Skicka ett vykort från värmen

Firar du jul nere i söder? Eller har du bara flytt från den svenska vintern med regn och grå himmel? Kom då ihåg att skicka en hälsning till vänner och bekanta när de går och småfryser hemma i kalla Sverige – skicka ett vykort med en bild du själv har tagit.

Även om vi kan sms:a och lägga upp bilder och meddelanden på sociala medier, är det alltså något speciellt med ett old school vykort! Det är den ultimata hälsningen från dem vi tycker om som är ute och reser. Det finns dock några utmaningar med de gammaldags vykorten:

  • Det finns begränsad plats till att skriva en hälsning, och ofta skriver vi lite kors och tvärs för att få plats till allt.
  • Det är alltid spännande om vykortet kommer fram! Exotiska platser med tveksamt postsystem är en del av charmen när man reser.
  • Motiven på vykorten är ibland… ja, gammaldags? Eller kanske bara gamla och gula av att stå i stativet i solen vecka efter vecka, månad efter månad…

Resultatet av detta är ett krulligt, bleknat kort med en svårläslig hälsning som kanske kommer fram två veckor efter du har kommit tillbaka från semestern. Därför föreslår vi att göra ditt vykort med din egen hälsning och en bild du själv har tagit, vi ser till att framkalla det och skicka det till din valda mottagare. Smart? Ja, det är det! Det ett charmigt, fysiskt vykort men gjort online.

Gör själv ditt vykort

Gör vykortet i vår gratis foto-app, när du ändå ligger och slappnar av i solstolen, sitter i skuggan med en kall drink eller väntar på att den lokala bussen ska ta med dig på äventyr. Ta en eller flera vackra och stämningsfulla bilder av det som ska vara tryckt på framsidan av ditt vykort och skriv din hälsning. Ange namn och adress på din vän, dina föräldrar eller vem som nu är den lyckliga mottagaren av ditt vykort.

Lägg i varukorgen – så ser vi till att framkalla vykortet och få det levererat till mottagaren. Han eller hon kan se fram emot ett personligt vykort med en härlig hälsning som du har skrivit och ett motiv valt av dig. Det är enkelt, personligt och sött.

Vykort med egna motiv

Vilka bilder kan du trycka på ditt vykort? Ja, det är helt upp till dig. Ta ett par fina semesterbilder från din destination. Och ja, man får gärna skryta lite! Så är du på en plats med sol och värme, och vintern är lite rå och tråkig hemma i Sverige, så ge full gas med bilder från stranden, bikinin som luftas och kalla cocktails som avnjuts på balkongen på kvällen. Det kan de tåla, istapparna där hemma.

Det kan också hända att du är på en plats med vacker natur och exotiska djur och växter? Eller kulturella händelser eller arkitektoniska pärlor? Ta bilder av allt och välj de bästa till vykortet. Och kom ihåg att du kan skicka vykort även om du bara är på en weekendresa eller i sommarstugan. Alla blir glada av en söt och personlig hälsning i brevlådan.

Mycket nöje – och trevlig resa!