CEWE app CEWE FOTOBOK, fotopresenter och mer

Prenumerera på nyhetsbrevet och få 20% på CEWE FOTOBOK, förstoringar och kort och inbjudningar

Kontakta kundservice:
08-525 031 90
Present till babyshowern? Gör en fin CEWE FOTOBOK
Babyshower

Babyshower

Gör en fin och helt unik fotobok om din babyshower

 • Ta en massa fina baby shower-bilder
 • Lägg in dem i en CEWE FOTOBOK
 • Ge bort en gåva från hjärtat till den blivande mamman.

Få tips och inspiration till en baby shower-bok - börja designa den redan idag.

från 399,00 kr *

Hur vill du beställa?

Produktinformation

Format

Omslag:

 • Hårt omslag
 • Mjukt omslag
 • Häfte
 • Skinn
 • Canvas

Papperskvalitet:

 • Digitaltryck standard, standard (100% återvunnet papper), blankt eller matt
 • Fotopapper blankt, halvmatt eller premiummatt

Ska du ha en babyshower?

Kom ihåg att dokumentera dagen – ta en massa bilder och gör en fotobok!

Kanske är du gravid och ska ha en babyshower, eller ska du arrangera det åt din väninna, syster, svägerska…? Oavsett vad kan du läsa lite om det här och få idéer på presenter till din babyshower, inbjudningar och mycket mer.

Presenter till babyshower

Det är tradition att man tar med sig en present till den blivande mamman eller det kommande barnet. Det finns många möjligheter att hitta på söta, personliga, fina och nyttiga presenter till en babyshower. Här kan du läsa lite om våra förslag.

Många väninnor vill ge en personlig present när de är inbjudna till babyshower. Om du vill hitta på något särskilt till din väninna, istället för bebiskläder och annat praktiskt till bebisen se här:

 • Gör en fotobok som handlar om er vänskap. Många gör bröllopsfotoböcker, fotoböcker som konfirmationspresenter eller från möhippan. Det finns många anledningar som ropar på en fotobok, men du kan självklart göra en fotobok om precis det tema du vill. Och det kunde ju t.ex. handla om er vänskap. Leta bland gömmorna och hitta ungdomsbilderna. Gör en fotobok och lägg till roliga historier och olika dekorationer. Då får du en fin, rolig och mycket personlig present till din väninna.
 • Vi har självklart även presenten som är lite tråkig att ge, men som ändå alltid faller i god jord: Ett presentkort på en fotobok. Med presentkortet kan de kommande föräldrarna göra deras egen personliga fotobok med deras egna bilder. Fotoboken kan utformas precis som de vill ha den och kan ha olika teman. I detta tillfälle är det närliggande att göra en fotobok som ’Barnets bok’, eller en fotobok om barndopet eller babyshowern.
 • Vi har även många andra fotopresenter, som säkert hamnar i god jord hos en kommande barnfamilj. Se t.ex. våra söta, mjuka gosedjur i olika utseenden. Alla gosedjuren fås med en liten T-shirt med en bild på som du har valt ut. Och till den nya familjemedlemmen kan det ju vara en bild av mamma och pappa?

Till sist får du även en bra idé på en present när den lilla/lille ankommer eller på en doppresent: Gör en fotobok med alla härliga, stämningsfulla och roliga bilder som du har tagit på babyshowern. Då får din väninna ett bestående minne om den fina dagen då hon och hennes mage var i centrum och blev bortskämda och firade, omgivna av de bästa väninnorna och familjemedlemmarna.

Vad är en babyshower?

En babyshower är egentligen en amerikansk tradition. Där firar man den blivande mamman och hennes ofödda barn hyllas och blir bortskämd innan livet med bebisgråt och sömnlösa nätter börjar. Till festen är den blivande mamman tillsammans med sina väninnor och för det mesta de kvinnliga familjemedlemmarna. De har dukat fint och dekorerat med antingen rosa eller blå ballonger, banner eller liknande. Dessutom serveras god mat och man har kanske en liten quiz eller lekar med den gravida i centrum. En trevlig dag då man har det trevlig och pratar om det som ska komma, ger den blivande mamman presenter och äter god mat.

Som tradition arrangeras babyshowern som en överraskning för den gravida. Men den blivande mamman kan även själv arrangera festen. På det sättet blir det när det passar henne och inom de ramarna som hon väljer. Det kan ju vara en bra idé när man är höggravid och kanske är lite trött och kanske även har flera barn att ta hänsyn till.

Att ha babyshowers vinner mer och mer plats i Sverige. Om det bara ska vara för den blivande mamman, hennes väninnor och de kvinnliga familjemedlemmarna, eller om hela familjen och pappan också ska vara med, är självklart upp till den som arrangerar babyshowern.

Du ska naturligtvis göra det som du tycker är bäst och på det sätt som du vill fira graviditeten och den spännande väntetiden.

Inbjudan till babyshower

Du kan självklart ringa eller skriva runt till dem som ska vara med. Om du vill göra mer ut av det, kan du göra söta och personliga inbjudningar som du själv kan designa och som du kan sätta din egen utvalda bild på.

Många av oss förknippar fina och personliga inbjudningar med bröllopsinbjudningar, konfirmationsinbjudningar osv. Men det är en söt idé till din egen eller din väninnas babyshower, så att du redan nu kan komma i rätt stämning för att fira den spännande väntetiden. Gör dig några tankar om vem som ska vara med. Är det alla väninnorna, svägerskorna samt den kommande mormorn och farmorn? Eller ska det bara vara de allra närmaste väninnorna så att ni kan ha en lugn och trevlig dag?

När har man babyshowern?

Det finns egentligen inga fasta regler för när man har babyshowern. Men kanske det är bäst att vänta till den gravida har fått mammaledigt? Då är det mer tid till det och väntetiden kan kännas lång om man bara går och väntar på att föda. Just då kan det vara en bra tid att ha en trevlig dag med vänninorna och att mysa och prata om den kommande händelsen. Och vem vet, kanske varar det länge innan du kan vara tillsammans med väninnorna i lugn och ro med en liten ny familjemedlem i huset?

Ska ni ha barndop?

Det kan hända att väntetiden blir lång när man går och väntar på att föda. Men när bebisen har kommit går tiden snabbt och plötsligt är det tid att arrangera barndop eller namngivningsfest.

Hos oss kan du beställa söta barndopsinbjudningar med bilder av dopbarnet. Välj den design du tycker bäst om och välj färger, bakgrunder, dekorationer, skrift osv.