Gillar du svart-vitt eller färger på dina bilder i vardagsrummet?

När det kommer till väggbilder till vardagsrummet och andra synliga platser i våra hem, är det mycket olika vad vi föredrar. Vissa gillar de gråa och svart-vita nyanserna, andra kan inte få tillräckligt med färg. Läs med här om vad som är karakteristiskt för de olika väggbilderna, och hur du väljer rätt.

Gör väggbilder som passar till din inredning

Vissa gillar den minimalistiska stilen, och andra kan inte få tillräckligt många prydnadssaker i deras hem. Har du rena, raka linjer i ditt hem och en stram stil i din inredning, kan ett par bilder med färg stå som skarp kontrast till detta. Det kan ge inredningen ett lyft, men det kan också verka som en kraftig kontrast. Här kan det eventuellt vara en bra idé att dämpa färgerna lite eller välja douce-toner, så kontrasten inte blir för kraftig.

Om du väljer väggbilder i färg

Bilder i färg ger… ja, färg till ditt hem. Utöver ett vackert motiv, kan du leka med färgerna så mycket du vill, särskilt om du laddar ner vårt gratis fotoprogram. Genom att framhäva, dämpa eller på andra sätt ändra färgerna i din väggbild, kan du få fram precis de nyanserna som du tycker bäst om, och som passar till dina möbler och övriga inredning. Möjligheterna är nästan oändliga för att leka med färger, nyanser, skuggor, ramar och mycket annat, som du hittar i vårt program.

Om du väljer svart-vita väggbilder

Fördelen med bilder i svart-vitt är att de är mer dämpade, och därmed träder själva motivet tydligare fram, eftersom det inte drunknar i färger. Svart-vita bilder på väggarna kan verkligen ha en effekt som man kan ta och känna på, eftersom de kan vara mycket stämningsfulla. Därför är det många som väljer att göra till exempel bilder av barnen i svart-vitt istället för färger.

Andra motiv som passar riktigt bra att göras i svart-vitt är grafiska illustrationer och streckteckningar. Dessutom kan du med svart-vita bilder lägga till ramar och skuggor osv. i vårt program.

Mycket nöje med att göra dina nya väggbilder!