen fotobok. Du har alltid möjlighet att kontakta vår kundtjänst med dina frågor.

Ta fina matbilder till kokboken

Vi äter ju också med ögonen, så du måste förstås ha fina matbilder i din kokbok. Här har vi samlat några tips på hur du kan styla bilderna i kokboken.

Välj en fin bakgrund och lägg upp maten fint så att den ser aptitlig ut. Välj också några fina tallrikar eller en speciell servis att servera maten på. Om själva rätten inte ser särskilt spännande ut kan du rädda situationen med en vacker tallrik och strö lite grönt över maten. Ta många bilder så kan du sortera dem och radera senare. Eftersom det är en egen personlig kokbok kan du fundera över om du ska ta med personliga bilder i den. Det kan förstås vara bilder på dig som lagar mat, men även bilder från en middag med goda vänner eller barnen som lagar efterrätten.

Gör en egen kokbok med vår app

Vi har också en foto app som du kan använda när du ska göra din egen kokbok. Hämta vår app CEWE FOTOVÄRLD till att göra fotoböcker med digitala bilder som du sedan beställer online.

Mycket nöje!