Kontakta kundservice:
08-525 031 90

Skapa den mest personliga presenten till konfirmanden – en fotobok om konfirmandens liv

Tre enkla steg – så har du den perfekta presenten till konfirmanden. Här får du några bra idéer och lite inspiration till hur du kan bygga upp en personlig fotobok till tonåringen

Oavsett om det är en kristen eller humanistisk konfirmation, eller kanske bara en 15-årsfest, så är det en stor dag i en tonårings liv. En riktig festdag med konfirmanden i centrum, som de sett fram emot länge och som de aldrig kommer att glömma. Därför ska konfirmanden även få en speciell och personlig konfirmationspresent. En CEWE FOTOBOK fylld med bilder, från när huvudpersonen var liten och fram till idag är en superfin presentidé. Vi tar dig igenom tre steg för att enkelt skapa en personlig fotobok om tonåringens liv och få en unik present till konfirmanden.

1. Välj ut bilder och fundera på bokens uppbyggnad

Innan du börjar med fotoboken du ska ge bort i present till konfirmanden är det en bra idé att välja ut de bilder du vill ha med. Samla gärna bilderna i en separat mapp på datorn, så är det lättare för dig att hämta upp dem och organisera dem när du börjar bygga upp boken senare. Du kan redan nu bestämma hur den ska byggas upp, och organisera bilderna därefter. Några exempel på struktur:

 1. Kronologiskt. Skapa kapitel, eller ha en sida eller ett uppslag för vart och ett av tonåringens levnadsår.
 2. Skapa teman. Dela upp boken i semesterbilder, mysiga vardagsbilder, bilder från födelsedagar och andra evenemang, eller ha en helt annan tema.
 3. Årstider. Ta utgångspunkt i de fyra årstiderna, och lägg in alla bilder efter vilken årstid de tillhör.

Oavsett hur du väljer att sätta ihop denna konfirmationsfotobok rekommenderar vi att du går in i projektet med en viss idé om hur det kommer att bli i slutändan. Har du de stora dragen tydliga från början ser du till att det finns en röd tråd i fotoboken, att den är rolig att bläddra i, och att det är lätt att följa historien du vill berätta.

2. Lägg till texter och personliga anekdoter

Även om vi vet att en bild säger mer än tusen ord kan det vara kul att lägga till några notiser om bilderna också, för att komplettera lite och ge en liten förklaring där det behövs. Det är lätt att lägga till små texter och anteckningar som kan berätta lite mer om vad som händer på de olika bilderna - det gör presenten till konfirmanden ännu mer personlig! Texterna kan till exempel bestå av:

 1. Anekdoter från konfirmandens liv.
 2. Roliga saker hen har sagt under barndomen.
 3. Korta kommentarer om var och när bilderna är tagna, till exempel på sommarlov, med kompisar från dagis eller påsklovet i stugan.
 4. Beskrivningar av konfirmandens personlighet
 5. Berättelser som andra familjemedlemmar har berättat om konfirmanden

Det kan också vara en fin liten detalj om du skriver några varma eller kloka ord till konfirmanden i fotoboken. På samma sätt kan du skriva in en personlig hälsning på första eller sista sidan i boken, där du gratulerar konfirmanden på den stora dagen.

Förutom en fin present behöver du kanske även andra saker som inbjudningar och placeringskort till den stora dagen. Se vilka möjligheter du har för att få en genomtänkt och fin konfirmationsfest!

3. Beställ din personliga present till konfirmanden

Du kan enkelt designa din personliga present till konfirmanden online via vår hemsida, i vårt populära och kostnadsfria, designprogram eller i vår foto app CEWE Fotovärld. Där hittar du många snygga designmallar som du kan använda för att snabbt komma igång och som hjälper dig att sätta ihop din fotobok. Du kan också välja att designa boken själv, från grunden. När du är klar med fotoboken kan du förhandsgranska den, så att du kan bläddra och kolla i den en sista gång, innan du trycker på "beställ".

Tips: Vi har många olika format som passar bra för en bra fotobok för konfirmanden. Testa till exempel vårt mest populära format CEWE FOTOBOK Stor, som är i A4-format och ger dig massor av designfrihet. CEWE FOTOBOK Stor panorama passar dig som vill göra en bok som sticker ut lite, och är det format som passar bäst om du har de flesta panorama- och landskapsbilder.

Samla bilderna från konfirmationen i en minnesbok

När festen är över, gästerna har åkt hem och städningen är avklarad är säkert mobilen eller kameran full av fantastiska bilder. Då finns det ingen anledning att bara lämna dem liggandes där. Du kan bevara minnena på bästa sätt, genom att ge konfirmanden en stor minnesbok med bilder från den stora dagen, och kanske även från förberedelserna? Det är ett roligt och trevligt sätt att minnas den speciella dagen.

Du kan antingen ge den i extra present, eller skapa den tillsammans med konfirmanden, så att den blir precis som han eller hon vill, och du får en minnesbok som ska bli kul att titta i både nästa vecka, nästa år och när den unga personen har blivit vuxen. Här är 5 idéer till din årsbok!

Vi tror och hoppas att fotoböckerna som personliga presenter till konfirmanden kommer att ge dig massor av glädje, kärlek och skratt. Du kan också få fler tips på fina konfirmationspresenter. Ha det så trevligt!

Välkomstförmån

Prenumerera på nyhetsbrevet och få 20% på CEWE FOTOBOK, förstoringar och kort och inbjudningar
 • Unikt erbjudande för din första beställning av CEWE FOTOBOK, förstoringar och kort och inbjudningar
 • Kreativa idéer och inspiration
 • Fototips och spännande produktnyheter
 • Roliga fototävlingar
 • Passa på att använda erbjudandet till att skapa vackra och personliga presenter - snabbt och smidigt!
* Du får värdekoderna när du har anmält dig till nyhetsbrevet. Koderna gäller för din första beställning av CEWE FOTOBOK, förstoringar och kort och inbjudningar. Genom att registrera dig godkänner du vår dataskyddspolicy, som du hittar längst ner på sidan. Du kan när som helst avregistrera dig via länken i nyhetsbrevet.

Tack så mycket :)

Bekräfta din prenumeration i e-posten vi har skickat till dig*

Av säkerhetsskäl får du inom kort ett bekräftelsemeddelande på e-post. Du aktiverar din registrering genom att klicka på länken i e-postmeddelandet.

Ursäkta!

Det uppstod tyvärr ett fel!

Det gick tyvärr inte att registrera dig för vårt nyhetsbrev, försök igen senare.