Kontakta kundservice:
08-525 031 90
En skog med höstfärger och solljus som lyser mellan träden.

Fototips

Så tar du härliga höstbilder

Hösten har en väldigt speciell atmosfär som kan skapa riktigt vackra bilder. Här får du 5 fototips för att ta ännu bättre höstbilder, så att du blir redo att ta med din partner, dina barn eller din hund i ena handen och din kamera i den andra, för att fånga den färgglada årstiden i bilder.

De vackra höstdagarna väntar runt hörnet. Dagarna blir svalare och det är dags att plocka fram de varma tröjorna från garderoben. Om du saknar sol, sommar och värme, kan du trösta dig med att hösten är helt fantastisk när det gäller fotografering.

Höstbilder är ofta väldigt färgstarka och har en väldigt speciell känsla, som du självklart måste gå ut och fånga med din kamera. Ta på dig jackan och ta med kameran eller mobiltelefonen och ge dig ut i den vackra hösten. I den här artikeln ger vi dig 5 fototips för att ta ännu bättre höstbilder.

1. Ta höstbilder på färgglada löv

Gula och röda löv ligger ovanpå varandra.
Ta bilder på de färgglada höstlöven när de fortfarande sitter på trädet, och sedan när de täcker marken.

Övergången från den ljusa, gröna sommaren till höstens gula, orange, bruna och röda miljö är riktigt vacker. Ta bilder på höstlöven innan de försvinner - både på de som fortfarande sitter kvar på träden och på de som har fallit till marken. Prova gärna att ta höstbilder tidigt på morgonen eller tidig kväll, för bästa ljus. När solen står lägre på himlen ger den ett mjukare ljus och kan därför förstärka alla vackra färger. Testa, och se vilken skillnad det gör för dina foton.

Är du stolt över dina höstbilder? Visa upp dem i en CEWE FOTOBOK!

2. Den magiska höstsolen

Starkt solljus lyser upp ett landskap av klippor täckta av skog, på hösten.
Kolla väderprognosen om du vill få magiska höstbilder av soluppgångar och solnedgångar.

Att ta höstbilder av vackra soluppgångar och solnedgångar kan kräva lite tålamod. Var noga med att kolla väderprognosen i förväg så att du ökar chanserna för vackra bilder.

Tänk på att när solen går upp och ner, ändras ljusnivån snabbare än den gör under dagen. Om du är nära vatten, försök att ta bilder av solens reflektion i vattnet. Solens strålar ger ett vackert ljus över vattnet, och sprider ut sig ju närmare det kommer dig. Denna effekt kan ge några imponerande bilder av höstens soluppgångar och solnedgångar.

Färgglada höstbilder kan skapa en mysig känsla i hemmet. Vad sägs om att göra ett par förstoringar till väggen av dina nya bilder av den magiska höstsolen?

3. Höstbilder på barnen som leker

Ett leende barn med vit blus och mörkt hår kastar upp höstlöv i luften.
Låt barnen hjälpa till att skapa livfulla höstbilder.

Ta på er varma och bekväma kläder och gå på en promenad tillsammans och upplev den fina hösten! Höstporträtt blir verkligen vackra motiv - särskilt bilder på barn som leker bland de mångfärgade höstlöven. De små kanske inte alltid vill stå stilla framför kameran, så passa istället på att ta höstbilder medan de leker. När de är upptagna med att ha roligt kan du fånga flera magiska stunder med kameran.

Läs om hur du tar skarpa mobilbilder

4. Höstbilder på din fyrbenta bästa vän

En svart hund har sina framtassar på en pumpa som ligger längs med en stig täckt av höstfärgade löv.
När du går ut med din hund kan du passa på att ta fina höstbilder på din fyrbenta vän.

När du och din hund går ut i det härliga höstvädret är det ett perfekt tillfälle att ta höstbilder på din fyrbenta vän. Utomhus kan du exempelvis ta bilder som fångar ditt husdjurs personlighet när de springer genom en massa löv.

Ge din hund chansen att springa runt och ha din kamera redo - du vet aldrig när möjligheterna för riktigt bra bilder dyker upp.

Samla dina bilder i en fotobok eller en fotokalender med ditt husdjur som huvudperson

5. Ta ett steg tillbaka

Skog, berg och en himmel med moln reflekteras i en sjö.
Skapa fina linjer i din höstbild genom att ta några steg bort från motivet.

Ta några steg tillbaka för att se till att du får med hela motivet - från bladen på marken till de färgglada trädkronorna. Hitta linjer i landskapet som kan guida betraktaren. Lek med linjer i form av bäckar, träd, kullar, vägar, byggnader och broar. De kan alla hjälpa till att skapa fina linjer i din höstbild.

Nu har du några bra uppslag till att utforska hösten i bilder. När du har tagit en massa fina höstbilder kan du samla dem i en CEWE FOTOBOK.

Hitta många fler fototips här!

Välkomstförmån

Prenumerera på nyhetsbrevet och få 20% på CEWE FOTOBOK, förstoringar och kort och inbjudningar
  • Unikt erbjudande för din första beställning av CEWE FOTOBOK, förstoringar och kort och inbjudningar
  • Kreativa idéer och inspiration
  • Fototips och spännande produktnyheter
  • Roliga fototävlingar
  • Passa på att använda erbjudandet till att skapa vackra och personliga presenter - snabbt och smidigt!
* Du får värdekoderna när du har anmält dig till nyhetsbrevet. Koderna gäller för din första beställning av CEWE FOTOBOK, förstoringar och kort och inbjudningar. Genom att registrera dig godkänner du vår dataskyddspolicy, som du hittar längst ner på sidan. Du kan när som helst avregistrera dig via länken i nyhetsbrevet.

Tack så mycket :)

Bekräfta din prenumeration i e-posten vi har skickat till dig*

Av säkerhetsskäl får du inom kort ett bekräftelsemeddelande på e-post. Du aktiverar din registrering genom att klicka på länken i e-postmeddelandet.

Ursäkta!

Det uppstod tyvärr ett fel!

Det gick tyvärr inte att registrera dig för vårt nyhetsbrev, försök igen senare.