Gravid vecka för vecka – dokumentera de vidunderliga veckorna i en fotobok

Bjuder det nya året också på något helt speciellt för dig? Väntar du tillskott i år så är du garanterat redan igång med att läsa böcker, artiklar och blogginlägg om livet som gravid. De nio månaderna är verkligen magiska och bjuder på lite av varje inom ämnet förändringar i din kropp och ditt psyke. Men en sak är att läsa om andra kvinnors erfarenheter och historier om graviditeten, något annat är din egen historia om att vara gravid. Här är det en riktigt bra idé att göra din egen fotobok om din egen graviditet vecka för vecka.  

Dokumentera din graviditet med bilder

De flesta upptäcker de två strecken på graviditetstestet redan innan man kan se det. Och redan här kan du börja ta ett par fina bilder av dig själv, både framifrån och från sidan. Ta ett par bilder antingen en gång i veckan, var 14:e dag eller vad du nu tycker är passande, så du kan se hur det är att vara gravid vecka för vecka. Det är så roligt att följa med i, både medan det händer och efteråt. Så ta därför massor av bilder av dig själv som gravid! Det kan hända att det kommer vara dagar då du inte känner dig så fotogenisk, men du kommer säkert uppskatta det senare.

Vad kan du använda din graviditetsbok till?

Det är en riktigt härlig fotobok att sitta med och minnas hur det var att vara gravid. Kanske vill du gärna ha en lillasyster eller lillebror till barnet, och så är det härligt att kunna se i din personliga graviditetsbok hur det var när du sist väntade en liten. Många saker glöms bort när första barnet har kommit, och då kan det vara en lättnad att kunna slå upp i vecka 25 och se hur du såg ut sist du var där och läsa ett par ord om hur du hade det.

En sak är dig och din utveckling genom graviditeten vecka för vecka. Du kan också använda din bok till att skriva lite om hur ditt barn utvecklar sig. Här kan du av bra anledningar inte ta en massa bilder, men bilder av magens storlek är också fina, tillsammans med en liten, söt text och ett par ord om hur långt barnet är i utvecklingen. Skriv till exempel hur barnet börjar kunna höra, när fingrar och tår är utvecklade och hur tung och lång han eller hon är.

Utöver att din personliga graviditetsbok är rolig och mysig för dig både att göra och ha, är det också spännande och mysigt för ditt barn när han eller hon blivit lite större, att sitta och titta i den tillsammans med dig.  

Men i slutändan är graviditetsfotoboken nog mest som ett härligt minne om en fin och magisk tid.

Mycket nöje!