Kontakta kundservice:
08-525 031 90

Julkort

15 fotoidéer för dina julkort 2023!

Få massor av fina idéer för vilka motiv du kan använda som julkort

Julkortet är en mysig tradition och ett sätt att uttrycka tacksamhet och kärleksfulla önskningar till nära och kära. Det finns många sätt att designa julkort på, och oavsett om du bara skriver "God Jul & Gott Nytt År" eller tar dig tid att reflektera över det gångna årets händelser, kommer mottagaren att bli väldigt glad över att du har tagit dig tid att skapa ett personligt julkort till dem. Julkort sprider glädje och är en omtänksam gest som binder oss samman.

Men vilken bild ska du använda på ditt julkort? Om du inte redan har bestämt dig för motivet kommer här 15 idéer som förhoppningsvis kan inspirera dig. Det finns ett passande motiv för alla, oavsett om du föredrar en stilren look eller går all-in för julstämningen med en helt galen julbild.

Mycket nöje när du skapar årets bästa och mest personliga julkort!

Stilfulla tips

Bläddra igenom våra idéer för vackra julkort

Från årets julgransfällning

Om du ska ut och hugga en julgran, passa på att ta med familjen och ta ett fint foto med massor av julgranar som stämningsskapare i bakgrunden.

Tips: Förbered matchande kläder för en harmonisk och stilren look.

När snön faller fint

Snö och jul går hand i hand, och om snön kommer redan i november eller början av december kan du passa på att ta vackra bilder för årets julkort. Inget är så juligt som barn som leker i ett snövitt landskap.

Utflykt till nöjesfält

Har du vägarna förbi Gröna Lund eller Liseberg någon av helgerna i november eller december? Då är det dags att ta fram kameran och göra allt för att få årets bästa julbild. Med hundratals ljus, vackert dekorerade julgranar, massor av glada och förväntansfulla barn och vuxna, är bakgrunden perfekt för ett fantastiskt julfoto.

Julmarknad som bakgrund

I november öppnar årets första julmarknader och det är ett perfekt tillfälle att ta årets julbild på. Vänta tills det börjar bli mörkt så att julbelysningen blir lite mer framträdande. Om du vill ha ännu mer jultema kan du se om marknaden erbjuder julsnacks som exempelvis kanderade äpplen, som kan bidra som julacessoar i din bild.

Söta syskon

Om du har barn, locka med dem ut i naturen och vänta tills de börjar leka eller utforska omgivningen på egen hand. Passa på att fånga de lekfulla och magiska ögonblicken med din kamera!

Skapa julstämning med ljusslingor

Man behöver inte ta på sig jultröja eller bege sig till en julmarknad. Du kan skapa en vacker och mysig julscen med dina barn och dig själv genom att helt enkelt sätta upp några ljusslingor.

Tips: Vänta med att ta bilderna till skymningen - det skapar den rätta stämningen.

Vill du skapa vackra julkort med dina egna bilder?

Oavsett om du vill att dina julkort ska vara stilfulla, söta eller roliga har vi massor av olika designmallar som gör det superenkelt för dig att skapa dina julkort. Det enda du behöver göra är att välja din favorit bland våra designmallar och lägga in din utvalda bild. Du kan sedan skriva in egen text om du vill, innan du beställer dina kort - eller så kan du skriva för hand när du får dem.

Söta idéer

Kolla in våra fem söta idéer och använd din favorit för dina egna julkort

Familjens älskade husdjur

Oavsett om du har hund, katt, kanin eller något annat husdjur så är husdjuren en del av familjen - och vi skämmer ofta bort dem lite extra kring jul. Låt dina husdjur vara i centrum på årets julbilder och skicka söta julkort till vänner och familj.

Jul från topp till tå

Gå all-in med jultemat genom att klä barnen i julkläder eller julfärger från topp till tå. Du kan välja den mysiga varianten med juligt nattlinne och tomteluva eller den stiliga varianten med klänning, skjorta och kanske fina röda detaljer. Som pricken över i:et kan du lägga till ljusslingor för att skapa stämning i ditt motiv.

Du och kortets mottagare

Vem har sagt att man inte kan göra ett kärleksfullt julkort med en bild på mottagren som motiv? Välj ut en fin bild på mottagren från i vintras eller förra julen, och lägg in det som motiv. Det kan också vara ett fint tillfälle att skriva en liten text om vad som hände den dagen.

Delikatesser i köket

När du bakar inför julen, kan du passa på att ta dina julbilder. Det behöver inte nödvändigtvis vara en bild på slutresultatet som den här, utan det kan även finnas fina motiv under bakandets gång. Det är ett smart sätt att fånga den härliga och mysiga julstämningen.

Tips: Kolla in våra tips på mysiga julaktiviteter för hela familjen.

Julpyjamas för alla

Har barnen varsin julpyjamas eller tröjor med julmotiv? Då kan du passa på att fotografera dem i det för att skapa riktigt mysiga bilder med äkta julstämning för dina julkort.

Vill du göra söta julkort med dina egna bilder?

Hos oss kan du göra klassiska dubbla vikkort i stående och liggande format, och du hittar även kvadratiska kort, vykort och avlånga kort. Alla kort beställs i 10-pack, inklusive vita kuvert, eller med färgade kuvert som tillval.

Roliga idéer

Om du vill att ditt julkort ska vara roligt kan du inspireras av våra fyra idéer här

När barn är barn

Bläddra igenom dina bilder i mobilen och se om du kanske redan har en passande bild liggande. Det behöver inte vara tomteluvor eller stora leenden i bilden för att skapa en fin stämning. En vardagsbild där alla är avslappnade och ler mer naturligt kan också passa riktigt bra - även om ett av barnen räcka ut tungan.

Tips: Kolla in våra fem idéer för barnfotografering.

Roligt och mysigt

Om du inte vill ha ett vanligt porträtt av dig själv som motiv, så kan du använda en lustig eller rolig bild istället. Du kan göra det på många olika sätt och det behöver inte ens vara med jultema, eftersom du istället kan välja en av våra designmallar med jultema.

Samla familjen i soffan

När julstämningen är på topp med glögg, varm choklad och pepparkakor - ta fram kameran och fånga den mysiga stämningen i härliga julbilder. Om alla har på sig ett hårband med jultema, eller roliga jultröjor, kan du lägga till ett roligt inslag i dina bilder.

Roliga tomteluvor

Tomteluvor är perfekta stämningshöjare och får skapar lätt leenden. Klä hela familjen - inklusive husdjuren - i tomteluvor medan ni gör roliga ansiktsuttryck eller fåniga poser för ett superkul julfoto. Du kan också leka med perspektivet genom att placera tomteluvorna på oväntade ställen.

Nu är du redo att skapa ditt julkort

När du väl har en passande bild går det fort att skapa ditt julkort

Mer julinspiration

Få massor av inspiration till personliga julklappar, inslagning och tips inför advent

Välkomstförmån

Få 20% på CEWE FOTOBOK, förstoringar og fotokalender*
  • Unik välkomstförmån
  • Kreativa idéer och tips
  • Få ännu mer inspiration
* Du får värdekoderna när du har anmält dig till nyhetsbrevet. Koderna gäller för din första beställning av CEWE FOTOBOK och förstoringar. Genom att registrera dig godkänner du vår dataskyddspolicy, som du hittar längst ner på sidan. Du kan när som helst avregistrera dig via länken i nyhetsbrevet.
Tack så mycket :)
Bekräfta din prenumeration i e-posten vi har skickat till dig*

Av säkerhetsskäl får du inom kort ett bekräftelsemeddelande på e-post. Du aktiverar din registrering genom att klicka på länken i e-postmeddelandet.

Ursäkta!
Det uppstod tyvärr ett fel!

Det gick tyvärr inte att registrera dig för vårt nyhetsbrev, försök igen senare.