Kontakta kundservice:
08-525 031 90

Så sorterar du dina mobilbilder

Ta del av våra 6 tips på hur du organiserar dina bilder på ett enkelt sätt.

Du har säkert många fina bilder som ligger och "samlar damm" i din telefon. Och även om det är bra att ha alla små vardagliga stunder och underbara semesterminnen på ett ställe, tar de plats från nya upplevelser som du vill föreviga.

Därför har vi sammanställt en lista med sex tips för att organisera dina bilder i framtiden - kolla in listan nedan och inspireras av våra smarta tips.

4 tips för att organisera dina bilder

Det finns många smarta funktioner i din telefon som kan hjälpa dig

Markera dina favoriter

Om du, precis som vi, tar väldigt många bilder, har du säkert minst tio bilder från samma situation. Ett enkelt sätt att organisera och sortera dina foton är att markera dina favoriter. Markera dina favoriter genom att klicka på hjärtat under bilden. Bilden visas sedan i albumet Favoriter.

Radera, radera, radera

Vi vet. Ibland är det svårt att välja vilka bilder man vill ta bort, speciellt bilder på vänner och familj. Men gör det till en vana att bara spara de allra bästa bilderna, och försök att radera de sämre, kanske lite suddiga bilderna. Kommer du verkligen att sakna dem?

Skapa album

Din telefon organiserar dina bilder i kronologisk ordning, men ett bra sätt att hålla bättre koll på dina bilder är att dela in dem i mappar eller album. På så sätt kan du lättare hitta dem när du behöver dem, till exempel för ett fotoboksprojekt.

Skapa en rutin

Det är superenkelt att skapa en påminnelse i telefonen. När du gör det, fundera på vilken som är bästa tiden på dagen för att sortera bilderna och kom ihåg att slå på "Upprepa". Beroende på hur många foton du tar kan du sortera dina foton varje vecka eller varje månad. På så sätt blir det mindre överväldigande.

De två viktigaste tipsen

Du är väl förberedd om du känner till följande två tips

Tips 5: Ha en säkerhetskopia

Det värsta som kan hända är att du förlorar dina bilder. Därför rekommenderar vi att du alltid har en säkerhetskopia av dina bilder, så att de inte bara finns på din telefon. Därför är CEWE myPhotos lysande. CEWE myPhotos är en molnlagring online som gör att du kan ladda upp dina bilder, filmer och CEWE-fotoprojekt till ditt eget privata konto. När filerna har laddats upp från telefonen till molnkontot kan du enkelt hämta dem igen, från telefonen, surfplattan eller datorn. Det är gratis att skapa ett CEWE myPhotos-konto och när du skapar det får du automatiskt 15 GB lagringsutrymme.

Se till att du har en säkerhetskopia av dina bilder.

Tips 6: Låt CEWE-appen sortera dina bilder

Vi har ett bonustips kvar. Det är lätt hänt att man inte har tid, eller inte prioriterar alla tips ovan. Men om du lägger dina favoritbilder i ett nytt album i din mobil, så har vi ett tips som hjälper dig att skapa en fotobok.

Om du laddar ner CEWE-appen kan du låta den analysera dina bilder och välja ut de bästa för din CEWE FOTOBOK. Visst är det smart? Du behöver bara ha lagt dina bästa bilder i ett album i förväg, t.ex. samlat alla dina semesterbilder i en mapp. När du skapar fotoboken i appen väljer du mappen och trycker på "Smart bildurval". Då analyserar appen dina bilder och väljer ut de bästa. Om det finns foton som du vill ta bort kan du enkelt klicka på och av för de bilder du vill.

När du har valt hur många bilder du vill ha i din fotobok ger appen dig en rekommendation om antalet sidor i fotoboken. Du kan också ändra detta om du vill. Några ögonblick senare är ett utkast klart för granskning! Och om det är något du vill ändra är det bara att ändra precis som du vill. Smidigt!

CEWE-appen finns för både Android och iPhone

Nu är du redo!

När du har sorterat dina bilder kan du välja ut de bästa och samla dem i en fin årsbok

Få dina favoritbilder utskrivna!

Nu när dina bilder är sorterade kan du med fördel även använda dem i fina fotoprojekt.

Välkomstförmån

Prenumerera på nyhetsbrevet och få 20% på CEWE FOTOBOK, förstoringar och kort och inbjudningar
  • Unikt erbjudande för din första beställning av CEWE FOTOBOK, förstoringar och kort och inbjudningar
  • Kreativa idéer och inspiration
  • Fototips och spännande produktnyheter
  • Roliga fototävlingar
  • Passa på att använda erbjudandet till att skapa vackra och personliga presenter - snabbt och smidigt!
* Du får värdekoderna när du har anmält dig till nyhetsbrevet. Koderna gäller för din första beställning av CEWE FOTOBOK, förstoringar och kort och inbjudningar. Genom att registrera dig godkänner du vår dataskyddspolicy, som du hittar längst ner på sidan. Du kan när som helst avregistrera dig via länken i nyhetsbrevet.

Tack så mycket :)

Bekräfta din prenumeration i e-posten vi har skickat till dig*

Av säkerhetsskäl får du inom kort ett bekräftelsemeddelande på e-post. Du aktiverar din registrering genom att klicka på länken i e-postmeddelandet.

Ursäkta!

Det uppstod tyvärr ett fel!

Det gick tyvärr inte att registrera dig för vårt nyhetsbrev, försök igen senare.