Kontakta kundservice:
08-525 031 90

Scen med tre karaktärer från superhjältefilmer.

Lekfull fotografering för vuxna och barn

Väck dina gamla karaktärer till liv eller använd barnens leksaker i en kreativ fotoaktivitet. Få idéer på hur du kan arrangera olika scener och skapa fantastiska bilder.

Kanske har du några gamla leksaker eller figurer liggande på vinden? Eller är du förälder till barn som har sina leksaker utspridda över nästan hela hemmet? Leksaker är inte bara fina motiv för fotografering – du kan också öva på ljussättning och komposition av dina bilder. Inte minst är det otroligt roligt att arrangera och fotografera figurerna! Bjud in dina barn att bygga upp en hel scen i LEGO eller ett coolt porträtt av en actionfigur. Läs mer här och få inspiration på hur du kan närma dig leksaksfotografering.

Berätta en historia med figurerna

Små figurer på trägolv i ljuset från en öppen dörr.
Skapa scener med olika karaktärer och ta bilder av berättelsen som du kan använda i en fotobok.

Gör din egen saga och väck leksakerna till liv! Leta upp massor av olika leksaker och skapa olika scener med dem för att fotografera historien. Låtsas att leksaken flyr, utforskar, bakar i köket, tar för sig i kylen... Bara din fantasi sätter gränserna!

Tips: Om din fantasi tar fart kan du få ihop en hel historia som du kan använda för att skapa din egen fotobok. Barnen kommer älska att läsa en bok med bilder på en berättelse som de själva har hjälpt till att göra. Testa våra CEWE FOTOBÖCKER Liten och Mini, som passar perfekt i små händer och i ryggsäcken när du ska ut på resa.

Bygg en spännande scen med LEGO

LEGO figur med ett verktyg i handen och en blå sten sett inifrån marken.
Använd LEGO-figurer som motiv i din bild.

Vi känner alla till LEGO som den ultimata underhållningen för både unga och gamla, och som en evig källa till kreativitet. Skapa en spännande scen eller berättelse i LEGO, eller så kanske du kan återskapa ett välkänt ögonblick från en film som du sedan kan fotografera? Det är möjligt att bygga nästan vad som helst i LEGO, så det är bara att ge din kreativitet fria händer och börja bygga. Du behöver inte mer än en eller två karaktärer för att skapa en fascinerande scen, sedan kan du lätt lägga till utefter hur många detaljer du vill ha i bilden.

Gör ditt eget pussel och använd en av de vackra bilderna med LEGO som motiv i spelet. Det kommer definitivt att få dina barn att vilja lägga pusslet, och du kommer säkert att tycka det är kul att vara med.

Skapa äventyrliga bilder med miniatyrfigurer

Miniatyrfigurer har spänt rep runt en lysande sfär som liknar månen.
Ett fototips är att använda miniatyrbilder tillsammans med föremål i vanlig storlek som motiv.

Många har tågset liggandes från barndomen, och många har det fortfarande som hobby. Till dessa tågsätt finns ofta miniatyrfigurer av människor som gör olika saker inom alla möjliga teman. De små figurerna är perfekta för att skapa detaljerade scener som du kan fotografera från olika vinklar. En särskilt rolig idé är att låta arbetande figurer arbeta med vanliga saker av vanlig storlek som en ost eller som på bilden här. Släpp lös fantasin och få fantastiska bilder!

Tips: En äventyrlig bild med många små figurer kommer att passa perfekt som en stor väggbild i barnrummet. Med en spännande bild på väggen har barnet något att inspireras av när hen sitter och ritar eller leker med LEGO.

Ta med dina leksaker ut i naturen

En dinosaurie-figur står på marken med berg i bakgrunden.
Varför inte ta bilder på leksakerna ute i trädgården eller i skogen?

Om vädret är bra kan du ta ut leksaker för att skapa "realistiska" scener. Välj några lite större figurer, till exempel en dinosaurie, och ta med dem ut i skogen eller trädgården så att du kan fotografera dem mot riktiga bakgrunder. Var uppmärksam på att växter och andra föremål inte sticker ut ovanför figuren – då försvinner lite av illusionen. Om du har några miniatyrträd, ta med dem ut också. De är bra att använda tillsammans med en detaljerad figur.

Behöver du presentidéer till barnen? Använd leksaksbilden på en t-shirt med egen bild eller en fotokudde.

Använd actionfigurer för att ta porträttbilder

Tre karaktärer från Star Wars-filmerna står framför en orange bakgrund.
Använd actionfigurer när du fotograferar och bli bättre på att ställa in ljus och komposition.

Många barn har fullständig koll på alla olika superhjältar. Tillsammans kan ni skapa er egen superhjältescen med actionfigurer. Använd barnens figurer för att ta ett fint porträtt. För att få en snygg filmisk scen kan du testa att experimentera med olika LED-ljus för att skapa bra dramatik i bilden. Prova till exempel olika färger på olika lampor. En datorskärm med en passande bild på kan fungera som en bra bakgrund och få bilden att se lite mer professionell ut.

Tips: Skapa en drickflaska till barnen med den bästa superhjältebilden. Då har barnet alltid ett minne av en rolig dag med sig i skolan eller på resa. Om barnet har en smartphone blir bilden även snygg på ett skal med bild.

Mycket nöje med att bygga vackra scener och ta coola bilder!

Välkomstförmån

Prenumerera på nyhetsbrevet och få 20% på din första order
  • Kreativa idéer och inspiration
  • Fototips och spännande produktnyheter
  • Roliga fototävlingar
  • Passa på att använda erbjudandet till att skapa vackra och personliga presenter - snabbt och smidigt!
* Du får värdekoden när du har anmält dig till nyhetsbrevet. Koden gäller på hela din första beställning av fotoprodukter. Genom att registrera dig godkänner du vår dataskyddspolicy, som du hittar längst ner på sidan. Du kan när som helst avregistrera dig via länken i nyhetsbrevet.

Tack så mycket :)

Bekräfta din prenumeration i e-posten vi har skickat till dig*

Av säkerhetsskäl får du inom kort ett bekräftelsemeddelande på e-post. Du aktiverar din registrering genom att klicka på länken i e-postmeddelandet.

Ursäkta!

Det uppstod tyvärr ett fel!

Det gick tyvärr inte att registrera dig för vårt nyhetsbrev, försök igen senare.