Kontakta kundservice:
08-525 031 90

Årsbok

Den ultimata guiden till din årsbok

Smarta tips och idéer för din CEWE FOTOBOK som årsbok

En årsbok är ett utmärkt sätt att samla dina bästa upplevelser och bilder från året som gått. Här är vår ultimata guide för hur du designar din CEWE FOTOBOK som en årsbok - plus massor av smarta tips på hur du kan göra den extra personlig. Se tillbaka på året som gått och alla fina minnen. Det är så mycket mysigare att sitta i soffan och bläddra i en fotobok än att titta på bilderna i telefonen.

Ge din årsbok ett tema

Skapa en röd tråd genom din årsbok genom att ge den ett tema.

Familjen i centrum

Det är självklart att bygga upp din årsbok runt nära och kära. Särskilt om du har egna barn. På så sätt kan du dokumentera deras barndom och alla fina upplevelser ni har tillsammans som familj. Du kan också inkludera familjetraditioner, födelsedagar och andra fina minnen i din årsbok.

Börja nu

Använd alla dina resebilder

Har du rest runt i världen under det senaste året? Då är det förmodligen rese- och semesterbilder som fyller din kamera. Resor och semestrar är några av de mest underbara upplevelserna, så varför inte fylla din årsbok med dina finaste semesterminnen?

Börja nu

Är din kamera full av naturbilder?

Älskar du att pyssla i din trädgård? Eller spenderar du dina helger på vandringstur? Samla bilder från årets trädgårdspyssel eller de vackra vandringslederna och mys med att bläddra i boken och njuta av alla vackra naturbilder.

Börja nu

Har du en spännande hobby?

Är du scout? Eller medlem i en veteranklubb? Stickar du med dina väninnor? Oavsett vilken hobby du har, har du säkert massor av fina bilder från året med olika aktiviteter. Samla dem i en fin årsbok - och dela den med dina vänner.

Börja nu

Så bygger du upp din årsbok

En bra struktur i kronologisk ordning ger en fin upplevelse när man bläddrar i din årsbok.

Skapa en bra inledning

Den första sidan i din fotobok är perfekt som introduktion till din årsbok. Du kan exempelvis bygga upp inledningen med tolv bilder. I bilderna kan du sedan skriva in månadernas namn, eller bara skriva en siffra: 1 för januari, 2 för februari osv. Du kan alternativt nöja dig med fyra bilder och skriva in årstiderna istället. Du kan också skriva en kort notis om årets höjdpunkter och lägga till en extra bild eller två.

Läs nästa tips

Årets gång, månad för månad

Det klassiska sättet att bygga upp en årsbok är att dela in den i månader. Du kan göra detta mycket enkelt genom att lägga till ett textfält på första sidan och skriva in månadens namn. Sedan kan du designa dina sidor och när bilderna från månaden är inlagda i boken kan du lägga in en ny textruta och lägga in nästa månads bilder.

Läs nästa tips

Vår, sommar, höst, vinter

Du kan också bygga upp din årsbok med fokus på årets årstider. På det här sättet är årsboken mindre bunden till ett strikt format och det är lättare att blanda bilder från olika månader. I stället för att skriva månadernas namn kan du skriva "vinter" när du lägger in årets vinterbilder i boken.

Börja nu

Här kan du göra din årsbok

Du kan skapa din årsbok i vår app, online på vår hemsida eller i vårt designprogram som du laddar ner till din dator. Läs mer om skillnaderna

Vårt kostnadsfria fotoprogram är till för dig som älskar att vara kreativ i designprocessen, då det är i fotoprogrammet du har tillgång till de flesta funktionerna. Programmet måste vara installerat på din dator, och det innebär att du sparar ditt fotoprojekt lokalt på din dator och även kan öppna ditt projekt igen flera månader efter att du har beställt det, om du vill använda samma layout i en ny fotobok - eller beställa om en fotobok du redan har beställt. Du behöver inte ha tillgång till internet för att arbeta i fotoprogrammet, men när du ska lägga din beställning behöver du vara online.

 • Du hittar hela det stora utbudet av format, papperstyper, designmallar, layouter, bakgrunder, ramar och cliparts.
 • Många funktioner: Lägg in filmklipp med hjälp av QR-koder. Projekten lagras på din hårddisk och kan designas offline.
 • Du kan låta CEWE FOTOBOK-assistenten skapa ett designutkast åt dig, eller så kan du designa boken från grunden.

Du kan designa din fotobok online direkt på vår hemsida. Det kräver att du har tillgång till internet och dessutom är det viktigt att du skapar ett användarkonto så att du kan spara ditt projekt. Om du inte gör det kommer ditt projekt att gå förlorat när du stänger sidan. När du sparar ett fotoboksprojekt på ditt användarkonto ligger det kvar i molnet i 6 månader. Därefter raderas det. När du designar din fotobok online är kan du arbeta med den nästan var du än är.

 • Snabbt och enkelt: Skapa din fotobok direkt på vår hemsida.
 • Du kan använda någon av alla fina designmallar, men det finns inget snabbt sätt att infoga alla bilder i fotoboken på en gång.
 • Färre valmöjligheter när det gäller designmöjligheter.

Om du vill designa en väldigt enkel och stilren fotobok som blir klar snabbt kan du designa den i vår foto app CEWE FOTOVÄRLD. Den stora fördelen med att designa i appen är att du kan göra det precis när och var du vill.

 • Designa och beställ när du är på språng: Använd dina bilder direkt från din mobil. Designa och beställ på din telefon.
 • Du kan välja ett album eller en händelse – och använda dig av 'Smart urval' som väljer ut dina bästa bilder – som sedan infogas automatiskt i din fotobok. Du har självklart möjlighet att justera urvalet i efterhand.
 • Färre alternativ. Å andra sidan går det snabbt om du har dina bilder på mobilen eftersom du då har direktåtkomst till dem via appen.

Skapa ett gratis CEWE myPhotos-konto

Ladda upp dina bilder från 2023 till vår molntjänst så att du har en säkerhetskopia och enkelt kan använda dem i din årsbok

Tips: Skapa din årsbok i vårt fotoprogram och få snabb tillgång till dina bilder med CEWE myPhotos

När du har laddat upp dina bilder från 2023 till ditt CEWE myPhotos-konto organiseras de automatiskt i mappar efter månad, så att du får en bra översikt över årets bilder när du arbetar med boken i vårt fotoprogram.

Kreativa tips för din årsbok

Om du vill skapa en unik årsbok kan du låta dig inspireras av dessa idéer.

Använd färger i din design

Oavsett om du gillar ljusa färger, pastellfärger eller dämpade jordfärger kan färg ge din årsbok ännu mer personlighet. Färger kan användas som bakgrundsfärg bakom dina bilder, eller så kan du lägga till en färgad ram runt dina bilder eller lägga till färg på dina texter. Det är helt upp till dig.

Börja nu

Lägg till små texter

Även om en bild säger mer än tusen ord, kan små texter göra årsboken ännu mer spännande. Till exempel roliga kommentarer från barnen eller dagboksanteckningar från semestern. Du kan också skriva in månaderna som rubriker, så att du vet när bilderna togs. Texterna gör det lättare att minnas berättelserna i många år framöver.

Börja nu

Årsbok med scrapbook-element

Barnens teckningar, konsertbiljetter, biobiljetter, vykort, brev och inbjudningar kan ha ett stort känslomässigt värde, och då kan du självklart låta dem vara med i din årsbok. Du kan göra det genom att skanna eller ta en bild av varje föremål och sedan lägga till det i din fotobok.

Börja nu

Nu är du klar!

Du kan starta med din årsbok här

Våra rekommendationer på format för din årsbok

Ge årets bilder gott om utrymme och välj ett format som passar perfekt i de flesta bokhyllor.

När bilderna är sorterade

Använd dina tolv bästa bilder från året som gått i en kalender för 2024

Kanske är du även intresserad av det här?

När årets bilder är sorterade kan du använda de bästa av dem även på andra fina fotoprodukter

Välkomstförmån

Prenumerera på nyhetsbrevet och få 20% på din första order
 • Kreativa idéer och inspiration
 • Fototips och spännande produktnyheter
 • Roliga fototävlingar
 • Passa på att använda erbjudandet till att skapa vackra och personliga presenter - snabbt och smidigt!
* Du får värdekoden när du har anmält dig till nyhetsbrevet. Koden gäller på hela din första beställning av fotoprodukter. Genom att registrera dig godkänner du vår dataskyddspolicy, som du hittar längst ner på sidan. Du kan när som helst avregistrera dig via länken i nyhetsbrevet.

Tack så mycket :)

Bekräfta din prenumeration i e-posten vi har skickat till dig*

Av säkerhetsskäl får du inom kort ett bekräftelsemeddelande på e-post. Du aktiverar din registrering genom att klicka på länken i e-postmeddelandet.

Ursäkta!

Det uppstod tyvärr ett fel!

Det gick tyvärr inte att registrera dig för vårt nyhetsbrev, försök igen senare.