CEWE app CEWE FOTOBOK, fotopresenter och mer

Prenumerera på nyhetsbrevet och få 20% på CEWE FOTOBOK, förstoringar och kort och inbjudningar

Kontakta kundservice:
08-525 031 90
Barnkalender

Barnkalender

Gör en kalender till barnen

 • Välj mellan olika layouter och designmaller
 • 4 olika bordskalendrar
 • Liten och praktisk
från 219,00 kr *

Hur vill du beställa?

Produktinformation

Format:

 • 14 x 14 cm
 • 21 x 21 cm
 • 29,7 x 10 cm

Papperskvalitet

250 g/m² Standard digitaltryck

Gör en barnkalender med bilder till barnen

De flesta barn tycker precis som oss vuxna om att veta vad och när de ska göra något. Förbered barnen på deras åtaganden, både de roliga lekträffarna med vännerna och de inte lika roliga tandläkarbesöken, med en fotokalender till barnen. Dekorera kalendern med dina egna bilder och gör den överskådlig, snygg och rolig att titta på. Då blir nog barnen lite bättre på att hålla koll på sina aktiviteter.

Häng upp en fotokalender till barnen i barnrummet

Gör en fotokalender i det format och den storlek som passar dig. Ha i åtanke var den ska hängas upp så att den inte blir för stor eller för liten. Du kan till exempel göra en kalender för barn med kolumner så att varje barn får en egen kolumn. Inkludera eventuellt även en ”gemensam kolumn” där ni skriver in vad familjen ska göra tillsammans. Det kan exempelvis vara ett besök i simhallen på söndag förmiddag, moster Gretas födelsedag eller när det är skollov.

Gör en kalender för barn med utmaningar

Vissa barn har behov av mer förutsägbarhet och överskådlighet än andra barn. Det kan gälla både lek och annan samvaro med andra och i relation till uppgifter och aktiviteter. Du kan själv välja vilken startmånad din kalender för barn ska ha. Därmed kan du göra en fotokalender till barnen som följer skolåret, vilket kanske är enklare för ditt barn.

Barnkalender och familjekalender

Vid en viss tidpunkt blir barnen stora nog att använda familjekalendern, men fram tills dess är det smidigare för alla parter att barnen har sin egen barnkalender. Skillnaden är att en familjekalender är till för flera familjemedlemmar på en gång, medan barnkalendern kan göras särskilt till Emil eller Alice så att enbart hans eller hennes aktiviteter och åtaganden finns med. Då blir det mycket mer överskådligt för barnet eftersom det inte behöver förhålla sig till de andra familjemedlemmarnas åtaganden och aktiviteter utan enbart sina egna.

Vad ska du skriva i barnkalendern?

Barnkalendern kan användas för att skapa en överblick för ditt barn över vad han eller hon ska göra de olika dagarna. Du kan välja mellan många olika kalendrar, både för att hängas upp på väggen och till att ställa på skrivbordet. Båda väggkalendrar och bordskalendrar finns i flera olika format och storlekar.

Kom ihåg att välja en bra storlek, både till kalendern och till texten, så att det blir lätt för barnet att läsa. Gör det till en liten trevlig stund då du och barnet gör kalendern tillsammans, eller då ni pratar lite om vad som ska vara med i kalendern. Exempelvis kan ni ta med dessa saker:

 • Skollov och studiedagar. Visst är det bra att skriva upp åtaganden och aktiviteter, men de dagar när man inte har något planerat är också viktiga!
 • Sportaktiviteter: Deltar sin son i scouterna eller spelar handboll? Eller går dottern på ridning eller badminton? Oavsett vilken sport de deltar i kan du i kalendern skriva in vilka dagar det är träning, läger, möten osv.
 • Födelsedagar, både pappas, mammas, vännernas och kaninens.
 • Ska barnet till läkare, tandläkare eller liknande? Skriv in det i kalendern. Då vet barnet att just den dagen är det ingen idé att boka in lekträff med kompisarna.
 • Och det bästa tipset: Skriv även in barnets hushållssysslor i barnkalendern. Då kan ni för det första prata om ansvaret, om något kanske ska ändras på något sätt, och för det andra slipper ni framtida diskussioner och konflikter: Ni kan nämligen bara titta i kalendern och se vad ni skrivit.

En kalender för barn är också en bra idé till skilsmässobarn som bor hos både mamma och pappa. Då kan dagarna hos mamma till exempel vara gula och dagarna hos pappa vara ljusblå. Dessutom kan olika ansvar och åtaganden finnas i och med detta och då är även dessa bra att skriva in i kalendern.

En bonus med en barnkalender är att barnen även kan se vad de har att se fram emot, till exempel jul, födelsedagar, utflykt med klassen osv. De kan snabbt kasta ett öga i kalendern och räkna dagarna tills de ska resa eller till den stora dagen. Om ditt barn har behov av det kan ni på kvällen tillsammans titta i kalendern och prata om vad som ska hända imorgon. Sätt eventuellt ett kryss vid dagen som gått så att barnet vet var i kalendern ni befinner er.

Olika barn har olika behov. Beroende på hur gammalt ditt barn är kan ni markera årstider i barnkalendern och prata om vad man ska ha för kläder på sig, om man ska ha solkräm osv. Med färgpennor kan barnen rita illustrationer för olika evenemang och aktiviteter. Då blir även de mer tråkiga aktiviteterna, som hushållssysslor mer hanterbara och roliga. När tjänsten är avslutad kan barnet markera händelsen i grönt för att markera att jobbet har slutförts. Det ger både överblick och motivation.

Designa själv din barnkalender

I vårt fotoprogram kan du själv designa en barnkalender som passar just ditt barns behov. Gör till exempel en årskalender, spiralkalender eller veckokalender. Välj mellan olika storlekar och format och bestäm design. Anpassa och dekorera med dina egna bilder och lek med färger, ramar och annan clipart.

Lycka till!