CEWE app CEWE FOTOBOK, fotopresenter och mer

Prenumerera på nyhetsbrevet och få 20% på CEWE FOTOBOK, förstoringar och kort och inbjudningar

Kontakta kundservice:
08-525 031 90
Porträttfoto

Porträttfoto

Förstora dina bilder på vackra material

 • Stort utbud med olika format
 • Många olika material
 • Du kan även skapa collage eller flerdelade väggbilder
från 229,00 kr *

Hur vill du beställa?

Produktinformation

Format

Från 20x20 upp till 150x225 cm

Material:

 • Fotopapper (6 olika varianter)
 • Canvas
 • Bild på aluminiumplatta
 • Bild på akrylglas
 • Bild på trä
 • Galleritryck
 • Bild på skumplatta
 • Hexxas

Designa porträttbilder hos CEWE

Hos CEWE kan du framkalla porträttfoton i bästa kvalitet och med flertalet möjligheter att låta trycka bilderna på spännande material. Läs mer här och se hur du kan använda dina bästa bilder till att designa en fotobok och en fotokalender.

5 tips för bra porträttbilder

 1. Ha koll på tekniken. Det kan vara blixten på din kamera eller en extern blixt som du köpt för ändamålet. Här är ljuset mycket viktigt och kan bidra till att skapa stämning i bilden genom att framhäva vissa ansiktsdrag och skugga andra. Var inte rädd för att prova dig fram, kom ihåg att de bilder som inte blev bra kan raderas med ett enkelt tryck.
 2. Ta ställning till om personen på porträttbilden ska ha några särskilda kläder och om håret ska göras i ordning. Eller ska det vara en bild som visar hur han eller hon vanligtvis ser ut?
 3. Ha ansiktet i fokus. Det ska vara antingen i mitten eller lite över mitten av bilden. Då får du de bästa proportionerna på porträttet. Här ska du ställa in kameran att ta bilder med rätt förhållanden.
 4. Ljus eller mörk bakgrund? En mörk bakgrund skapar lite dramatik i bilden och en vit färg signalerar lätthet och harmoni. Tänk på vilka signaler du sänder ut genom att använda de olika bakgrunderna.
 5. Ta många bilder! Då kan du nästan vara säker på att de blir bättre och bättre. Varför? Eftersom du som fotograf lär dig vad som fungerar och personen du tar porträttbilder av blir mer och mer avslappnad. Även om den du tar bilder av är någon du känner – kanske en väninna eller dina barn. Det är ju en ny situation för er och man ska ’hitta varandra’ på ett lite okänt område. För det är inte alls samma sak som med alla de selfies ni tagit eller med de ögonblicksbilder du har av barnen. Porträtt är lite speciellt och det vilar en särskild stämning över ett porträttfoto.

Få dina foton tryckta på vackra material och i spännande utföranden

När du ska beställa dina fina porträtt hos CEWE, ska du ta ställning till om de ska vara svartvita bilder eller i färg. I vår software kan du göra om färgbilder till svartvitt. Det är även här du bestämmer vilka material dina porträtt ska tryckas på. Du kan bland annat välja mellan följande:

Designa ett unikt porträttfoto av din bättre hälft eller dina barn. Du kan uttrycka olika saker beroende på vilket material du väljer att låta trycka ditt porträtt på.

Skapa en fotovägg med familjens porträtt

En annan bra och populär idé är att skapa en fotovägg med porträtt du själv har tagit. Det kan antingen vara en serie bilder med dina barn, familjemedlemmar eller med vänner.

Inget ansikte är det andra likt och speciellt med barn är det tydligt att inte ens ett ansiktsuttryck är det andra likt. Gör en porträttserie med dina barn. Du kan exempelvis skapa en snygg och dekorativ fotovägg med familjemedlemmarnas porträtt. Var uppmärksam på följande detaljer som får dina porträtt att hänga snyggt:

 • Du kan till exempel skapa alla porträtt i samma storlek och med samma ram. Det ger ett lugnt och enkelt helhetsintryck.
 • En annan möjlighet är att skapa porträtten i samma storlek men i olika ramar. Då får varje porträtt sitt eget uttryck men helhetsintrycket bevaras.
 • Skapa ett släktträd med porträtt på alla familjemedlemmar. Om du har äldre, analoga bilder av den äldre generationen kan du scanna in dem och framkalla dem också.

Ta bra porträtt med din mobil

Det finns även en porträttapp till vissa telefoner som kan hjälpa dig att komma igång med att ta fina porträttbilder. Annars kan du prova dig fram genom att ställa in fokus och exponering på din mobilkamera. Lek också med snabbtagningsläget, då kameran snabbt tar många bilder efter varandra. Detta är särskilt användbart när du tar bilder på barnen. De kan ju som bekant ha lite svårt att sitta still någon längre stund. Kom ihåg att vara uppmärksam på följande: Om du vill ha alla dina porträttfoton i samma format, försäkra dig om att bilderna är tagna i samma format. Detta gör du genom att kontrollera inställningarna på din kamera. Bilderna ska alltså vara tagna i samma format för att kunna tryckas i samma format. Alternativt kan du beskära bilderna i vår software.

Professionella porträttfoton

Har du tagit porträttfoton hos en professionell fotograf? Då är det säkerligen bra bilder i hög kvalitet. Visste du att du även kan använda dessa bilder till att skapa snygga väggdekorationer eller till att pryda byrån eller hyllan? Det kan du, det enda du behöver göra är att ladda upp bilderna i vår software. Var dock uppmärksam på om fotografen använt ett bildbehandlingsprogram då detta kan skapa problem i vår software. Ring vår kundservice om du får problem.

Ett porträttfoto är en utmärkt presentidé

Ge bort vackra porträtt av barnbarnen till mor- eller farföräldrarna eller gör ett fint porträtt av dig själv som present till honom. Är du ute efter en present till henne kan du låta göra en serie porträtt av hennes barn. Om du är på jakt efter andra bra presentidéer kan en fin CEWE FOTOBOK med de bästa pangbilderna från en särskild händelse förevigas i en egen bok. Eller varför inte med våra snygga och praktiska fotokalendrar som finns i många olika varianter? Det finns massor av presentidéer (personliga presenter) och har du bara bilderna så hjälper vi dig med resten.

Väggbilder – en värld av möjligheter

Det finns många möjligheter när du själv kan framkalla dina bilder på olika spännande sätt. Hitta inspiration och idéer till semesterbilder, till väggdekoration till bilder och till fotoposters här hos CEWE och designa din personliga fotokonst till hemmet.

Lycka till!