Sätt hemgjorda julklappsetiketter på julklapparna

Vill du också gärna ge dina julklappar en extra touch av något läckert innan de landar i händerna på ditt livs kärlek, dina goa barn eller dina härliga föräldrar? Då ska du själv designa dem och sätta dina egna bilder på. Hur tror du inte julklapparna kommer tas emot om det är med hemgjorda julklappsetiketter på? Det kommer bli en succé hos både stora och små! Se vilka av våra kort och inbjudningar som du kan använda som hemgjorda julklappsetiketter, vilka bilder du kan använda och inte minst; se hur enkelt det är!

Designa själv dina julklappsetiketter till jul

De små korten som hänger på julklapparna informerar om vem paketet är till och vem den är från. Dessutom finns det ibland även en liten hälsning, till exempel en önskan om god jul. Det finns ju inte så mycket plats, så det måste vara ganska kort. Ofta köper man ett par paket i den lokala affären och skriver Till Sebastian från mamma och pappa, Till mormor och morfar från Laura och William osv. och sätter på paketen. Andra vill gärna att hela inslagningen ger ett riktigt fint helhetsintryck; presentpapperet ska vara i rätt färg och, inte minst, i rätt kvalitet. Inte det tunna, tunna papperet som går sönder i alla hörn när Williams Lego-polisstation ska öppnas. Nej, det ska vara det tjocka, ”riktiga” papperet som är enkelt att jobba med och läckert att röra vid. Snöret blir också noggrant utvalt, så barnen får det färgglada, krulliga snöret, och din bättre hälft, din syster och föräldrar får läckra sidenband i färger som naturligtvis matchar det läckra presentpapperet. Så kommer vi till det som faktiskt är rätt viktigt, nämligen julklappsetiketterna. Ska de verkligen vara standardmodellen från affären, när du nu har lagt tid på resten av inslagningen? Nej, eller hur? Därför ska du göra dem själv.

Hur gör du själv dina julklappsetiketter?

  • Hitta den sortens kort du gärna vill göra som julklappsetiketer. Det ska ju inte vara för stort, så de kort man använder till inbjudningar osv. är kanske i största laget. Såvida man inte ger jättestora julklappar, såklart. En storlek och variant som vi tycker är passande är den som heter placeringskort. Och nej, det är inte ett placeringskort du beställer, utan ett kort i den storleken som du sedan själv designar.
  • Du ska gå in på den sortens placeringskort du gärna vill ha, och se om möjligheten att göra olika kort står där (det står vario eller olika). Vario står för att du kan göra 10 olika kort. Annars får du 10 likadana julklappsetiketter, och det är nog inte så många av oss som behöver det. Du ska välja den sortens placeringskort eller menykort du gärna vill ha och klicka på Designa här. Sedan kan du se om det är möjligt att göra 10 olika.
  • Sedan går du bara i gång med att designa din fina julklappsetikett. Du bestämmer själv färger och nyanser, pynt, och självklart bild som du bara laddar upp. Du kan dessutom välja om du vill använda en mall eller själv stå för designen.
  • Lägg korten i varukorgen och beställ. Och kom ihåg, som med nästan allt annat som har med julen att göra, att vara ute i god tid.

Vilka bilder kan du sätta på dina etiketter?

Det ska självklart vara ett foto av den som ska ha julklappen. Och allt efter vilket kort du väljer i vårt program, kan du även sätta in en bild av den julklappen är ifrån. Bilderna behöver inte ersätta namn, men kan vara ett sött och fint komplement. Till de yngsta i familjen, som antingen inte kan läsa ännu eller bara hellre vill titta på bilder, är etiketterna perfekta. De små kommer blixtsnabbt se vilka paket som är till dem.

Mycket nöje med att designa dina julklappsetiketter – och god jul!