Kontakta kundservice:
08-525 031 90

Därför är förstoringar de perfekta julklapparna

En förstoring med ditt eget personliga motiv sprider glädje hos mottagaren

Om du letar efter en gåva full av personlighet och specifikt utvald för den person som ska få presenten, läs vidare! En förstoring av din egen bild på, är en present som mottagaren kan njuta av varje dag när han eller hon ser den hänga på väggen. Dessutom är den superenkel att göra eftersom allt som krävs är en enda bild, så i teorin kan du beställa den på ett par minuter. Sist men inte minst finns våra förstoringar i alla prisnivåer, i massor av storlekar och på flera olika material.

I den här artikeln guidar vi dig till en personlig julklapp - precis som du vill ha den!

Vem ska få presenten?

Din partner och mor- och farföräldrarna är självklara mottagare av fina förstoringar. Mor- och farföräldrar älskar sina barnbarn och vill gärna visa upp dem - särskilt med en ny bild på väggen. Din partner är också ett bra val eftersom du känner till hans eller hennes stil, och förstoringar är ett fint sätt att minnas de bästa stunderna tillsammans. Du kan även ge bort förstoringar i present till dina bästa vänner och dina barn, i form av gemensamma minnen.

Är du redo att skapa en förstoring?

Vilket motiv ska du välja?

Det finns inga gränser för vilka motiv du kan använda. Här kommer några fina tips.

När du har bestämt vem eller vilka som ska få en bild i present kan du börja fundera på passande motiv. Här har vi samlat några tips och inspiration på bilder med barn som motiv.

Klassiska porträtt

En porträttbild är en klassiker som alla kan uppskatta. Den är en vacker skildring av en person och passar bra att visa upp i alla hem Den kan hänga för sig själv på en vägg, men kan också fungera riktigt bra som en del av en fotovägg. Du kan välja att förstora en bild på hela familjen eller på dina barn. Det är också en kärleksfull gåva som alla mor- och farföräldrar skulle älska att hänga upp på väggen.

Lekande barn

Barn som nyfiket utforskar världen omkring dem passar riktigt bra som fotomotiv. Passa på att fånga dem på bild när de inte vet att de blir fotograferade. Det blir jättefina motiv för stora format och det kommer att sprida glädje till hela familjen med personliga motiv på väggarna hemma. Det är vi övertygade om!

Det vanliga och spontana perspektivet ger inte alltid den bästa och mest intressanta bilden. När du ska välja motiv att förstora för din fotovägg är det en fin idé att välja bilder med annorlunda perspektiv som gör bilden mer intressant att titta på. Låt en bild hänga för sig själv, skapa en hel fotovägg med samma tema, eller kombinera med andra motiv.

Gå riktigt nära

När vi fotograferar människor brukar vi se till att man kan se hela ansiktet och en del av kroppen. Men du kan även skapa fina och söta förstoringar till din fotovägg genom att zooma in på en del av ansiktet för att se alla detaljer, t.ex. glimten i ögat. Häng upp en enstaka förstoring eller kombinera flera med samma tema till en snygg fotovägg.

En del av något större

Du behöver inte kunna se alla detaljer i ett ansikte för att få en fin förstoring. Du kan istället låta dina barn vara en liten del av ditt motiv - speciellt när du väljer extra stora format så att alla derar av bilden är väl synliga.

Fotokonst

En annan fin fotoidé är att ta bilder av dina barn framför eller i mitten av arkitektoniska motiv. Tänk på att beskära ditt motiv redan i kameran så att förstoringarna ser konstnärliga ut på dina väggar. De kommer att se riktigt fina ut i stort format i ditt hem.

Är du redo att skapa en förstoring?

Designtips! Använd text på din förstoring

Gör din förstoring extra personlig med egen text

Gemensamma reseminnen som en förstoring i julklapp

Få tips på motiv från gemensamma resor som passar perfekt som väggkonst

Arkitektur

Arkitektur kan vara många olika saker. Från en vacker gammal dörr till nya moderna byggnader och monument. Har du en speciell plats som betyder mycket för dig? Eller ett minne från en gemensam resa? Möjligheterna är oändliga - det gäller bara att hitta rätt minne och få det förvandlat till en vacker förstoring att ge bort i julklapp.

Stad

En bild på ett pulserande stadsliv kan också bli en riktigt fin julklapp. Det behöver inte vara en ikonisk bild från någon av världens största metropoler. Det kan vara från en mindre känd och unik plats. Titta igenom dina bilder och se om du inte kan hitta ett guldkorn som är värt att ge bort i present till någon du tycker om och som delar samma passion för platsen som du gör.

Natur

Vacker, hisnande natur är ett perfekt motiv för en förstoring som ska ges bort i present. Om det är den svenska skärgården, de norska fjällen, den brusande Nordsjön eller något helt annat är upp till dig. Oavsett motiv kommer det göra sig riktigt bra i stort format, där alla detaljer är synliga.

Ett riktigt bra julklappstips!

Är du redo att skapa en förstoring?

Vilket material ska du välja?

Det finns många olika material att välja mellan. Du behöver bara hitta din favorit

Mer julinspiration

Få massor av inspiration till personliga julklappar, inslagning och tips inför advent

Välkomstförmån

Prenumerera på nyhetsbrevet och få 20% på CEWE FOTOBOK, förstoringar och kort och inbjudningar
  • Unikt erbjudande för din första beställning av CEWE FOTOBOK, förstoringar och kort och inbjudningar
  • Kreativa idéer och inspiration
  • Fototips och spännande produktnyheter
  • Roliga fototävlingar
  • Passa på att använda erbjudandet till att skapa vackra och personliga presenter - snabbt och smidigt!
* Du får värdekoderna när du har anmält dig till nyhetsbrevet. Koderna gäller för din första beställning av CEWE FOTOBOK, förstoringar och kort och inbjudningar. Genom att registrera dig godkänner du vår dataskyddspolicy, som du hittar längst ner på sidan. Du kan när som helst avregistrera dig via länken i nyhetsbrevet.

Tack så mycket :)

Bekräfta din prenumeration i e-posten vi har skickat till dig*

Av säkerhetsskäl får du inom kort ett bekräftelsemeddelande på e-post. Du aktiverar din registrering genom att klicka på länken i e-postmeddelandet.

Ursäkta!

Det uppstod tyvärr ett fel!

Det gick tyvärr inte att registrera dig för vårt nyhetsbrev, försök igen senare.