Prenumerera på nyhetsbrevet och få 20% på CEWE FOTOBOK, förstoringar och kort och inbjudningar

Kontakta kundservice:
08-525 031 90

Designtips för din första CEWE FOTOBOK

Lär dig om de olika funktionerna i appen, onlineredigeraren och fotoprogrammet

När du är genom fasen med alla överväganden är du redo att börja på din första fotobok. Här får du bra tips för design och olika funktioner i samband med designen av din fotobok i appen, online och i fotoprogrammet.

Vi är nöjda när du är nöjd

Kom ihåg att du har 100% nöjdgaranti på alla våra produkter. Om du är missnöjd med något efter att du fått din produkt, eller om du själv har gjort ett misstag, kan du alltid få pengarna tillbaka. Vi är nöjda först när du är nöjd.

Tips för fotoprogrammet

I fotoprogrammet har du flest designmöjligheter. Här berättar vi om några av de bästa funktionerna.

Fotobokassistenten

Om du har sorterat dina bilder i en mapp på datorn eller på CEWE myPhotos, kan du låta CEWE FOTOBOK-assistenten skapa ett förslag till dig. På så sätt läggs dina bilder snabbt in i fotoboken, och du behöver bara kontrollera att de har infogats på rätt sätt. Sedan kan du enkelt flytta runt på alla bilder tills du är helt nöjd.

Välj en bokmall

På sidan med bokmallar presenteras du för ett urval av våra bokmallar, och om du scrollar ner på sidan hittar du en länk till 'Fler nedladdningar av bokmallar'.

När du har valt en mall kan du justera den. Du kan ta bort eller lägga till element som cliparts, ramar och effekter.

Cliparts

Älskar du roliga och intressanta citat? I mappen Cliparts hittar du en ny kategori som heter Trender. Här finns massor av söta och roliga citat, fina teckningar och andra trendiga element som du kan dekorera din fotobok med.

En passande sidlayout

Det finns massor av sidlayouter i vänstermenyn, och du kan även anpassa sidan helt automatiskt med några klick? Börja med att lägga in några bilder på en sida. Välj nu 'Placera' i menyn till höger och scrolla ner till 'Layout specialfunktioner'. Här kan du klicka på ikonen med två pilar tills du hittar en passande layout.

Ramar runt eller i dina bilder

Du kan rama in dina bilder genom att lägga till en färgad kant runt eller inuti dina bilder:

  1. Lägg in din bild
  2. Tryck på ikonen Dekorera uppe till höger.
  3. Slå på "Färgkant" och justera bredd, position och färg.

Under 'Ytterligare funktioner' kan du trycka på 'Spara som standard' och sedan enkelt använda samma inställningar för andra bilder.

Typsnitt

Det finns massor av typsnitt installerade i fotoprogrammet, och du kan dessutom lägga till ännu fler. När du har installerat ett nytt typsnitt på din dator kommer det automatiskt att dyka upp i programvarans teckensnittsrullgardinslista och vara redo att användas i din fotobok.

Vanliga frågor om fotoprogrammet

Se vilka frågor vi ofta får om att skapa den första fotoboken i fotoprogrammet

På vänster sida i fotoprogrammet klickar du på ikonen 'Bilder och filmer' och letar upp den mapp på din dator där du har sparat dina bilder. När du klickar på mappen för att öppna den syns dina bilder i fotoprogrammet och du kan nu dra in dem i din fotobok.

Du trycker på textikonen i menyraden och kan sedan använda musen för att dra ett textfält till önskat område. Du kan sedan skriva inuti det med det typsnitt och den storlek som du väljer i navigeringen till höger, precis som du är van vid i andra program. Du kan alltid flytta runt textfältet.

Om du ändrar dig vad gäller papperstypen kan du som tur är enkelt byta. Klicka på kugghjulet och välj "Ändra produktinformation" i det nedre högra hörnet. Du får då möjlighet att byta papper i rullgardinsmenynen bredvid papperstypen.

Markera bilderna och gå in i placeringsverktyget i navigeringen till höger och välj 'Justera objekt relativt varandra'

Du kan välja var du vill visa miniatyrvyn ovanför dina sidor i fotoboken. Du kan prova dig fram genom att klicka på ikonen med den lilla pilen i den grå menyraden längst ner.

Tips för att redigera online

Du kan arbeta online med din fotobok oavsett var du befinner dig, så länge du har tillgång till en dator.

Fotoboksmallar

Med en fotoboksmall är det bara att lägga in dina bilder i platshållarna, och lägga till eventuell text. Du behöver inte använda alla element i mallen. Du kan fritt redigera alla sidor och ta bort eller lägga till element. Vill du ha en annan design på en sida väljer du bara den sidmall du gillar och drar in den i boken.

Bläddra i fotoboken

Om du vill ändra ordningen på dina sidor behöver du inte radera något. Till höger kan du se alla sidor i din fotobok och här har du möjlighet att ändra ordningen genom att exempelvis markera uppslaget 2/3 och flytta det till 4/5.