Prenumerera på nyhetsbrevet och få 20% på CEWE FOTOBOK, förstoringar och kort och inbjudningar

Kontakta kundservice:
08-525 031 90
Läser in...

Gör själv vackra Save the Date kort

Glöm inte festen! Skicka ut personliga Save the Date kort till vänner och familj

Ska du snart ha stor fest är det kanske en bra idé att använda dig av de smarta Save the Date korten. Det är ett kort som du skickar ut till familj och vänner där du informerar om att du ska ha fest och att de ska sätta ett stort kryss i kalendern.

Save the Date kort har blivit särskilt populära att använda vid bröllop. De har börjat bli en del av hela bröllopspaketet där det är riktigt mycket som ska göras extra speciellt. Först och främst ska ni hitta ett datum, och när det är på plats kan ni gå igång med att göra Save the Date kort till ert bröllop. Ju tidigare desto bättre, både för er egen skull och för era gäster.

Save the Date kort DIY

Här hos CEWE kan du både göra Save the Date kort DIY och göra själva inbjudningarna, placeringskort och menyer och tackkort, alla med dina egna fina bilder på. Ladda ner vårt populära fotoprogram och välj mellan otaliga mallar eller gör Save the Date korten helt själv med hjälp av riktigt många funktioner i vårt program. Du kan skräddarsy dina kort och inbjudningar och välja mellan olika stilarter, färger Cliparts och annat pynt. Så välj och gör dina Save the Date kort DIY med omsorg, så du kan använda designen igen i dina andra fotoprodukter till din fest.

Om du tycker om att allt passar ihop och att din fest genomförs till fingerspetsarna, gör du själva inbjudningarna samt de andra korten med samma mall eller i samma stil som dina Save the Date kort. Det är genomtänkt och elegant!

Ett par tips till dina Save the Date kort

Det är ett par saker du ska komma ihåg när du gör dina Save the Date kort till bröllop eller andra glada händelser:

  • Gör dina kort i god tid. Då har du för det första tid till att se på alla de många designmöjligheterna som vi erbjuder, och du kan prova dig fram med olika designer tills du hittar den helt rätta.

  • Skicka ut dina Save the Date kort i god tid. Meningen är ju att mottagaren ska ha besked om datumet för bröllopet, så det kan reserveras, även om de skulle få andra inbjudningar. Om du har fest i högsäsongen är det särskilt viktigt att vara ute i god tid. Högsäsong för att ha bröllop är maj och augusti, och det är vanligast att skicka ut bröllopsinbjudningar 2-3 månader innan. Men har du skickat bröllopets Save the Date kort, kan du göra som Emma Gad rekommenderar och vänta med att skicka inbjudningarna till ca 6 veckor innan. För konfirmationer är det högsäsong i april och maj, och även här bör du skicka ut konfirmationsinbjudningar ca 2-3 månader innan, medan 6 veckor innan kan gå om du har skickat Save the Date kort. Dop finns det ingen hög- eller lågsäsong för. Det är som tur är alltid härligt och lämpligt att få barn, så skicka bara ut dina dopinbjudningar 6 veckor innan om du har skickat Save the Date kort.

  • Välj våra vackra kort med 10 st. per förpackning inklusive kuvert eller gör ditt Save the Date kort lite ovanligt och gör det som ett vykort. Skicka ett vykort som du själv har designat och med din egen bild tryckt på och få det skickat direkt till mottagaren. Enklare blir det inte att skicka dina Save the Date kort!

När du har skickat dina kort är det dags att göra själva inbjudningarna. Kort med foto kan du självklart också göra här hos CEWE i samma design.

Save the Date kort text

Hur ska texten vara i Save the Date korten? Jo, det är ganska enkelt: Det ska stå så lite som möjligt förutom datumet! Du kan till exempel skriva:

Kära Peter och Susanne

Sätt kryss i kalendern 7 maj 2022 där vi bjuder in till bröllop. Ytterligare information kommer senare.

Vänliga hälsningar Sören och Johanna

Eller:

Save the Date 4 september 2022, då vår dotter ska döpas.

Var festen ska vara och vem som är inbjuden osv., skriver du i själva inbjudan som skickas ut senare.

När använder man Save the Date kort?

Save the Date kort används mest vid bröllop, men även vid andra stora fester kan du använda det smarta kortet. Och det behöver inte bara vara för att reservera datumet till konfirmationsfesten eller liknande. Ska du ha en stor fest, till exempel bjuda in till rund födelsedag, är det perfekt att få familj och vänner att reservera datumet genom att skicka ett Save the Date kort till dem.

När ska man skicka sina Save the Date kort?

Det ska du göra i rätt god tid, och ofta minst 6 månader innan det glada evenemanget. Därmed kan du vara rätt säker på att datumet är reserverat till just din fest. De flesta av oss har många saker att ta hand om med arbete, barn och fritid, och vill gärna planera tiden så mycket som möjligt. Så ett Save the Date kort kan nästan inte skickas för tidigt.

Använd dina bilder från festen

Om du gärna vill spara dina härliga minnen från en fantastisk fest, kan du göra en fotobok med alla de fina bilderna. Ta fram den då och då och återupplev festen och stämningen en gång till.

Se också de många möjligheterna för att göra en vacker fotocanvas, läckra fotoposters eller andra väggbilder med de bästa bilderna från en härlig dag.