CEWE Fotovärld App CEWE FOTOBOK, fotopresenter och mer

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få 75 kr till CEWE FOTOBOK

Kundservice
Kontakta kundservice:
08-525 031 90
Minnesbok

Minnesbok

Gör din egen minnesbok

 • Stort urval av format
 • Många designmöjligheter
 • Effektlack för de flesta format
från 99,00 kr *

Hur vill du beställa?

Produktinformation

Format:

 • Stor och Stor panorama
 • XL
 • XXL och XXL panorama
 • Kvadratisk
 • Kompakt panorama
 • Liten och Mini
 • Kids
 • Pure

Omslag:

 • Hårdpärm
 • Mjukt omslag
 • Häftad
 • Konstläder
 • Canvas

Papperskvalitet:

 • Digitaltryck standard, blankt eller matt
 • Fotopapper blankt, matt eller premiummatt

Tänk att ha en hel bok full av minnen från den stora dagen eller den bästa upplevelsen!

Skulle det inte vara underbart att sjunka ner i soffan och uppleva jordenruntresan, sommarfesten eller dopet en gång till? Gör en fotobok som minnesbok över något speciellt i ditt liv. Det kan vara en person, en upplevelse eller en period i ditt liv du gärna vill kunna spara på ett särskilt sätt. Läs mer här och bli inspirerad och få idéer till din minnesbok.

Minnesboksidéer

Minnen är något vi alla har och som vi i regel gärna vill spara. Vi sparar minnen i hjärtat, men om vi har tur har vi vackra bilder som också gärna får sparas på ett riktigt fint sätt. Det är här din minnesbok kommer in i bilden! Du designar själv din fotobok så att den blir precis sådan du vill ha din minnesbok. Utöver att sätta bilder i den kan du även ta bilder av biljetter, menyer och annats som påminner dig om den stora upplevelsen eller den fina tiden i ditt liv över vilken du skapar minnesboken. Du kan faktiskt även lägga till videoklipp i din minnesbok om du själv har filmat något som också gärna ska vara med.

Idéer till din minnesbok:

 • Babyminnesbok: Småbarnstiden bara flyger förbi! När man både ska vara barnvakt, fodermaskin, chaufför och blöjbytare finns inte så mycket tid över till att sitta och pyssla med att göra Barnbok. Men även om det är mycket att ordna med den lilla har du förhoppningsvis haft tid att ta några skojiga och söta bilder av underverket, eller? Och nu när barnet kanske är lite större och kan underhålla sig själv i hela 10 minuter i stöten kan du ju passa på att börja med en minnesbok om livet med barn. Då har du en personlig konfirmationspresent om många år också, och den kommer nog att framkalla ett leende på konfirmandens läppar.
 • Konfirmationsminnesbok: Förutom en babyminnesbok kan man även göra en minnesbok om själva konfirmationen. Den kan såklart göras först när den stora festen är överstökad och konfirmanden blir säkerligen glad över en bok med minnen från konfirmationen. Börja redan från första förberedelserna när ni gör konfirmationsinbjudningar och köper kläder.
 • Minnesbok från läger: Ett roligt läger glömmer man aldrig! Då är det väl skoj att ha en minnesbok från lägret med roliga bilder, dina rumskompisar och aktiviteter ni gjort. Och naturligtvis massor av bilder på dem som gjorde det möjligt, kompisarna och lärarna. Kanske har du även hälsningar från vänner eller andra minnen i form av små lappar eller annat. Dessa kan du också ta bilder av och sätta in i din lägerbok. Med denna bok har du även den perfekta presentidén om du har kontakt med några av vännerna från lägret och du är i behov av en födelsedagspresent eller värdinnegåva med.
 • Du kan också göra din minnesbok som en årsbok med bilder från ditt år.

Utöver våra fantastiska idéer här kan du även göra en minnesbok från din gymnasietid, backpackresan med väninnan, projekt husbygge, sommaren 2020 ... ja, allt du gärna vill spara som fina minnen kan du göra en minnesbok om. Stora och små minnen av alla de slag förtjänar att sparas och lyftas fram från tid till annan för att avnjutas än en gång.

Förbered din minnesbok fortlöpande

Det kan verka som en tidskrävande uppgift att skapa en minnesbok i slutet av året eller om den period du vill att boken ska skildra. Du kan göra processen mycket enklare genom att förbereda boken fortlöpande. Använd vår app CEWE myPhotos och skapa ett evenemang/händelse, t.ex. Minnesbok 2021, och lägg till de foton och bilder du vill inkludera varje vecka eller månad. Du kan till och med ligga i soffan och göra det. Och då blir det lätt att skapa minnesboken senare.

Samtidigt finns det fler fördelar som:

 1. Vänner och familj kan lägga till foton till samma händelse när de har installerat appen
 2. Du undviker eventuella problem med HEIC-format eller något annat specialformat när du vill arbeta med dina mobilbilder på datorn

Se här hur du enkelt kan installera appen och överföra dina foton från iPhone eller Android-mobil till din dator - t.ex. PC eller Mac.

Minnesbok med text

Precis som med alla våra andra fotoböcker kan du sätta in text i din minnesbok. Det är helt upp till dig hur mycket plats du ska använda till text, och om det ska vara i form av pratbubblor eller ett par rader här och där. Du har möjlighet att välja mellan många olika skrifttyper och storlekar så det finns säkerligen något fint som passar din minnesboks design.

Hur gör jag min egen minnesbok?

Det första steget är att hitta minnena! Så fram med skokartongen i garderoben med urklipp, biljetter, kärleksbrev och liknande och sätt igång med att fotografera det som ska vara med i minnesboken. Titta även igenom alla bilder som ligger i mobilen och på datorn och andra gömställen där du har bilder sparade. Skapa en mapp med de bilder som ska vara med, välj den fotobok du ska använda som minnesbok och sätt igång med att designa och ladda upp bilder. Om du skapar ett användarkonto kan du till och med spara ditt minnesboksprojekt och ta en paus emellanåt och arbeta vidare med den igen när inspirationen smyger sig på.

Lycka till!