Kontakta kundservice:
08-525 031 90

Fototips: Så tar du porträttbilder som ett proffs

Även om du inte har anlitat en professionell fotograf för att ta bilder av den glada och stolta tonåringen på festen, kan du enkelt ta några superfina porträtt själv. Du får utan tvekan de bästa bilderna med en bra kamera, men med det sagt har många nya telefoner idag en superfin kamera integrerad och med den kan du enkelt ta fina porträttbilder.

Tips 1: Lugn bakgrund

Innan du börjar fotografera, överväg vilken miljö du fotograferar personen i. Genom att hitta en lugn bakgrund utan många störande element kommer personen mer i fokus och fångar ögonen (istället för till exempel bilarna på parkeringsplatsen eller lekplatsen i bakgrunden). En bra idé är också att leta upp olika bakgrunder och ta några testbilder i förväg så att du kan se om det fungerar eller inte.

Tips 2: Naturligt ljus

Naturligt ljus gör underverk för dina foton. Så om du har möjlighet att gå ut utomhus och ta bilderna bör du prova det. Ljuset kan vara din bästa vän om du är lite smart. Arbeta medvetet med ljuset och ta bilder i både motljus, sidoljus och direktljus, så kan du alltid välja ut de bästa bilderna efteråt.

Tips 3: Torka av objektivet

Det låter enkelt, och det är det också, men dina bilder blir bara skarpa om objektivet är helt rent.

Tips 4: Det naturliga leendet

Något av det svåraste är att fånga ett naturligt leende. Ett sätt att undvika det stela leendet är att inte säga "leee" när du börjar ta bilderna. De mest intressanta porträttbilderna har inte nödvändigtvis stora Colgate-leenden. Kom också ihåg att personen inte nödvändigtvis behöver titta direkt in i kameran.

Tips 5: Tag en serie med bilder

För att undvika stängda ögon kan det vara bra att ta många bilder efter varandra. På vissa moderna telefoner kan du bara hålla ned avtryckaren. Då tar du automatiskt bilder tills du släpper avtryckaren igen. Därefter, när du tittar igenom bilderna, kan du välja ut den bästa bilden eller bilderna i serien.

Så använder du de fina bilderna

När du har tagit bilderna ska de självklart visas upp. Få inspiration på hur du kan använda de många fina porträttbilderna här

Välkomstförmån

Få 20% på CEWE FOTOBOK, förstoringar og fotokalender*
  • Unik välkomstförmån
  • Kreativa idéer och tips
  • Få ännu mer inspiration
* Du får värdekoderna när du har anmält dig till nyhetsbrevet. Koderna gäller för din första beställning av CEWE FOTOBOK och förstoringar. Genom att registrera dig godkänner du vår dataskyddspolicy, som du hittar längst ner på sidan. Du kan när som helst avregistrera dig via länken i nyhetsbrevet.
Tack så mycket :)
Bekräfta din prenumeration i e-posten vi har skickat till dig*

Av säkerhetsskäl får du inom kort ett bekräftelsemeddelande på e-post. Du aktiverar din registrering genom att klicka på länken i e-postmeddelandet.

Ursäkta!
Det uppstod tyvärr ett fel!

Det gick tyvärr inte att registrera dig för vårt nyhetsbrev, försök igen senare.