CEWE app CEWE FOTOBOK, fotopresenter och mer

Prenumerera på nyhetsbrevet och få 20% på CEWE FOTOBOK, förstoringar och kort och inbjudningar

Kontakta kundservice:
08-525 031 90
Foto-memo
Foto-memo

Memoryspel

Det klassiska memoryspelet med dina egna motiv

Memoryspelet är en riktig klassiker, och med bekanta ansikten på bitarna kommer barnen bara att älska det ännu mer. Anta utmaningen – och se om du kan vinna över barnen.

 • 50 kvadratiska brickor med dina 25 favoritbilder
 • Stabilt material
 • Kommer i en ask med magnetisk stängning
369,00 kr *

Hur vill du beställa?

I nästa steg ser du den förväntade leveranstiden utifrån dina val.

Produktinformation

Storlek:

6 x 6 cm

Material:

 • 6 x 4,6 cm
 • Tryck i blå mikroskrift på baksidan

Innehåll:

25 bildpar (50 kort)

Memoryspel med egna bilder

Du kommer säkert ihåg spelet från när du var liten, när du satt tillsammans med kompisarna eller mamma och pappa och vände den ena brickan efter den andra i hopp om att få flest par – och vem har inte beundrat de fina, färgstrålande brickorna med bilder på kattungar eller gula rapsmarker?

Kanske har du själv fått barn nu, och det är återigen dags att spela memory. Men denna gången ska familjen spela memory med era egna bilder på! Ett memoryspel är den perfekta fotopresenten, här kan du läsa mer om det samt våra andra produkter du kan göra med dina egna bilder.

Gör memoryspel onlin

Ladda upp dina bästa bilder och beställ memoryspelet online här på sidan. Så går det helt automatiskt, och du ska bara vänta på att årets familjespel skickas till dig.

Memoryspel med djur och andra teman Det är du som bestämmer vilka bilder som ska vara på memoryspelet. När du gör memoryspelet kan du ha i tankarna vem som ska vara med och spela det och välja bilderna efter detta. Du kan till exempel göra tema-memoryspel och göra brickorna med följande teman:

 • Familjemedlemmar: Gör ditt eget familjememoryspel med bilder av familjens medlemmar. Det kan vara er föräldrar, mor-/farföräldrar, kusiner och självklart massor av härliga bilder av barnen själva.
 • Djur: Memoryspel med djur är älskat av stort sett alla barn! Alla barn älskar djur, och särskilt små djurungar är bara så söta att titta på. Om ni har flera djur är det även en hit att trycka bilder av dem på brickorna. Och kom ihåg att det inte bara behöver bara hundar och katter. Nyckelpigor och fjärilar från trädgården samt grannens hästar eller får är också en hit.
 • Vänner: Till de lite större barnen är det roligt med ett memoryspel där bilderna visar de goda vännerna från dagis osv.
 • Händelser: Ni har säkert också en del foton från glada händelser i familjen, såsom födelsedagar, sommarfester, första skoldagen och andra mysiga och roliga fester.

Vilka andra bilder kan man använda på sitt memoryspel? Titta igenom dina bilder och leta fram de fina, söta och roliga bilder. Du behöver inte ha ett tema, du kan också bara göra ditt memoryspel med dina bästa instagrambilder. Men kom ihåg att det roligaste för barn är igenkännlighet, så använd bilder av något barnen känner igen från deras vardag. Det kan till exempel vara lekstugan i trädgården, mormor och morfars hus eller er bil.

Spelets regler

Det är härligt simpelt att spela memory – även små barn ner till 2-3 år kan vara med! De flesta kommer säkert ihåg de enkla reglerna, men vi nämner dem här så det inte är någon tvekan om det: Målet är att få flest par, och ett par får man när man har vänt två likadana brickor. Så gör man:

 • Brickorna läggs med baksidan uppåt, så man inte ser bilderna. Om det är små barn med och spelar, kan man välja att inte ha med alla brickorna.
 • Spelarna turas om att vända två brickor. Om det är två likadana brickor har man fått ett par, och man får prova igen. Annars är det nästa spelares tur.

Efter ett tag börjar spelarna att komma ihåg var de olika brickorna ligger, och det blir enklare och snabbare att få par. Spelet är slut när alla brickorna har delats ut i par, och den som har flest par har vunnit. Utöver att ha det mysigt och roligt, är ett memoryspel också det perfekta inlärningsspelet – leksaker och inlärning på samma gång. Alla som spelar med tränar deras minne, i och med att de ju ska komma ihåg var de olika brickorna ligger. De mindre barnen övar sig också i att vänta på deras tur, och så är det ju även en hel del inlärning vid att vara med i ett spel och vinna och förlora.

Samla familjen och leta fram memoryspelet med egna bilder och brädspelen. Bort med surfplattor och telefoner och fram med smågodis och lite småkakor på bordet och vips – så ska familjens barn nog komma fram och spela med!

Brickorna är gjorda av kraftig kartong och med klara, färgstrålande färger. Därmed har du ett hemgjort memoryspel som håller för många timmars spel och mys i många år framöver.

Memoryspel och andra fotopresenter

Gör ett memoryspel och ge det i present. Det är den perfekta födelsedagspresenten till små barn med bilder av deras familj, och små barn älskar att spela och lära. Mor- och farföräldrar uppskattar verkligen att leka med sina barnbarn. Så gör ett fotomemo som en personlig present till mormor eller farfar. Ge memoryspelet i present till honom eller till present till henne som fyller år.

Är du på utkik efter andra presenter i samma storlek så ta en titt på våra muggar med bild eller våra läckra mobilskal. Alla våra fotoprodukter görs online, där du också laddar upp bilderna du vill ha på produkterna. Det finns något för varje smak och till både stora och små. Barnen älskar memoryspelet med egna bilder samt vårt fotopussel, tonåringarna älskar de vackra väggbilderna och att använda deras egna bilder till posters, och mamma och pappa gör fotoböcker om bröllopet, dopet eller med de härliga semesterbilderna.