Kontakta kundservice:
08-525 031 90

Julklappstips - en kundberättelse

Kärleken till familj och fotografi kan fylla otaliga fotoböcker

Leonora Grigat är en mamma med stort M och har en passion för fotografi. Samtidigt driver Leonora en fotografisk verksamhet. Hon tar sig dessutom tid att fånga stora och små ögonblick i sina fotoböcker. Läs vidare så berättar Leonora om vad som är det bästa med att göra fotoböcker, hur hon gör fotoböckerna till en del av hemmets inredning och vem Leonoras första fotobok var en hyllning till.

Jag bryr mig mycket om min familj. Både mina barn, och minst lika mycket om min familj runt omkring mig, mina föräldrar och mina far- och morföräldrar. Tiden med min familj är det allra bästa.

Familjen är en del av Leonoras fotopassion

Leonora Grigat är frilansfotograf och content creator och hon har även två barn, Nova på snart fem år och August, snart två år. Leonoras familj innefattar även hennes partner Kasper och Leonoras föräldrar och mor- och farföräldrar. Leonora har skapat tid för familjen, framför allt för sina barn, i sitt arbetsliv, vilket både hon och familjen vinner på. Viljan att leva på sin hobby och samtidigt få mer tid med sina barn växte, speciellt med Leonoras andra barn: ”Samtidigt som jag fick mina barn, speciellt mitt andra, gick det upp för mig att jag ville ha ett jobb där jag kunde få så mycket tid som möjligt med dem och samtidigt kunde bestämma själv över min tid.” Därför har Leonora jobbat som frilansare det senaste året, vilket var helt rätt beslut, eftersom det både gör att hon kan ha sina barn hemma och samtidigt fullfölja sin dröm om att fotografera.

Få Leonoras fem tips på barnfotografering.

Det bästa är definitivt att ge bort boken eller att se reaktionen när andra personer tittar i den. Speciellt mina far- och morföräldrar blir alltid väldigt rörda när de tittar i böckerna.

Tiden med familjen är det allra bästa

Med både familj och fotografi högt på prioriteringslistan är det till stor hjälp att Leonoras föräldrar bor bara 300 meter från familjehemmet på Sydsjälland. På så sätt kan barnen ofta stanna hemma hos sin mamma eller hos sina morföräldrar, istället för att gå på förskola. Oavsett om Leonora är på jobbet eller ledig har hon i stort sett alltid en kamera i handen, och barnen och familjelivet är därför alltid självklara motiv. Leonora gör ingen hemlighet av den stora roll familjen spelar i hennes liv: ”Jag bryr mig mycket om familjen, inte bara om mina barn, utan lika mycket om min familj runt omkring mig, mina föräldrar och mina far- och morföräldrar. Det har alltid varit väldigt viktigt för mig. Tiden med min familj är något av det allra bästa.”

Mina favoritbilder av familjen

Fotoböcker till stor glädje för alla generationer

Kombinationen av obegränsad tillgång till en kamera och en härlig familj, ger ett stort urval av bilder att skapa olika sorters fotoböcker med. Leonora har designat flera fotoböcker och njuter varje gång av arbetet med att välja ut bilder, eftersom hon får se alla fina bilder om och om igen. Det är däremot överlämnandet och användningen av fotoboken som är den främsta anledningen till att Leonora fortsätter att skapa sina fotoböcker: ”Det bästa är definitivt att ge bort boken eller att se andra personers reaktion när de tittar i den. Mina far- och morföräldrar blir alltid riktigt rörda när de tittar i böckerna - det tycker jag är fantastiskt!”

Jag planerar att skapa en årsbok varje år med bilder på barnen. Speciellt eftersom jag vet hur mycket det betyder för mina föräldrar och far- och morföräldrar att få en sådan bok.

En fotobok är en present med glädje för många år

En CEWE FOTOBOK är verkligen en gåva med stor betydelse, inte minst när andra familjemedlemmar är på besök hos mor- och farföräldrarna och frågar om Leonora och hennes barn. Då plockas fotoböckerna fram och olika berättelser läggs till alla bilder: ”De frågar: Hur är allt med Leonora och era barnbarnsbarn? Då kan de sitta och titta i boken och visa upp sina barnbarn och barnbarnsbarn med stolthet. Det betyder mycket för dem." På samma sätt betyder det mycket för Leonora att kunna glädja sin familj med vackra bilder som visar livets gång, i en fotobok.

Skapa en fotobok med dina sommarbilder: Låt dig inspireras av Leonoras sommarbok!

Fotoböckerna matchar inredningen i hemmet

I Leonoras liv finns det plats för både kärleken till familjen och passionen för fotografi. Det är tydligt i hennes hem där stora förstoringar av barnen pryder väggarna och där fotoböckerna finns framme att bläddra i: ”Jag brukar ha böckerna liggande på vår byrå. När någon kommer på besök, kan de enkelt bläddra i dem istället för att de ska ställas undan, för då blir det inte av att de plockas fram.” Leonoras känsla för personlig styling gäller förstås även de fotoböcker hon använder som en del av inredningen: "Jag ser alltid till att framsidan av boken ser vacker ut och att färgerna passar med de färgnyanser jag har i mitt hem." Det gör att Leonora gärna vill ha fotoböckerna synliga i sitt hem, vilket samtidigt säkerställer att de tittas i oftare.

Traditionen med en årsbok som skildrar barnens uppväxt

Du kan skapa en fotobok via vårt design- och beställningsprogram, via vår app CEWE Fotovärld eller online på CEWE.se. Leonora skapar helst sina fotoböcker online. Leonora planerar att göra minst en fotobok per år, och vill att det ska vara enkelt att designa boken – speciellt när det alltid finns två små barn som vill leka: ”Jag planerar att göra en årsbok varje år med bilder på barnen. En anledning är för att jag vet hur mycket det betyder för mina föräldrar och mina far- och morföräldrar att få en sådan bok. Så nu ska det bli en tradition med en årsbok för det gångna året, där man kan följa barnens utveckling.” En årsbok är ett perfekt sätt att avsluta året på och att skildra familjens vardag, vilket Leonora också ser potentialen i: ”Att jag kan sätta ihop en bok med alla mina favoritögonblick och mina favoritbilder – det tycker jag är coolt!"

Från kärleksförklaringen i bilder till en bröllopsfotobok

Leonoras första fotobok var en hyllning till kärleken; kärleken till sin partner Kasper, som hon varit tillsammans med i 13 år, och kärleken till den familj som Leonora planerade att de en dag skulle bilda. Med anledning av parets årsdag för tio år sedan skapade Leonora en väldigt personlig fotobok till Kasper: ”Det var det bästa sättet att uttrycka min kärlek till honom; genom att samla våra minnen och de bilder som tagits under vår tid tillsammans i en fotobok. Jag skrev även texter till bilderna i boken, där jag förklarade min kärlek. Det är en personlig bok som inte så många andra får titta i.” De ljuva orden och de vackra bilderna håller i sig än i dag, nu när Leonora precis har förlovat sig. Det är mycket möjligt att hennes nästa fotobok kommer att fyllas med bröllopsfoton, då paret ska gifta sig i sommar.

Läs om Maria, som skapade en bröllopsbok om sitt drömbröllop.

Geniala presentidéer med personliga bilder på

Leonora är ett stort fan av CEWEs fotoprodukter och rekommenderar dem till alla: ”Det är ett genialt koncept. Det är ett fint sätt att se tillbaka på fina ögonblick och stunder.” Hon betonar den goda kvaliteten på fotoprodukterna och alla de designmöjligheter som finns: ”Jag tycker om att det är väldigt stilrent och enkelt, men att det även finns alternativ för den som vill lägga till illustrationer och olika effektlack. Det finns verkligen något för alla, oavsett hur man vill att fotoboken ska se ut.”

Sprid glädje i familjen med riktigt fina fotoböcker

För Leonora finns det inget bättre än att fotografera barnen, samla bilderna i en fotobok och se familjen glädjas åt de vackra bilderna och de spännande berättelserna om bilderna. Vi hoppas att Leonora har inspirerat dig och har skildrat hur viktiga fotoböcker kan vara. Det finns många tillfällen som kan skapa innehåll till en fotobok: Du kan till exempel ge bort en fotobok i konfirmationspresent, du kan samla dina favoritbilder på ditt barn i en barnbok eller så kan du glädja din mamma med en personlig mors dag-present. Skapa den bästa fotoboken till din familj eller få idéer och inspiration till andra fotopresenter. Mycket nöje med att designa din fotobok!

Skapa din CEWE FOTOBOK här

Välkomstförmån

Prenumerera på nyhetsbrevet och få 20% på CEWE FOTOBOK, förstoringar och kort och inbjudningar
  • Unikt erbjudande för din första beställning av CEWE FOTOBOK, förstoringar och kort och inbjudningar
  • Kreativa idéer och inspiration
  • Fototips och spännande produktnyheter
  • Roliga fototävlingar
  • Passa på att använda erbjudandet till att skapa vackra och personliga presenter - snabbt och smidigt!
* Du får värdekoderna när du har anmält dig till nyhetsbrevet. Koderna gäller för din första beställning av CEWE FOTOBOK, förstoringar och kort och inbjudningar. Genom att registrera dig godkänner du vår dataskyddspolicy, som du hittar längst ner på sidan. Du kan när som helst avregistrera dig via länken i nyhetsbrevet.

Tack så mycket :)

Bekräfta din prenumeration i e-posten vi har skickat till dig*

Av säkerhetsskäl får du inom kort ett bekräftelsemeddelande på e-post. Du aktiverar din registrering genom att klicka på länken i e-postmeddelandet.

Ursäkta!

Det uppstod tyvärr ett fel!

Det gick tyvärr inte att registrera dig för vårt nyhetsbrev, försök igen senare.