Kontakta kundservice:
08-525 031 90

Så här slår du in julklapparna extra fint

Så här slår du in julklapparna extra fint

Gör din paketinslagning av julklapparna extra personlig med den här smarta vikmetoden och dekorera presenten med ett hemmagjort "till/från"-kort.

En väl genomtänkt julklapp är värd det lilla extra, så varför inte lägga lite extra möda på paketinslagningen av årets julklappar och på till/frånkorten? Här får du våra bästa tips på hur du kan göra din present extra vacker redan innan den packas upp! Med en smart vikmetod för julpappret kan du skapa "fickor" där du kan placera dekorationer och kort. Läs vidare för att se hur du kan göra det själv.

Det här behöver du för din paketinslagning:

 • Presentpapper
 • Sax
 • Genomskinlig tejp
 • Sidenband
 • Till/från kort (bildremsa)
 • Övriga dekorationer
 • Och naturligtvis det viktigaste: en personlig gåva

Så slår du in din julklapp

Kolla in det korta filmklippet nedan för att se hur du kan slå in din julklapp på ett snyggt sätt. Vi har skapat ett hemmagjort till/från-kort på en CEWE Fotostation.

Slå in din julklapp: steg för steg

Här kommer förklaringen även i text, för dig som hellre föredrar det, naturligtvis med illustrerande bilder.

Klipp ut pappret

Att mäta pappret i förväg är nyckeln till att få den här paketinslagningen att fungera. Se till att pappret täcker ungefär ¾ av den gåva du slår in på höjden, att pappret täcker helt och hållet på båda sidor och att det återstående pappret täcker botten av gåvan.

Vik ner från toppen

Placera presenten på pappret så att det finns papper kvar i botten till ungefär halva presentens höjd. Vik ner pappret frpn toppen och tejpa fast det. Det är viktigt att tejpa noga i alla steg så att vecken håller sig fina.

Vik in från sidorna

Pressa sedan in pappret mot sidorna så att du får en 45 graders vinkel på pappret. Vik det översta pappret över presenten och tejpa fast det i det nedre hörnet. Gör detta på båda sidor. Se till att pappret ligger mot varandra helt i vecken, så att vecken inte blir sneda.

Vik in nästa steg

Nu måste du vika in de återstående pappersbitarna. Se till att pappret ligger tätt ihop i vecken, lägg pappret över presenten och tejpa fast. Upprepa på andra sidan. Du kan välja att vika in den övre delen så att den slutar vid mitten av presenten. Tejpa ungefär där du vill ha silkesbandet runt presenten.

Förslut i botten

Omslut gåvan i botten genom att vika in kortsidorna och sedan vika ner pappret från långsidorna. Tejpa igen.

Dekorera gåvan

Nu är presenten inslagen och redo att dekoreras. Vi har dekorerat vår paketinslagning med ett hemmagjort till/från-kort som vi har designat i en CEWE Fotostation. På fotostationen hittar du många fina och söta julmallar som du kan använda som lappar på julklapparna. Testa exempelvis de bildremsor som vi har gjort. Du kan också beställa bildremsor i appen, online eller i vårt designprogram. Vi har lagt till en text som talar om vem gåvan är till och från. Slutligen dekorerade vi med röda juldekorationer och röda sidenband.

Tips: Om du vill göra presenten extra fin kan du använda dubbelhäftande tejp, lim eller fotoklistermärken så att tejpen inte syns på utsidan.

Julklappen är fint inslagen och redo att läggas under julgranen.

Vi vill gärna se hur du slår in dina julklappar på ett fint sätt. Kanske använder du vårt tips för paketinslagning eller så kanske du har en annan kreativ inslagning? Dela gärna med oss på Instagram - tagga @cewe.se.

Personliga julklappar som du kan slå in på ett fint sätt

Se de populäraste julklapparna från CEWE. Personliga gåvor är de bästa julklapparna!

Mer jul-kreativitet

Släpp loss din kreativitet med ett gör-det-själv-projekt och skapa dina egna juldekorationer.

Välkomstförmån

Prenumerera på nyhetsbrevet och få 20% på din första order
 • Kreativa idéer och inspiration
 • Fototips och spännande produktnyheter
 • Roliga fototävlingar
 • Passa på att använda erbjudandet till att skapa vackra och personliga presenter - snabbt och smidigt!
* Du får värdekoden när du har anmält dig till nyhetsbrevet. Koden gäller på hela din första beställning av fotoprodukter. Genom att registrera dig godkänner du vår dataskyddspolicy, som du hittar längst ner på sidan. Du kan när som helst avregistrera dig via länken i nyhetsbrevet.

Tack så mycket :)

Bekräfta din prenumeration i e-posten vi har skickat till dig*

Av säkerhetsskäl får du inom kort ett bekräftelsemeddelande på e-post. Du aktiverar din registrering genom att klicka på länken i e-postmeddelandet.

Ursäkta!

Det uppstod tyvärr ett fel!

Det gick tyvärr inte att registrera dig för vårt nyhetsbrev, försök igen senare.