Kontakta kundservice:
08-525 031 90
Hus och människor vid en hamn på Bornholm med klippor och solnedgång.

Bornholm - Guide till natursköna fotoplatser på solskensön

Om resan går till Bornholm i år ska du läsa denna guide. Här får du fototips och inspiration på vackra fotoplatser, så du är redo att ta vara på alla fotomöjligheter som ön erbjuder.

Överväger du en semester på den soliga ön Bornholm? Mike Grønbech-Dam, hobbyfotograf och född på Bornholm, tar oss runt solskensön - både till de kända och mindre kända platserna.

Bornholm är känt för sina många soltimmar, natursköna omgivningar och sevärdheter som Gudhjem, Østerlars kyrka och Hammershus. Öns unika omgivning är en självklar plats för en aktiv semester, där du bör ha din kamera eller smartphone redo så att du kan fånga öns magi och sevärdheter. I den här artikeln guidar vi dig till Bornholms absoluta måsten, och ger dig tips på hur du tar vackra bilder på din semester.

En bil kör uppför en slingrande väg på en sluttning med havet och solnedgången i bakgrunden.
Skapa djup i bilden genom att tänka på förgrund, huvudmotiv och bakgrund när du fotograferar.

3 tips för dina sommarbilder av Bornholm

Med dessa tre tips kan du enkelt optimera dina sommarbilder.

1. Tag bilder med djup: Tänk på bildens förgrund, bakgrund och mellanliggande motiv, eftersom du kan skapa djup i bilden genom att fokusera på olika saker. Titta bara på Mikes vackra bild från serpentinervägen vid Gudhjem på Bornholm, där vi kan se klippor i förgrunden, bilens perfekta läge i mitten och solnedgången i bakgrunden.

2. Använd linjer för att guida betraktaren: Vår blick leds naturligtvis av linjer, och du kan ha det i åtanke när du går ut och tar nya bilder. Lek med olika linjer i din bild, både raka, diagonala och vertikala linjer, som kan hjälpa att lyfta bildens motiv. Se hur vägen och bilen i Mikes bild tar oss med på en resa genom landsbygden.

3. Låt magin uppstå under den gyllene timmen: Under den gyllene timmen har du möjlighet att fånga ren magi med din kamera. Du kan uppleva detta ögonblick under den första och sista tiden på dagen med sol, då ljuset blir mjukare och varmare. I vissa fall kan du också uppleva de vackra, rosa molnen som Mike har fångat här i Hullehavn i Svaneke på Bornholm. Mike säger att det är en bra idé att vara redo minst 30 minuter före soluppgången, så du är säker på att få allt med.

Låt dig inspireras av våra fototips.

5 magiska fotoplatser på Bornholm

När du planerar din resa till Bornholm, ta reda på vad du vill se och uppleva. Utforska gärna de mindre kända men minst lika fina platserna, där fotomöjligheterna också är stora. Vi har fått Mike att komma med ett urval åt dig som du kan använda som inspiration.

Broen till Arnager Hamn

Arnager är en liten och mysig fiskeby. Här kan du uppleva en härlig sandstrand, ett sillrökhus och norra Europas största träbro över havsvatten. Det är ett perfekt tillfälle att varva ner.

En lång träbro över havet under en blå himmel med lätta moln.
På Bornholm kan du uppleva Nordeuropas längsta träbro över havsvatten.

Utforska Hammeren

Utforska Bornholms norra område, Hammerknuden, även kallat Hammeren. Här kan du uppleva unika naturområden med vandringsleder och sevärdheterna Hammershus, Opalsøen och fyren Hammeren. Nära Hammershus hittar du det roliga och vackra klippblocket Kamelhovederne.

Præstebo stenbrott

Promenera förbi Præstebo stenbrott vid Paradisbakkerne. Det är ren balsam för själen.

Høl Strand i Listed

Om du vill simma på Bornholm, ta en promenad förbi Høl Strand i Listed. Det är en liten, intim strand, belägen i en vik.

Liten strand på Bornholm med klippor i förgrunden och hus mot havet.
En ö som Bornholm har många stränder och möjligheter att få sand mellan tårna och doppa kroppen.

Solnedgång och Sandvig

Om du är sugen på en fin kopp kaffe toppad med en vacker solnedgång är Sandvig något för dig. Här kan du njuta av hemlagad glass och lokal frukt i kaféet Sandvig Is Kalas.

Vem är fotografen?

Mike Grønbech-Dam är hobbyfotograf och vann tävlingen #bornholmmoment 2020. Om du vill se fler av hans vackra bilder kan du kika in på hans instagram @mike7gd.

Fotocollage hänger på väggen ovanför ett matbord.
Dekorera dina väggar med ett collage av semesterminnen som förstoring.

Förnya väggarna med dina bästa reseminnen

Behöver du förnyelse i ditt hem? Använd dina reseminnen från Bornholm för att skapa vackra förstoringar och väggbilder. Du kan välja ut några av dina vackraste resebilder och använda dem i ett fotocollage. Det är ett fantastiskt sätt att se tillbaka på din bästa semester. Du kan också samla alla stora och små reseupplevelser från ön i en fotobok exempelvis i en CEWE FOTOBOK Stor Panorama.

Designa en personlig resefotobok – då har du överblick på alla semesterminnen.

Välkomstförmån

Få 20% på CEWE FOTOBOK, förstoringar og fotokalender*
  • Unik välkomstförmån
  • Kreativa idéer och tips
  • Få ännu mer inspiration
* Du får värdekoderna när du har anmält dig till nyhetsbrevet. Koderna gäller för din första beställning av CEWE FOTOBOK och förstoringar. Genom att registrera dig godkänner du vår dataskyddspolicy, som du hittar längst ner på sidan. Du kan när som helst avregistrera dig via länken i nyhetsbrevet.
Tack så mycket :)
Bekräfta din prenumeration i e-posten vi har skickat till dig*

Av säkerhetsskäl får du inom kort ett bekräftelsemeddelande på e-post. Du aktiverar din registrering genom att klicka på länken i e-postmeddelandet.

Ursäkta!
Det uppstod tyvärr ett fel!

Det gick tyvärr inte att registrera dig för vårt nyhetsbrev, försök igen senare.