Kontakta kundservice:
08-525 031 90

Sju tips för väggbilder

Vare sig du ska inreda ett helt nytt rum eller bara vill ha en förändring är förstoringar ett snabbt och personligt sätt att förnya ett rum. Få våra bästa tips för unik väggkonst här.

Vill du ha ett personligt hem som inte har samma bilder som alla andra? Genom att beställa förstoringar från CEWE får du unik och personlig konst för dina väggar. Dekorera ditt hem med dina favoritbilder och ta med dig fina minnen och underbara upplevelser in i ditt hem.

Personlig väggkonst skapar inte bara glädje i ditt eget hem, utan är också en perfekt present till mor- och farföräldrarna eller andra nära och kära. Det kommer garanterat att uppskattas!

Läs vidare för att få sju tips för väggbilder, inklusive råd om val av motiv, placering och storlek.

1. Välj motiv för dina väggbilder

Personlig väggkonst kan vara vad du vill att den ska vara. Är det ett familjefoto, en vacker naturbild, en riktig statement piece eller något som smälter in sömlöst i resten av inredningen? Tänk på hur du vill ha ditt hem, vilken stil du redan har, och utgå från det för att ta reda på vad du vill ha på dina väggar.

Låt dig inspireras av årstiden

Om du vill hitta inspiration till din nya väggdekoration kan du börja med att ta en promenad. Lägg märke till vilka färger och motiv du ser runt omkring dig, vilka färger har träden, hur beter sig löven i vinden? Se till att ha kameran eller mobilen med dig. Ta massor av bilder så att du när du kommer hem kan välja ut dina favoritbilder och förvandla dem till vackra förstoringar. Kanske har du också några fina landskapsbilder från en vandring eller resa?

Gör det personligt med familjefoton

Familjebilder förvandlar ditt boende till ett hem. Förstora mysiga familjeögonblick som väggbilder och skapa ett personligt hem. När du fotograferar din familj ska du se till att alla är klädda i samma nyanser så att färgerna och stilen stämmer överens med den look du vill uppnå. När du väljer ut dina favoritbilder är det bra att välja sådana som är naturliga och personliga - ett foto som tagits i stunden. Använd bilder som är roliga och som väcker glada minnen och känslor. Mysiga semesterbilder passar också utmärkt på väggen.

Var kreativ med text och illustrationer

Skräddarsydd text - ett ord, en fras - ger en personlig touch till din väggdekoration. Välj ett typsnitt och ett citat som representerar dig eller motiverar dig och skapa det i vårt fotoprogram eller online. En gallerivägg kan med fördel byggas upp med typografi eller illustrationer tillsammans med vackra bilder. Vi har också gott om designmallar som innehåller både text och bilder.

Svartvita bilder

Svartvita förstoringar är stämningsfulla och passar bra i alla hem, oavsett stil och färger i din övriga inredning. De flesta motiv fungerar utmärkt för svartvita bilder, men för att verkligen få fram detaljerna kan du öka kontrasten i bilden. Du kan göra detta direkt i redigeraren när du skapar din väggbild hos oss. Har du inte testat att göra svartvita bilder tidigare? välj med fördel ett motiv på ett bergigt landskap, eller foto av ett djur eller arkitektur.

Hitta ett motiv på nätet

Vill du hänga upp något kreativt, coolt eller vackert på väggen, men har inte kunskapen eller tiden att ta bilden själv? Då kan du hitta en mängd möjligheter i olika gratis bildbanker online. Ta en titt på unsplash.com eller pexels.com - och hitta ett helt unikt motiv för din väggbild. Här kan du söka efter vad du vill och hitta fotografier, 3D-renderingar och illustrationer, och du får ladda ner bilden gratis för privat bruk.

Beställ dina förstoringar här

2. Placering i hemmet

Fundera på hur bilderna hänger i förhållande till både det naturliga och konstgjorda ljuset i ditt hem. De bör placeras i en position som kompletterar och framhäver dem, så att de visas upp på bästa sätt. Välj gärna en vägg som du ser ofta så att du kan njuta av din personliga konst varje dag.

3. Vilken storlek?

Hitta rätt storlek för din personliga väggkonst genom att se till att den passar det utrymme du valt. Tänk på storleken på andra föremål i närheten. En vanlig storlek är 30x40 cm eller 30x45 cm.

Om du vill ha ett större blickfång bör du öka storleken till exempelvis 50x70 cm eller 70x100 cm. Besök gärna en av våra partnerbutiker för att jämföra storlekar och material.

PS. Vi erbjuder storlekar från 20x20 cm, upp till några av de största formaten på marknaden (150x225 cm) - för dig som verkligen är ute efter stora väggbilder.

4. Tänk textur

Materialet du väljer påverkar bildens utseende, ytans textur och graden av reflektioner. Vi har många olika material att välja mellan, till exempel en modern och matt bild på aluminiumplatta, eller canvas för ett mer organiskt utseende. Galleryprint ger ett glänsande och exklusivt utseende, och vi har många fler material. Blanda och matcha olika material för att skapa en spännande fotovägg.

Vill du veta mer om våra olika material?

5. Hitta de rätta färgerna

Tänk på färgerna på dina väggar och i din inredning när du skapar dina väggbilder. Välj bilder eller grafik med färger som kompletterar din stil och skapar ett harmoniskt utseende. Om du å andra sidan vill ha ett riktigt blickfång kan du överväga att välja motiv med en färgpalett som sticker ut och fångar ögat. Oavsett vad du väljer är det ingen tvekan om att färger påverkar ditt humör - så välj färger som gör dig glad!

6. Levande väggdekoration

Många byter till ljusare gardiner på sommaren eller tar fram sin sommargarderob. Varför inte göra detsamma med din väggkonst? Skapa en sommrig stämning hemma när årstiden skiftar, och gör samma sak igen på vintern. Det är ett enkelt sätt att förnya din heminredning och du kommer aldrig att bli uttråkad! Naturligtvis kan du behålla bilderna och använda dem år efter år, och så kan du unna dig en helt ny bild lite då och då. På så sätt får du en levande fotovägg som ger en fräsch start på en ny årstid.

7. 100% nöjdhetsgaranti

Nu hoppas vi att du är redo att beställa förstoringar till ditt hem eller som present till nära och kära. Kom ihåg att vi har 100% nöjdhetsgaranti - så om du inte är nöjd kan du alltid få pengarna tillbaka eller en ny produkt. Lycka till!

Är du redo att beställa dina förstoringar?

Du kanske också är intresserad av detta?

Välkomstförmån

Prenumerera på nyhetsbrevet och få 20% på CEWE FOTOBOK, förstoringar och kort och inbjudningar
  • Unikt erbjudande för din första beställning av CEWE FOTOBOK, förstoringar och kort och inbjudningar
  • Kreativa idéer och inspiration
  • Fototips och spännande produktnyheter
  • Roliga fototävlingar
  • Passa på att använda erbjudandet till att skapa vackra och personliga presenter - snabbt och smidigt!
* Du får värdekoderna när du har anmält dig till nyhetsbrevet. Koderna gäller för din första beställning av CEWE FOTOBOK, förstoringar och kort och inbjudningar. Genom att registrera dig godkänner du vår dataskyddspolicy, som du hittar längst ner på sidan. Du kan när som helst avregistrera dig via länken i nyhetsbrevet.

Tack så mycket :)

Bekräfta din prenumeration i e-posten vi har skickat till dig*

Av säkerhetsskäl får du inom kort ett bekräftelsemeddelande på e-post. Du aktiverar din registrering genom att klicka på länken i e-postmeddelandet.

Ursäkta!

Det uppstod tyvärr ett fel!

Det gick tyvärr inte att registrera dig för vårt nyhetsbrev, försök igen senare.