Designtips till din fotobok

Kanske har du provat göra en CEWE FOTOBOK innan, kanske är det första gången. Det viktigaste i din fotobok är självklart dina bilder, men en vacker inbindning och läckert fotopapper gör heller inte något. Dessutom är våra fina och roliga designelement med till att sätta pricken över i:et, och här delar vi våra bästa. Läs med och prova själv när du ska göra en fotobok.

Prova de kreativa cliparts

Cliparts är små element utformade på olika sätt, som du kan använda till att dekorera sidorna i din fotobok. Det finns hundratals olika, både några som föreställer konkreta såsom flaggor, blommor och djur, men också några som är rankor, mönster, symboler och illustrationer.

Kom ihåg att cliparts inte ska vara för dominerande i din fotobok. De ska hjälpa till att dekorera och kanske stötta färgerna i bilderna eller temat, om du till exempel har gjort en bok med semesterbilder, bröllopsbilder eller en Barnets bok. Du ska bara vara försiktig så du inte överdriver, så fokus försvinner från dina vackra bilder. Därför rekommenderar vi också att du sätter in dina Cliparts till sist, när du har satt in dina bilder i fotoboken.

Du kan använda cliparts om du gör din fotobok i vårt gratis program eller direkt på vår hemsida. I vårt program kan du klicka på Ladda ner fler, om du inte tycker det finns tillräckligt. När du har satt in en clipart i din fotobok, kan du dubbelklicka på den och ännu fler möjligheter dyker upp, bland annat möjligheten att ändra färg.

Med våra cliparts kan du dekorera din fotobok på otaliga sätt!

Lek med vackra bakgrunder i fotoboken

Ett annat element du kan leka lite med i din fotobok är bakgrunder. Även här finns det flest designmöjligheter i programmet. Du kan använda bestämda bakgrunder till att understryka händelsen din bok handlar om, till exempel konfirmation, Fars dag eller en rolig möhippa, eller till att komplettera en stämning. En vacker bakgrund ska inte vara dominerande, men ska bara vara en svag färg eller mönster som gör din fotobok lite extra läcker.

När du har hittat bakgrunden du gärna vill ha i din bok, drar du bara in den på sidan. Och kom ihåg att du kan prova dig fram allt du vill, med olika färger och bakgrunder. Det kan alltid göras om. Även med bakgrunder kan du ladda ner fler, om du inte tycker att urvalet är stort nog. Du kan också använda en av dina egna bilder som bakgrund. Det ser vackert ut, om du till exempel har en fin naturbild.

Kom också ihåg att göra en riktigt fin framsida till din fotobok. Hur du gör det kan du läsa mer om i ett av våra andra blogginlägg.

Mycket nöje!