Kontakta kundservice:
08-525 031 90
Ett barn i röd flytväst sitter på ett uppblåsbart djur och badar i en sjö.

5 fototips för fantastiska sommarbilder

Sommaren är magisk. Få våra fototips för att fånga sommarens magiska stunder när du tar sommarbilder vid en vacker sjö eller från toppen av ett berg.

Vi kan nog alla snabbt komma överens om att sommaren är full av riktigt fina fotomöjligheter. Naturen är full av färger och det varma vädret frestar oss att vara ute dagen lång! Kom ihåg att ta bilder av sommarens små och stora ögonblick. Här får du flera fototips som du kan använda när du ska ut med kameran i sommar.

Ett barn äter glass ur en bägare vid ett träbord med vatten i bakgrunden.
Ta bilder utan att någon lägger märke till dig så får du väldigt naturliga sommarbilder. Foto: Ruben Soltvedt

Tips 1: Ta naturliga sommarbilder som fångar ögonblicket

För att få så levande reaktioner och bilder som möjligt, som verkligen fångar ögonblicket, kan du försöka fota när personen du vill fotografera inte är förberedd på det. Fånga ögonblicket när barnens fulla uppmärksamhet är på den goda glassen, när pappa blåser upp baddjuret eller när vännen slappar i solen. Uppställda bilder framför t.ex. en skulptur kan också bli bra, men ofta framkallar de naturliga sommarbilderna de bästa minnena och känslorna. Tänk på att respektera om någon inte vill bli fotograferad.

Framkalla bilderna med sommarens finaste ögonblick.

En flod slingrar sig genom ett grönt landskap med berg runt omkring.
Få fantastiska sommarbilder genom att utforska naturens mönster och former. Foto: Ruben Soltvedt

Tips 2: Titta efter former, linjer och mönster i naturen

Välordnade saker och mönster är estetiskt tilltalande och de öppnar upp för helt fantastiska motiv! Med en drönare kan du komma upp i luften, få ett helt nytt perspektiv och ta några spektakulära bilder av floder som virvlar sig genom landskapet – som i detta bildexempel. Träd på rad, perfekt målade linjer på vägen och trappor kan också bli utmärkta motiv som skildrar ordning. Du kan hitta symmetri och återkommande saker på många ställen och med en kreativ tillgång kan du få fantastiska sommarbilder av saker, mönster, figurer och linjer i naturen.

Använd dina sommarbilder som dekorativa väggbilder i ditt hem.

Ett barn med röda kläder badar i en sjö, på en uppblåsbar flamingo.
Om du är omgiven av storslagen natur kan du få några spännande bilder genom att använda kontrasterande färger. Foto: Ruben Soltvedt

Tips 3: Inkludera något som står i kontrast till bakgrunden

Storslagna landskap är vackra motiv och bör helt klart vara en del av dina sommarbilder. För att göra bilderna ännu mer spännande och helt unika kan du ta några landskapsbilder där du inkluderar någonting som står i kontrast till bakgrunden.

Tar du bilder med din mobil? Bli bättre på att ta mobilbilder och få många andra fototips.

Få fototips och inspiration direkt på e-post
Två barn med badbyxor vid en strand.
Kom ihåg att ta med kameran till stranden så att du inte missar den ultimata sommarbilden. Foto: Ruben Soltvedt

Tips 4: Roliga stunder i och vid vattnet kan bli härliga sommarbilder

För oss finns det inget som indikerar SOMMAR så mycket som vattenlek och bad! Kom ihåg att fånga glädjen under de varma sommardagarna vid havet, eller när ni kyler ner er i badbassängen i trädgården. Kom ihåg tips nr. 1: Testa att ta bilder när leken är i full gång och personerna inte vet att de blir fotade. Det finns även ett par andra saker du kan överväga när du fotar vid vattnet: Om du vill visa rörelsen i vattnet ska du använda en längre slutartid, t.ex. 1/200. Om du hellre vill frysa vattnet ska slutartiden vara kortare, t.ex. 1/800. Testa dig fram tills du får den perfekta sommarbilden.

Skicka ett vykort med din bästa sommarbild på.

En surfbräda ligger på gräset vid havet nära ett berg.
Berätta en historia med dina bilder och använd sommarbilderna i en fotobok. Foto: Ruben Soltvedt

Tips 5: Ta med ett objekt som berättar en historia

Har ni varit på en cykelsemester på ett fantastiskt ställe? Eller provat att surfa? Ta med ett objekt i din sommarbild. Objektet ger ofta ett sammanhang och påminner dig om det ställe du var på och berättar historien om vad du gjorde!

Glöm inte dina sommarbilder i din telefon eller kamera för evigt. Ge dem den plats som de är värda på en bildprodukt! Vad sägs om att göra en fotobok med alla de små och stora ögonblicken från denna sommar eller en akrylglastavla av din bästa bild, som andas av sommaren?

Påbörja din fotobok nu. Se hur du kan samla dina semesterminnen i en resefotobok.

Samla dina semesterbilder i en CEWE FOTOBOK

Samla alla fantastiska sommarbilder och skapa ett minne för livet som hela familjen kommer att älska

Välkomstförmån

Få 20% på CEWE FOTOBOK, förstoringar og fotokalender*
  • Unik välkomstförmån
  • Kreativa idéer och tips
  • Få ännu mer inspiration
* Du får värdekoderna när du har anmält dig till nyhetsbrevet. Koderna gäller för din första beställning av CEWE FOTOBOK och förstoringar. Genom att registrera dig godkänner du vår dataskyddspolicy, som du hittar längst ner på sidan. Du kan när som helst avregistrera dig via länken i nyhetsbrevet.
Tack så mycket :)
Bekräfta din prenumeration i e-posten vi har skickat till dig*

Av säkerhetsskäl får du inom kort ett bekräftelsemeddelande på e-post. Du aktiverar din registrering genom att klicka på länken i e-postmeddelandet.

Ursäkta!
Det uppstod tyvärr ett fel!

Det gick tyvärr inte att registrera dig för vårt nyhetsbrev, försök igen senare.