Kontakta kundservice:
08-525 031 90

CEWE FOTOBOK

7 tips för din festbok

Använd våra tips för att skapa en vacker minnesbok för festen

Efter en stor fest har du säkert en massa härliga bilder fulla med glädje.

Här är våra bästa tips på hur du kan använda alla festbilder i en fotobok. Oavsett om det gäller bröllop, konfirmation, dop eller födelsedag.

Tips 1: Använd vårt fotoprogram

I vårt fotoprogram kan du en detaljstudera din design

Skapa din bok i vårt fotoprogram

När du ska komma igång med din festbok rekommenderar vi att du skapar den i vårt nedladdningsbara fotoprogram. På en stor skärm blir det mycket lättare att se alla detaljer i boken och du får tillgång till fler designmöjligheter.

Ladda ner vårt fotoprogram

Tips 2: Stora fester, stora fotoböcker

Självklart ska festboken presenteras på allra finaste sätt i en stor fotobok

Omslag i skinn eller canvas

Dina festbild är värd ett extra vackert omslag - och det får du om du väljer skinn eller canvas. Dessa exklusiva omslag finns med snygg effektlack och i flera färger för CEWE FOTOBOK i formaten XL och XXL. Dessa exklusiva omslag beställs i vårt fotoprogram, som du enkelt kan installera på din dator.

Läs mer

Ett etui med bild på

Du kan enkelt designa ett personligt etui som du kan förvara din fotobok i och som skyddar hörn och ytor. Det personliga etuiet finns tillgängligt för CEWE FOTOBOK XL och beställs i vårt fotoprogram, som enkelt kan laddas ner till din dator.

Läs mer

Tips 3: Välj fotopapper

Om du väljer fotopapper får du större designfrihet

Fotopapper

Du kan välja mellan digitaltryck och fotopapper när du skapar din CEWE FOTOBOK - och oavsett om du väljer det ena eller det andra, hittar du blanka och matta varianter.

Den stora skillnaden mellan digitaltryck och fotopapper är inbindningen. Om du väljer fotopapper är sidorna tjockare och det försvinner inget av bilderna i mitten av bokens uppslag. Du kan därför placera bilder över hela uppslag och få en snyggare design.

Tips 4: Lägg till effektlack på ditt omslag

Skapa en imponerande effekt med guld- eller silvertryck som både syns och känns

Tips 5: Variera dina uppslag

Skapa några sidlayouter med en bild och andra med flera bilder

En spännande struktur

Alla fina festbilder är värda att visas upp i en snygg fotobok med personlig design.

Ge de bästa bilderna extra mycket utrymme och låt några bilder täcka hela upplsag. Variera sedan med en eller flera bilder per sida. Du kan också använda våra färdiga sidlayouter så att du inte behöver placera bildrutorna själv. Att variera utseendet genom hela boken gör den mer spännande.

Tips 6: Ta en paus

Att ta en paus från sitt fotoboksprojekt går givetvis bra

Pausa gärna då och då, och fortsätt senare när du har rätt flow. Om du skapar din festbok i vårt fotoprogram kan du spara den lokalt på din dator. När du är redo att fortsätta med din fotoboksdesign, öppnar du bara filen och fortsätter att arbeta.

Tänk även på att ha en deadline för när boken ska vara klar, så att projektet inte bara blir liggande. Speciellt om du ska ge bort den i present.

Tips 7: Det är aldrig för sent

Har du dina bilder liggandes på mobilen, i molnet eller på minneskortet?

Även om det har gått flera år sedan du hade din fest är det inte för sent att skapa en festbok. Leta upp bilderna och sätt dig vid datorn eller mobilen. Vi är säkra på att du kommer att bli väldigt nöjd med din bok.

Bonustips: Ge bort boken i present

Nu är du redo!

Här kan du börja skapa din fotobok