Fototävlingen CEWE Photo Award börjar igen

Priser för över 2,5 miljoner kronor i år

Från landskapspanorama till porträtt och makrobilder – är du öppen för nya intryck kan du hitta skönheten överallt i världen. Det är därför ingen överraskning att CEWE Photo Award – ”Our world is beautiful” förra året var världens största fototävling. I maj 2018 börjar fototävlingen för tredje gången. I lite över ett år har fotoentusiaster från hela världen möjlighet att skicka in deras bästa bilder i 10 olika kategorier. I år är det inte bara prisvinnarna som får ett pris: För varje inskickad bild ger CEWE c:a 1 kr. (0,10 euro) till SOS Barnbyar International. 

Större fototävling – större glädje vid fotografering
CEWE Photo Award 2019 pågår till 31 maj 2019, så fotoentusiaster har lite över ett år till att fånga de perfekta motiven. Deltagarna kan under mottot ”Our world is beautiful” skicka in deras bilder i 10 kategorier. Utöver teman från de föregående två fototävlingarna ”Landskap”, ”Människor”, ”Natur”, ”Arkitektur och infrastruktur” och ”Sport” kan deltagarna nu också välja ”Mat”, ”Humor”, ”Hobby och fritid” samt ”Resa och kultur”. Vinnarna kan se fram emot priser för ett totalt värde av över 1,8 miljoner kronor. De kan också se fram emot att deras foto efter tävlingens slut kanske blir en del av den stora, internationella utställningen. Både amatörer och professionella fotografer kan dela deras härligaste ögonblick med den breda offentligheten: ”Mittpunkten för vårt arbete hos CEWE är glädjen av att ta foton. Därför är det naturligt för oss att bjuda in fotografer från hela världen till att delta i CEWE Photo Award,” säger CEO hos CEWE, Christian Friege, och fortsätter: ”Med de ytterligare kategorierna och samarbetet med SOS Barnbyar International visar vi denna gången fler perspektiv av vår härliga värld. Vi är mycket spända på i vilket land och vilken kategori vinnarbilden 2019 ska hittas – i de föregående fototävlingarna har vi har deltagare från 94 länder.” Korandet av vinnarbilderna tar plats i september 2019, så tills dess är det bara att ha tålamod. Alla som har sett de vackra fotona som skickades in vid förra årets tävling vet att beslutet om vilka bilder som ska vinna CEWE Photo Award 2019, absolut inte blir enkelt.

Familjer i hela världen vinner också
Genom att delta i CEWE Photo Award gör varje fotoentusiast även något bra: För varje inskickad bild ger CEWE nämligen c:a 1 kr. (0,10 euro) till SOS Barnbyar i hela världen. Den oberoende hjälporganisationen har satt sig som mål att de ska hjälpa fattiga och utsatta barn. Wilfried Vyslozil, CEO i SOS Barnbyar, ser fram emot samarbetet med CEWE Photo Award: ”Det är en fantastisk idé. Vår värld är vidunderlig. Med donationen från CEWE för de inskickade bilderna kommer fler barn att kunna uppleva vår vidunderliga värld.” Christian Friege poängterar också att ”för många barn och familj ger SOS Barnbyar pålitlig hjälp, som kommer direkt fram till de berörda. Vi har haft ett nära samarbete med SOS Barnbyar sedan 2013, som har utvecklat sig till många hjärtprojekt som många av våra medarbetare från hela Europa är personligt engagerade i. Med donationen från CEWE Photo Award önskar vi att bidra till att all skönhet i vår värld inte försvinner och därmed föra vidare tävlingsmottot”Our world is beautiful”.

Läs mer om fototävlingen och delta på www.cewefotobok.se/cewephotoaward.html