En hälsning från hemmakontoret – Tidsfördriv till dig som är hemma!

Vår sociala media-manager i Norge, Monika, jobbar som så många andra hemifrån just nu. Här ger hon inspiration till vad du kan få tiden att gå med.

Det är väldigt konstiga tider. Det kan vi alla vara överens om. Som så många andra har jag (Monika, Social Media Manager för CEWE Japan Photo) hemmakontor. Och när jag är färdig med jobbet så är jag redan hemma. Det blir mycket hemma nu. Att det kan bli lite tråkigt är nog inte det största problemet just nu, men ändå har jag lust att ge dig några tips på vad man kan hitta på där hemma.

Och ja, eftersom jag jobbar på CEWE Japan Photo kommer tipsen huvudsakligen vara i kategorin ”foto och bilder” och inte topp 10 serier på Netflix (även om jag har några bra förslag där också). Men foto och bildminnen är ju något av det roligaste man kan hålla på med, eller hur?

Ta en titt på gamla bilder

Jag tog mig en liten tur i förrådet, och där hittade jag min gamla dator från gymnasiet (dvs en dator från 2005 i mitt tillfälle). Jag tog den med mig och höll tummarna att det gamla skrotet skulle starta – och det gjorde den!

I mappen ”bilder” hittade jag massor av fina bilder. Vissa fick mig att skratta så högt att min sambo tittade på mig som om jag hade blivit tokig. Andra bilder blev jag lite generad av.

Men det var riktigt roligt att titta tillbaka på alla ögonblicken, och det kan verkligen rekommenderas om du har lust att fördriva 2-3 timmar! Jag letade också fram en scrapbook som jag fick av en vän på min 20-årsdag. Här hade hon samlat bilder från hela vår vänskap. När jag bläddrade igenom denna skickades jag rakt tillbaka till tonåren, och blev påmind om allt det roliga vi höll på med och hur mycket den stackars kameran fick arbeta.

Ja, vi anmälde oss till Idol. Nej, vi vann inte.
Du skulle bara veta vad som finns på nästa sida.

Jag kände mig också lite skyldig över att jag aldrig har gett henne något liknande tillbaka. Men nu har jag ju tillräckligt med tid över på kvällarna. Så nu ska jag sätta i gång med att sortera dessa härliga bilder, och så ska jag göra en fotobok till henne – proppfull med bilder som gör henne mest glad och lite generad (om du läser detta Tina, så är det självklart inte dig jag menar, hehe).

Har du också en vän som förtjänar ett roligt minne från en svunnen tid? Det kan du till exempel fixa med en fotobok.

Psst: Du kan välja en alternativ leveransadress så att den skickas direkt hem till vännen!

Hitta fotomotiv i hemmet

Köksredskap, växter, frukosten och husdjuret. Det finns massor av fotomotiv i hemmet! Jag har till exempel utsatt husets orkidé, havregröten och sambon för fotografering.

Greetings from hemmakontoret. Här representerat av Pål (min sambo).

I går kväll fick jag verkligen en energi-kick och kom på att jag ville prova att göra karamellpopcorn. Och det blev det banne mig en liten photo-shoot av också.

Kolla in denna bruden göra karamell som en professionell.
I give you Karamellpopcorn! Kom ihåg att föreviga alla de små vardagsögonblicken. Jag ska i alla fall för alltid komma ihåg att jag fick till detta!

Och om du har en systemkamera (kamera med utbytbart objektiv) så är detta dessutom en fin anledning att prova sig fram lite, och lära känna de olika kamerainställningarna. Om du, som jag, ofta tyr dig till autofunktionen, så bör du skruva av den och prova dig fram med manuella inställningar. Prova, se vad som händer och lär dig!

(Använder du alltid mobilen när du tar bilder? Här hittar du några tips till hur du kan ta ännu bättre bilder med din mobil.)

Ta med dig kameran ut i det fria

För att inte få förskräcklig hyttfeber kan det vara en bra idé att ta sig en liten promenad ute då och då. Men kom ihåg att hålla avstånd till andra och ta hänsyn till råden från hälsomyndigheten, såklart. Jag tog med mig kameran och sambon på en promenad i närområdet, och utmanade mig själv att lyfta blicken och hålla ögonen öppna för roliga och spännande fotomotiv.

Du hittar garanterat massor av fina motiv i närområdet

Djurliv, vattenpölar, sambon framför en rolig, nedklottrad vägg och bortglömda skor var några av sakerna jag upptäckte.

Lyft blicken från marken – plötsligt upptäcker du en sko som hänger i en stolpe.

För min del ger det en slags inre ro att lyfta blicken och jaga vackra, spännande eller roliga motiv. Så prova själv och knäpp loss – oavsett om du har en systemkamera eller en mobilkamera.
Och kom ihåg att tvätta händerna när du kommer in igen.

Det finaste fotomotivet är kanske den du har hemmakontor tillsammans med?

(Här hitta du du mer inspiration till att fånga vardagens vackra ögonblick)

Jag hoppas självklart att dessa tips kan komma till lite nytta i denna konstiga tid. Om inte, så har du i alla fall fördrivit några minuter på att läsa igenom detta blogginlägget och se på ett par märkliga fotografier.

Och om du har ett bra tips till mig och andra om vad man kan hitta på, så skriv det gärna i kommentarfältet!

Och till sist: Ta hand om dig själv och varandra.