Skapa en fotobok med bilder på familjen

Har du någonsin funderat på vilket motiv du fotograferar mest? Om du tittar igenom dina bilder kommer du utan tvekan att upptäcka att de allra flesta bilder är bilder på din familj. Det är synd att de flesta bilder aldrig visas upp, utan bara försvinner i mängden bilder på telefonen eller i datorn. Gå därför igenom dina bilder och skapa en fotobok med bilder av din familj.

En personlig fotobok med bilder av din familj

Barnen ritar vid matbordet, farmor och farfar hjälper till i trädgården, katten myser på soffan medan resten av familjen, mamma och pappa, lagar mat. Du tar förmodligen en hel del bilder av familjen i full gång med vanliga vardagliga saker. Det är alla dessa bilder som vi ofta glömmer att göra något med, men som berättar en mycket personlig historia om dig och din familj.

Genom att samla bilderna i en fotobok säkerställer du att de visas gång på gång. Både stora och små älskar att kunna ta en fotobok från hyllan och se tillbaka på alla fina stunder ni har haft tillsammans. För barnen är det också extra roligt att se den stora utveckling de har genomgått under några år. Ett sätt att ta itu med detta är att skapa en årsbok varje år där du samlar årets bilder i kronologisk ordning. Du kan också välja att arbeta annorlunda genom att skapa en fotobok med familjebilderna indelade på annat sätt. Gör så här:

  1. Gå igenom dina bilder och välj dina favoritbilder av familjen
  2. Ladda ner vårt kostnadsfria beställningsprogram
  3. Välj format, papperstyp och layout för din fotobok
  4. Lägg in bilderna i boken, och lägg in texter
  5. Titta igenom boken i förtittsläget, och genomför beställningen

Tips: Mor- och farföräldrar kommer säkert att bli rörda av att få en kopia av fotoboken. När du beställer din fotobok kan du välja att ange en alternativ leveransadress, så det är lätt att skicka en fantastisk överraskning till dina mor- och farföräldrar.

Använd dina egna familjebilder för att skapa snygga bakgrunder i din fotobok

En helt vit bakgrund i din fotobok kan vara stilfullt. Men den vita bakgrunden kan också snabbt bli lite monoton för läsaren att titta på. Ett sätt att se till att fotoboken förblir spännande att titta i är att använda dina egna bilder som bakgrund.

Bilder som bakgrund ger en ytterligare dimension och en nästan 3D-liknande effekt till bilderna i förgrunden på sidorna. Med dina egna bilder som bakgrund skapar du också en stämning för de återstående bilderna – du sätter så att säga stämningen för historien du ska berätta om din familj.

Men när du använder dina egna bilder måste du också vara försiktig: Använd bilder som är ”lugna”. Det ska helst inte hända för mycket i bilden, för då tar bakgrunden fokus från de bilder som verkligen behöver vara i fokus. En bild med för många element kan också snabbt ge ett mer rörigt och bullrigt uttryck i din fotobok.


Det är enkelt att lägga in en av dina egna bilder som bakgrund:

  • Högerklicka på den bild som du vill ha som bakgrund
  • Välj om du vill ha din bild som bakgrund på en sida, ett helt uppslag eller för alla sidor i boken
  • Gör eventuellt bilden ljusare genom att dubbelklicka på bakgrunden, och redigera den i det medföljande programmet CEWE Fotoview

Tips: Om du vill att din bakgrundsbild ska täcka ett helt uppslag rekommenderar vi att du väljer en av våra tre typer av fotopapper. Fördelen med fotopapperet är att sidorna klistras samman två och två så att du inte får något veck i mitten av boken som med klassiska böcker. Därför är fotopapperet särskilt väl lämpat för bilder som ska täcka ett helt uppslag.

Få ut ännu mer av dina bilder

Finns det några av dina bilder som är för bra för att ”bara” förevigas i en fotobok? Använd dem för att skapa stora väggbilder för hemmet eller som underhållning för hela familjen i form av pussel. Kom också ihåg att visa dina vänner hur mycket de betyder för dig genom att göra en vänskapsbok med dina favoritbilder av er tillsammans.

Mycket nöje med att skapa din fotobok med bilder av familjen!