Kontakta kundservice:
08-525 031 90

5 tips för barnfotograferingen

Leonora Grigat är en professionell fotograf och hon har delat sina bästa tips med oss på hur du kan fånga de bästa bilderna av dina barn eller barnbarn. Få hennes 5 tips i artikeln här!

Tips 1: Det ska vara roligt

Leonoras dotter, Nova, älskar när Leonora tar med henne ut för att fotografera. De har det kul tillsammans eftersom Leonora gör det roligt och inbjuder till lek medan fotograferingen pågår. Det är viktigt att barnen tycker det är roligt och inte känner sig pressade. Så fort de tappar intresset bör man sluta, kanske leka lite och känna av om de är redo igen, annars får man fortsätta en annan dag.

Tips 2: Snacks till modellerna

Lite snacks är alltid gott och du kan med fördel gömma snacks som nötter eller russin där du önskar att fotograferingen ska ske. Leonora leker ofta ”fågel, fisk eller mitt emellan” med Nova och det skapar naturliga skratt och stora leenden när Nova hittar det goda. Här är det självklart viktigt att vara redo och snabb med kameran.

Få reda på hur Leonora kombinerar familj och fotografering i fotoböcker.

Tips 3: Musik ger god stämning

Musik gör oss glada, även barnen. Så om du har med dig musik och sätter på barnens favoritsång får du säkert några riktigt bra bilder.

Tips 5: Suddig bakgrund

När Leonora tar porträttfoton använder hon lågt bländartal och står väldigt nära sitt motiv, och personen som fotograferas står långt ifrån bakgrunden.

Så kan du använda bilderna

Låt inte bilderna bli liggande i kameran. Hösten 2020 förstorade Leonora de bästa bilderna på Nova och August på premiumpapper Fine Art Mat - en papperskvalitet som vi rekommenderar om du vill rama in din förstoring.

Här kan du beställa dina egna förstoringar

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Få 75 kr till CEWE FOTOBOK*
  • Roliga tävlingar
  • Inspiration och tips
  • Nyheter och produktlanseringar
  • Fina erbjudanden
* Du får värdekoden för CEWE FOTOBOK när prenumerationen är registrerad. Koden gäller en gång per kund och beställning. Vid prenumeration godkänner du vårt Dataskyddspolicy, som du hittar längst ner på sidan. Avregistrera dig närsomhelst via länk i nyhetsbrev.
Tack så mycket :)
Bekräfta din prenumeration i e-posten vi har skickat till dig*

Av säkerhetsskäl får du inom kort ett bekräftelsemeddelande på e-post. Du aktiverar din registrering genom att klicka på länken i e-postmeddelandet.

Ursäkta!
Det uppstod tyvärr ett fel!

Det gick tyvärr inte att registrera dig för vårt nyhetsbrev, försök igen senare.