Magasin: CEWE håller innovationsmässa

Sjunde innovationsdagen: CEWE bjuder in kunder till att vara med att skapa framtiden
”CEWE vill inte vara ett anonymt företag “

I februari 2017 bjuder CEWE för sjunde gången in kunder och medarbetare till innovationsdag i EWE-Arena i Oldenborg. Arrangemanget, som pågick i två dagar, betyder mycket för företagets framtidsplanering. Den första dagen blev kollegorna från in- och utland presenterade för existerande fotoprodukter samt för idéer och koncept för kommande projekt. På andra dagen följde runt 100 kunder. Motivationen: Att få medarbetare och kunders åsikter och förslag i syfte att använda dem i CEWEs framtidsplanering.

”CEWE vill inte vara ett anonymt företag“

StyrelsemedlemmenThomas Mehls nämnde i sitt öppningstal det goda förhållandet mellan företaget och dess kunder – några har deltagit i arrangemanget i flera år i rad.

Experter har flera gånger gett honom rådet att genomföra marknadsundersökningar genom att gå nedför gågatan och fråga förbipasserande. Till det svarar han alltid: ”Varför? Vi har ju våra kunder som vi kommer så bra överens med!”. Företaget vill inte ”vara ett anonymt företag” och det kan inte ”utveckla sig i en annan riktning än kundernas behov”. Tvärtom: Målet är närhet med kunderna.

Därför var det en familjär och avslappnad stämning på innovationsdagen. Produktmanager i CEWE, Nils Wellert säger: ”Såväl kunderna som medarbetarna var mycket nyfikna och entusiastiska. Det fanns en fantastisk energi närvarande.”

Med husköpet kom nästa CEWE FOTOBOK
För att fånga stämningen togs en gruppbild med medarbetare och kunder. Även Tanja Tabeling från Bad Zwischenahndeltog i mässan. Hon har upplevt utvecklingen av CEWEs flaggskepp, CEWE FOTOBOK, nästan helt från början.

Tanja: ”Fotoböcker hör till varje resa och större projekt.” Förra året köpte hon till exempel ett hus: ”Huset har självklart hamnat i en CEWE FOTOBOK för att spara minnena.” Hennes första fotobok gjorde hon för tio år sedan, därefter fick hon smak för att designa fotoböcker.

Aktiv medlem i CEWE Community
”Vad gör du med alla dina digitala bilder?” Detta frågade Britta Bauer från Berlin sig själv, efter hon skaffade sin första digitalkamera. Kort därefter började hon göra olika fotoprodukter. Det valde hon för att ”… det bara är härligare att hålla bilderna i händerna i tryckt form. Då kan man även bättre berätta historierna till bilderna.” Hon har så mycket erfarenhet med att designa fotoböcker att hon till och med hjälper till i CEWE Community’s forum, där hon bidrar med att ge råd och idéer till andra kunder.