Kontakta kundservice:
08-525 031 90
Boll av blå, lila och gula blommor som ser ut som en planet.

Experimentera med blommor och skapa kreativa blombilder

Vill du experimentera med de vackra blommorna och skapa lite olika blombilder? Vi ger dig inspiration för att starta din kreativitet så att du får några spännande och till och med konstnärliga bilder.

Blommor har en naturlig skönhet som alltid gör dem till fantastiska fotomotiv. Om du gillar att experimentera finns det förvånansvärt mycket du kan göra med blommorna för att få lite mer kreativa blombilder. Du kan doppa blommorna i färg, antända eller frysa in dem bara för att nämna några exempel. Nästan allt du gör ger en lockande blommig bild. Det är med andra ord bara fantasin som sätter gränserna! Här är fem tips för att komma igång med dina egna kreativa blomfoton.

Frys in blommorna och fotografera

Frysta blommor arrangerade på en rosa bakgrund.
Skapa kreativa blombilder med frusna blommor.

Lägg blommorna i en behållare med vatten och frys in dem. När blommorna är frysta, plocka upp dem och börja fotografera. Det ger en väldigt cool effekt, som är perfekt att experimentera med. Det ger dig säkert också några extra likes på Instagram. Använd ett stort isblock, flera små isbitar eller kanske båda?

Tips: När du är klar med dina blombilder kan blommorna fungera som bordsdekorationer. Lägg isblommorna i ett fat och se blommorna flyta ovanpå vattnet när isen har smält. Här på CEWE kan du även göra olika typer av bordsdekorationer som exempelvis placeringskort till dop eller konfirmationsfester med egen design, med dina egna personliga bilder på.

Dela på blommorna

En hel rosa lilja ligger bredvid en lilja som är delad.
När du delar på blomman och arrangerar den snyggt får du en spännande blombild.

De flesta har plockat blommor. Men har du försökt dela på en blomma? Försök försiktigt att ta isär stjälken, bladen och kronbladen. Lägg sedan delarna på ett bord som om du skulle montera ihop blomman igen och ta bilder uppifrån för att få bästa effekt. Placera gärna en "hel" version av blomman bredvid den dekonstruerade blomman. Med denna teknik får du spännande blombilder med ett grafiskt uttryck!

När du ändå ger dig ut i naturen och letar efter vackra blommor, passa på att ta några fina bilder. Läs om hur du får vackra vårbilder.

Ta blombilder mot en enhetlig bakgrund

En bukett blommor i gröna och lila färger på en svart bakgrund.
Förvandla dina blommor till konstverk genom att använda en svart bakgrund och blixt - och experimentera med att måla.

Om du tar bilder av blommor mot en enhetlig bakgrund, gärna svart, kommer alla detaljer i blomman verkligen till sin rätt. Här kan du experimentera med former och färger och få till några fascinerande konstverk med blomstermotiv. Testa att hälla lite färg över en bukett blommor medan du tar bilder. Använd gärna blixt så att allt blir skarpt.

Använd blombilderna som en vacker dekoration på väggarna i ditt hem eller kontor. Gör till exempel en stor förstoring i form av ett foto på canvas, som ger bilden ett konstnärligt utseende.

Skriv ett ord med blommorna

Love skrivet med rosa och lila blommor på en vit bakgrund.
Skriv med blommor! Låt barnen vara med och göra språkliga blombilder.

Varför inte arrangera blommorna på en fast yta så att de bildar ett ord? Det ser visuellt intressant ut och det är roligt att arrangera blombilden. Gör det till en kreativ och rolig aktivitet med dina barn. De kan hjälpa dig att hitta blommorna och hjälpa dig att lista ut vilket ord soms ka skrivas med blommorna.

Om du inte har tillräckligt med blommor för att bilda ett ord kan du sätta kameran på ett stativ så du hela tiden har samma vinkel. Ta flera bilder när du flyttar runt blommorna så att de bildar alla bokstäver i ordet. Slutligen kan du slå samman alla bilder för att bilda hela ordet, med hjälp av ett fotoredigeringsprogram. Du kan också ta bilder på några blommor och duplicera dem i programmet.

Tips: Vill du ha presentidéer? Testa att använda dina kreativa blombilder på en fotomugg eller kudde med foto. Vi har även Faber-Castell färgpennor som du kan ge bort i present till någon som också är kreativ. Varför inte använda blommorna för att stava namnet på den person som ska få din gåva?

Få förtrollande blombilder med daggdroppar

Närbild av en mörkgrå ros med daggdroppar på.
Ta förtrollande blombilder med daggdroppar och samla alla bilder i en fotobok.

Daggdroppar på blommor ser alltid bra ut. Men det kluriga med att fotografera blommor med dagg på är att blommorna ser som bäst ut så på morgonen innan de öppnar sig för solen. Vill du ha en vacker blombild med daggdroppar på utan att behöva gå upp tidigt så tar du helt enkelt en tom sprayflaska, fyller den med vatten och ger blomman en skvätt vatten innan du tar bilden. Tänk på att tvätta flaskan noga om det har varit diskmedel i. Det är ganska enkelt och du får några helt förtrollande bilder.

Tips: Samla alla dina blombilder i en fotobok. Då har du alltid lite grönska till hands när när det blir höst och färgerna börjar blekna ute. Testa exempelvis CEWE FOTOBOK Stor panorama där det finns plats för riktigt stora och vackra trädgårdsbilder.

Mycket nöje med att experimentera och göra kreativa blombilder!

Välkomstförmån

Prenumerera på nyhetsbrevet och få 20% på CEWE FOTOBOK, förstoringar och kort och inbjudningar
  • Unikt erbjudande för din första beställning av CEWE FOTOBOK, förstoringar och kort och inbjudningar
  • Kreativa idéer och inspiration
  • Fototips och spännande produktnyheter
  • Roliga fototävlingar
  • Passa på att använda erbjudandet till att skapa vackra och personliga presenter - snabbt och smidigt!
* Du får värdekoderna när du har anmält dig till nyhetsbrevet. Koderna gäller för din första beställning av CEWE FOTOBOK, förstoringar och kort och inbjudningar. Genom att registrera dig godkänner du vår dataskyddspolicy, som du hittar längst ner på sidan. Du kan när som helst avregistrera dig via länken i nyhetsbrevet.

Tack så mycket :)

Bekräfta din prenumeration i e-posten vi har skickat till dig*

Av säkerhetsskäl får du inom kort ett bekräftelsemeddelande på e-post. Du aktiverar din registrering genom att klicka på länken i e-postmeddelandet.

Ursäkta!

Det uppstod tyvärr ett fel!

Det gick tyvärr inte att registrera dig för vårt nyhetsbrev, försök igen senare.