Se tillbaka på alla dina härliga reseminnen i en personlig semesterbok

Nu när vi inte kan åka på semester för tillfället är det skönt att vi istället kan se tillbaka på alla de fina minnen vi har från tidigare resor. Du har säkert tagit många semesterbilder som är självklara för dig att använda för att berätta din historia i en semesterbok. Här ger vi dig inspiration på hur du kan använda dina bilder för att skapa en spännande fotobok.

Vilken resa ska du dokumentera i din fotobok?

resebilder i en semesterbok

Det behöver inte vara en semester som du har varit på under det senaste året som du förevigar i boken. Du kan lika enkelt skapa en semesterfotobok om resor du gjorde för flera år sedan. Det behöver inte heller vara din drömresa som dokumenteras i boken – även om det naturligtvis också är ett passande tema – resan med hela familjen till Mallorca, weekendresan till Berlin med vännerna eller resan du gjorde ensam till Frankrike är också perfekta att förviga i en fotobok. Det är det som är det fantastiska med fotoböcker: Du bestämmer själv vad din bok ska handla om!

Tips: Reste du tillsammans med andra? Ge dem en kopia fotoboken. Det är en gåva som de säkert kommer att uppskatta i många, många år.

Så förevigar du dina resebilder i fem enkla steg

Att göra en fotobok behöver inte vara komplicerat. I vårt kostnadsfria fotoprogram kan du välja att skapa din fotobok från grunden eller så kan du använda fotoboksassistenten som gör ett förslag åt dig, med alla dina bilder i den layout du väljer. Lägg bara till texter och flytta eventuellt runt några bilder. Lätt och smidigt! Vilken lösning du än väljer är proceduren densamma:

  1. Sortera dina bilder och fundera på hur du vill bygga upp din fotobok. Det kan till exempel vara efter olika teman, eller i kronologisk ordning, dag för dag.
  2. Ladda ner programvaran och välj den layout du vill använda.
  3. Lägg till foton, personliga texter och andra designelement.
  4. Granska din fotobok i förhandsgranskningsläge innan du lägger den i varukorgen.
  5. Slutför beställningen av din fotobok.

Tips: Du kan spara din fotobok i din dator med beställningsprogrammet, så att du kan arbeta med boken när det passar dig.

Skapa livfulla sidor i din semesterfotobok

livfulla sidor i din semesterfotobok

Du har oändliga designalternativ så att du kan göra din fotobok precis som du vill ha den. Det gör det enkelt att gå vilse, så att det slutar med att bilderna drunknar bland alla andra designelement. Det är därför tumregeln alltid är: Less is more!

Ett sätt att hålla fokus på bilderna är att minimera dina texter till mycket korta notiser som helt enkelt nämner var bilderna togs. Det kan även snabbt bli lite monotont för läsaren att titta på sida efter sida som har samma layout och där bilderna har samma storlek. Ett enkelt sätt att lösa detta är att infoga bilderna i olika storlekar. Håll dem samtidigt harmoniska och liknande genom att t.ex. låta alla bilder vara kvadratiska. På några av sidorna kan du lägga till ett överraskande element som bryter normen. Det kan till exempel vara genom att infoga en bild i en rund mall som i exemplet ovan.

Om du vill lära dig mer om designalternativen kan du läsa vårt blogginlägg om hur du använder mallar, hur du sätter in texter och hur du strukturerar din fotobok med sidlayouter.

Mycket nöje med att skapa din semesterbok!