Därför ska du göra dina egna bilder till väggarna i hemmet

Vill du också gärna ha något vackert att se på när du är hemma och slappnar av? Och jo, det är helt okej att bara sitta och titta på film eller följa med på sociala medier, det är vi många som slappnar av med. Men när man tittar sig runt är det också härligt om ögat möts av något fint eller lugnt, eller, om man tycker om det, något färgglatt och vilt. Tänk om du kunde hitta precis de helt rätta väggbilderna, som passar in precis hos dig! Den som har motivet du tycker allra bäst om, färgerna och kompositionen du älskar och som bara passar som handen i handsken med din heminredning. Det finns! Du ska bara göra den själv. Varför? Det kan du läsa mer om i detta blogginlägg. Hur? Det berättar vi också för dig.

Hemgjorda väggbilder och köpta bilder

Det är läckert med fina bilder, och vi använder dem överallt i hemmet. Det finns så många vackra dekorationer till dina väggar i diverse storlekar och designer. Men det är bara något speciellt med att det är en bild du själv har tagit, som hänger på huvudplatsen i vardagsrummet eller i köket. Du kan använda stort sett vilken bild som helst till att göra dina egna väggbilder, bara det är ett motiv du tycker om. Då får du konst till väggarna som garanterat inte hänger andra ställen.

När du gör dina väggbilder själv kan du designa dem precis som du vill. I vårt prisvinnande fotoprogram är designmöjligheterna nästan oändliga. Du ska bara använda din egen bild som du själv har tagit. Ladda upp den och lägg in den, så kan du gå i gång med att redigera, färga, lägga skuggor, text eller andra grafiska element på.

Gillar du små eller stora väggbilder?

Utöver att du får bilder på dina väggar som är helt unika, är det också en stor fördel att du själv kan bestämma både storlek och vilket material de ska tryckas på. Och du kan göra väggbilder både till vardagsrum och barnrum, hall och kök. Du kan göra väggbilder från små storlekar, som passar perfekt till att ha hängande i köket mellan köksbänken och köksskåpen, mellanstorleken, där det kanske ska hänga ett par stycken bredvid varandra, och upp till stor storlek, som är så fin i vardagsrummet vid matsalsbordet.

Fotokonst, familjebilder eller eleganta bilder? Det är fritt val

Vilka motiv tycker du bäst om? Om du inte tycker att några av dina bilder passar till att hängas upp på hemmets bästa väggplats, så sätt dig i rummet och titta dig runt lite.

  • Vad fattas – vet du var bilden ska hänga?
  • Vilka färger finns i rummet – och vill du ha en bild med samma nyanser eller eventuellt i svart-vitt, som passar i de flestas inredning?
  • Vilket motiv ska vara på bilden? – Är det något som upprepas i din heminredning? Det kan till exempel vara ett tema, en färg eller en särskild stil.
  • Gillar du en minimalistisk stil eller det lite mer extravaganta?

Nu har du förhoppningsvis en idé om vad du gärna vill ha upp på din vägg. Nu ska du bara hitta det rätta motivet. Kanske har du tur och redan har bilden i din kamera eller telefon. Om inte, så får du gå ut och ta den rätta bilden till din väggbild. Naturen bjuder på et total av vackra motiv, och här kan du leka med till exempel närbilder. Arkitektur är också en hit och bilder av dem vi tycker om är alltid populärt.

Nu har du tagit den perfekta bilden. Vad gör du sedan?

När du har hittat det rätta motivet, rekommenderar vi att du laddar ner vårt gratis program. Sedan bestämmer du materialet som din väggbild ska tryckas på, storlek osv. Sedan kan du redigera, designa och lägga till text och Cliparts.

Mycket nöje!